HPG: 29 işgalci cezalandırıldı, bir Skorsky düşürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin 4 ve 5 Eylül tarihlerinde 27 eylem düzenleyerek en az 29 işgalciyi cezalandırdığı, bir Skorsky helikopteri düşürdüğü ve bir askeri aracı imha ettiğini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, “Güçlerimizin Direniş Alanları’nda yürüttüğü tarihi direniş, hiçbir gücün insan iradesine karşı koyamayacağının açık göstergesi olmuştur. Demokratik modernite gerillacılığının taktiklerini ustaca pratikleştiren güçlerimiz, yakaladığı savaş düzey ve performansını geliştirerek işgalci TC ordusuna daha ağır darbeler vurmaya devam etmektedir” dedi.

HPG-BİM, 4 ve 5 Eylül tarihlerindeki eylemler ve Türk devletini saldırılarının bilançosunu şöyle özetledi: “Hareketli timlerimizin, yeni dönem gerilla taktiklerinin geliştirilmesinin öncü komutanlarından Rêzan Amed ve Agir Botan (Serhat Sakçı) yoldaşlarımızın anısı ve intikamı için  gerçekleştirdiği 27 eylem sonucunda; en az 29 işgalci cezalandırılırken 4 işgalci de yaralanmıştır. Aynı zamanda 1 Skorsky tipi helikopter, 1 Reo tipi askeri araç ve  1 mobesse kamera sistemi imha edilmiştir. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı 3 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar, 44 kez saldırı helikopterleri, 7 kez savaş uçakları ve onlarca kez de obüs ve havanlarla bombalamıştır.”

Gerilla eylemleri ve işgalcilerin saldırılarının ayrıntıları ise şöyle ifade edildi:

1. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

– 4 Eylül saat 07:15’te Karker Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

– 4 Eylül 10:00 ve 13:00 saatleri arasınsda Zap’ın Çemço alanına bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalcilere hareketli timlerimizce 11 kez müdahale edilmiştir. Bu müdahalelerde en az 3 işgalci cezalandırılmıştır.

– 4 Eylül saat 10:40’ta Zap’ın Sîda alanına bağlı Şehîd Fedakar Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzilerine girmek isteyen işgalciler güçlerimizce ferdi silahlarla vurularak darbelenmiştir. Güçlerimizin müdahalesinin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

– 4 Eylül saat 11:00’da Zap’ın Çemço alanına bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce 2 kez ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

– 4 Eylül saat 11:30’da Zap’ın Çemço alanına bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuş ve 6 işgalci cezalandırılmıştır.

– 4 Eylül saat 17:00’da Karker Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir. Güçlerimizin vuruşlarının ardından işgalciler araziye dağılmıştır.

– 4 Eylül saat 18:10’da Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Arjîn savaş mevzileri çevresindeki işgalciler ağır silahlarla vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

– 5 Eylül saat 05:30’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler el bombaları ve ferdi silahlarla vurularak darbelenmiştir. Güçlerimizin müdahalesinin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

– 5 Eylül saat 05:50’de hareketli timlerimiz Zap’ın Çemço alanına bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’nda toplanan işgalcileri denetim altına almıştır. Denetim altındaki işgalcilerden özel olarak hedeflenen bir grup işgalci ağır silahlarla vurulmuş, 1’i rütbeli olmak üzere 4 işgalci cezalandırılırken, 4 işgalci de yaralanmıştır.

– 5 Eylül saat 06:20’de işgalcilerin Zap’ın Sîda alanına bağlı Şehîd Fedakar Direniş Alanı’na yerleştirdikleri 1 mobesse kamera sistemi hareketli timlerimizce vurularak imha edilmiştir.

– 5 Eylül saat 08:25’te Zap’ın Çemço alanına bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

2.  Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

– 4 Eylül saat 15:30’da Werxelê Direniş Alanı’nda işgal amaçlı yol çalışması yapan kepçe araçları hareketli timlerimizce vurulmuştur. Güçlerimizin vuruşlarının ardından işgalciler yol yapım çalışmasını durdurmak zorunda kalmıştır. Aynı zamanda güçlerimiz eylem alanında uçurulan dronlara da müdahale etmiş ve dronlar alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

3. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

– 4 Eylül’de hareketli timlerimiz Geliyê Reş ve Girê Masîro alanları arasında hareket halinde olan Reo tipi askeri bir aracı denetim altına almıştır. Hareketli timlerimiz bu aracı saat 08:00’da sabotaj taktiğiyle isabetli bir biçimde vurmuştur. Bu eylemde 13 işgalci cezalandırılırken Reo tipi askeri araç tümüyle imha edilmiştir.

4. Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;        

– 4 Eylül saat 07:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalamak isteyen işgalciler hareketli timlerimizce vurularak darbelenmiştir. Güçlerimizin müdahalesinin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

– 4 Eylül saat 23:50’de Metîna’ya bağlı Girê Amediyê Direniş Alanı’nda helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Direniş Alanı’na indirme yapmak isteyen Skorsky tipi helikopter hareketli timlerimizce hedeflenerek vurulmuştur. Güçlerimizin etkili vuruşlarıyla ağır darbelenen bu helikopter alev aldığı için kalkış yapamamış ve kaldığı yerde yanarak imha olmuştur.

5. İşgalci TC ordusunun taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

– 4 Eylül’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 2 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

– 5 Eylül’de işgalci TC ordusu Zap’ın Sîda alanına bağlı Şehîd Fedakar Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzilerini kimyasal silahlarla bombalamıştır. Kullanılan kimyasal gazların beyaz renkte ve tadının ekşi olduğu, insan vücuduna temas ettiğinde boğazda ve midede yanmaya yol açtığı tespit edilmiştir.

6. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

– 4 Eylül’de Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları’nda dron hareketliliği gözlenmiştir.

– 4 Eylül’de Girê Hakkarî ve Çemço Direniş Alanları obüs ve havanlarla onlarca kez bombalanmıştır.

– 4 Eylül’de Sîda ve Şehîd Adil Direniş Alanları savaş uçaklarıyla 5 kez bombalanmıştır.

– 4 Eylül’de Garê’nin Girê Zengil alanı savaş uçaklarıyla 2 kez bombalanmıştır. Bombalamalar sonucunda arazide çıkan yangın şimdiye kadar devam etmektedir.

– 4 ve 5 Eylül’de Şehîd Fedakâr, Girê Hakkarî, Girê Amediyê ve Girê Cûdî Direniş Alanları 44 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır."