HPG: 22 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

İşgalcilerin kimyasal silah başta olmak havadan ve karadan saldırılarına rağmen Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın 30 Haziran Fedailik Günü’nü selamlama eylemleri kesintisiz sürüyor. Gerçekleştirilen eylemlerde 22 işgalci Türk askeri cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Medya Savunma Alanları’nda yaşanan savaşa ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Güçlerimizin 30 Haziran Fedailik Günü’nü selamlamak amacıyla gerçekleştirdiği eylemler devam etmektedir. Bu eylemler sonucunda; 22 işgalci cezalandırılmış ve 1 askeri çadır imha edilmiştir. Direniş Alanlarında bulunan savaş tünelleri işgalciler tarafından 34 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla, 21 kez helikopter, 22 kez uçak ve onlarca kez obüslerle bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

24 Haziran saat 14:45’te Werxelê alanında hareket halinde olan işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir. Gerçekleştirilen eylemin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmişlerdir.

24 Haziran saat 14:30’da Werxelê Direniş Alanı çevresindeki işgalciler, suikast taktiğiyle hedeflenmiş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

25 Haziran saat 00:20’de Kurojahro Direniş Alanı’na girmeye çalışan Skorsky helikopter güçlerimiz tarafından hedeflenerek vurulmuştur. Darbelenen helikopter alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

24 Haziran saat 13:50’de Girê Karker Direniş Alanı’nda bulunan savaş tünelleri çevresindeki işgalciler, sabotaj taktiğiyle hedeflenmiş ve en az 2 işgalci cezalandırılmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

24 Haziran saat 10:00’da Şehîd Zemanî savaş tünelleri çevresinden toplanan işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir. Aynı gün saat 12:00’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Akîf çevresinde hareket halinde olan bir grup işgalci, güçlerimiz tarafından suikast taktiğiyle hedeflenmiş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. Diğer işgalciler ise güçlerimiz tarafından ferdi silahlarla vurularak darbelenmiştir. Eylemin ardından işgalciler kayıplarını alarak bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

24 Haziran günü saat 12:00’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Zemanî çevresindeki işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenerek darbelenmiştir.

24 Haziran günü 14:40-15:30 saatleri arasından Girê Cûdî Direniş Alanı’nda bulunan Şehîd Çekdar savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından önce sabotaj ardından da ferdi silahlarla vurulmuştur. Bu eylemlerin sonucunda en az 3 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı gün savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından 5 kez suikast taktiğiyle hedeflenmiş ve 5 işgalci cezalandırılmıştır.

24 Haziran 21:14’te Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

24 Haziran 18:00’da işgalci TC ordusuna ait Kanî Masî karakolu, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenerek etkili bir şekilde vurulmuştur. Güçlerimizin isabetli vuruşları sonucunda 8 işgalci cezalandırılmış ve 1 askeri çadır imha edilmiştir.

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

24 Haziran’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Akîf savaş tünelleri çevresi 4 kez patlayıcılarla bombalanmıştır.

24 Haziran’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nda bulunan Şehîd Çekdar, Şehîd Yıldız ve Şehîd Yunus savaş tünelleri 13 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalanmıştır.

24 Haziran’da Avaşîn’e bağlı Werxelê Direniş Alanı kimyasal silahlarla 4 kez bombalanmıştır.

24 Haziran’da Zap bölgesine bağlı Şikefta Birîndara ve Karker Direniş Alanları 13 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun obüs, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

23 ve 25 Haziran tarihleri arasında Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkarî sınırdaki karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.

24 Haziran günü Metîna’ya bağlı Girê Hakkarî çevresi savaş uçaklarıyla 7 kez bombalanmıştır.

24 Haziran günü Zap’a bağlı Girê Bihar ve Girê Amediye savaş uçaklarıyla 2 kez bombalanmıştır.

24 Haziran’da Werxelê Direniş Alanı sınırdaki karakollardan atılan obüslerle ve 5 kez de saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

24 Haziran günü Zap bölgesine bağlı Kurojahro, Şikefta Birîndara, Saca, Girê Mamreş, Girê Şehîd Harûn, Karker, Çemço ve Koker alanları onlarca kez sınır hattındaki karakollardan atılan obüsler, 16 kez saldırı helikopterleri ve 13 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.”