HPG 4 Haziran’da Avaşin’de şehit düşen iki gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), işgalci Türk devletinin 4 Haziran günü Avaşin bölgesine düzenlediği hava saldırısında iki gerillanın şehit düştüğünü belirterek, kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, “4 Haziran günü işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda 2 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır” dedi.

İki gerillanın kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Berçem Ernesto
Adı Soyadı: Melek Malgaz
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Seve – Edip
Şehadet Tarihi ve Yeri: 4 Haziran 2020 / Avaşin

Kod Adı: Tara Maku
Adı Soyadı: Geves Hacilo Kızılbaş
Doğum Yeri: Maku
Anne - Baba Adı: Zerif – Musa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 4 Haziran 2020 / Avaşin

Açıklamada gerillaların mücadele yaşamlarına ilişkin de şu ifadeler yer aldı:

“Faşist TC devletinin Kürdistan üzerinde yürütmüş olduğu işgal harekatına karşı, Kürt halkı gerilla öncülüğünde büyük bir direniş sergileyerek işgalci devletin tüm saldırılarına büyük bir irade ve inançla karşılık vermektedir. Kürt halkı mücadele tarihinde çok büyük bedeller vererek varlık mücadelesini yürütmüş ve büyük kazanımların sahibi olmuştur. PKK’nin çıkışıyla ve daha ilk yıllarındaki direnişiyle işgalci devletin korku duvarlarını yerle bir etmiş ve Kürt halkı PKK ile umutları tekrardan yeşermiştir. Önder Apo’nun ideolojisi ve kadın özgürlük paradigması ışığında ilk defa Kürt halkı kendi varlığını tanımlayabilmiş ve uzun soluklu zaferi garantileyen bir direniş dönemine girmiştir. İşgalci TC devleti Kürt gençlerini mücadeleden uzaklaştırmak için her türlü kirli yöntemi denemekten çekinmemiş, ancak Kürt gençlerinin işgalci devlete cevabı Agitlerin ve Zilanların yolunda fedaileşerek olmuştur.

Berçem ve Tara yoldaşlarımız da işgalcilerin her türlü dayatmalarına karşı fedai bir duruşla karşılık vermiştir. Kürdistan üzerindeki işgale son vermek ve halkımızın hak ettiği özgür bir geleceği inşa etmek için fedai duruşun sahibi olmuşlardır. Faşist TC devletinin her türlü saldırıları yoldaşlarımızın iradesi karşısında çaresiz kalmıştır. Berçem ve Tara yoldaşlarımız işgal saldırılarına karşı bulundukları bir görev esnasında, işgalci devletin hava saldırısında şehitler kervanına katılmışlardır. Yoldaşlarımızın bu işgal harekatına karşı göstermiş oldukları fedakarlık ve fedai duruş biz geride kalan yoldaşlarına büyük ilham kaynağı olacaktır.”

HPG-BİM, “Şehadete ulaşan Berçem ve Tara yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve kahraman şehitlerimizin özgürlük mücadelesini zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz” diye vurguladı.