HPG: 6 işgalci cezalandırıldı, 1 kamelya imha edildi

Gerilla eylemleri YJA Star öncülüğünde kesintisiz sürüyor. Eylemlerde 6 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 1 kamelya da imha edildi. İşgalci Türk ordusu ise 23 kez kimyasal silah ile 33 kez savaş uçaklar ve yüzlerce kez de obüslerle saldırdı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Güçlerimizin Zap ve Avaşîn’deki tarihi direnişi devam etmektedir. İşgalci TC ordusu güçlerimizin tarihi direnişi karşısında istediği sonucu alamadığı için savaş suçu işleyerek yoğun bir şekilde kimyasal silah kullanmaktadır. İşgalci TC ordusu, güçlerimize karşı 20 Mayıs günü 23 kez kimyasal silah kullanmış, 33 kez savaş uçaklarıyla ve yüzlerce kez obüslerle bombalamıştır. Yoğun teknik ve kirli savaş yöntemleri kullanarak sonuç almak isteyen işgalcilere karşı güçlerimizin etkili eylemleri devam etmektedir. YJA Star güçlerimiz öncülüğünde 6 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci ise yaralanmış ve 1 kamelya imha edilmiştir" dedi.

Gerilla güçlerinin gerçekleştirdiği eylemlerin ayrıntıları şöyle;

"AVAŞÎN BÖLGESİNDE;

20 Mayıs günü saat 11:15’te Werxelê Direniş Alanı’nı kimyasal silahlarla bombalamak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemin sonucunda işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

20 Mayıs günü 11:15-15:30 saatleri arasında işgalci TC ordusu, Werxelê Direniş Alanı’nı kimyasal silah ve patlayıcılarla 7 kez bombalamıştır.

ZAP BÖLGESİNDE;

20 Mayıs günü saat 10:00, 10:30 ve 15:50’de Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, güçlerimiz tarafından ferdi ve ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Güçlerimizin gerçekleştirdiği bu eylemler sonucunda 2 işgalci cezalandırılmış ve 3 işgalci ise yaralanmıştır. Aynı gün öğle saatlerinde alana indirme yapmak isteyen bir Skorsky tipi helikopter, güçlerimiz tarafından ateş altına alınmıştır. Gece saat 23:30’da indirme yapmak isteyen Skorsky tipi helikopterler tekrardan güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda helikopterler indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

20 Mayıs günü saat 11:20’de Kurojahro Direniş Alanı’na bağlı Şehîd Tolhildan savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda 1 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci yaralanmıştır. Aynı gün saat 13:25 ve 17:45’te işgalciler sabotaj taktiği, ferdi silahlar ve el bombalarıyla hedeflenerek tekrardan vurulmuş ve 3 işgalci cezalandırılmıştır. YJA Star güçlerimizin farklı gerilla taktiklerini iç içe kullanarak gerçekleştirdiği bu etkili eylemlerin sonucunda; 4 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci ise yaralanmıştır.

20 Mayıs günü saat 10:0’da Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzileri çevresinde hareket halinde olan işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur.

20 Mayıs günü saat 01:30’da Kela Çemço alanını bombalamak isteyen saldırı helikopteri güçlerimiz tarafından ateş altına alınmıştır. Gerçekleştirilen müdahalenin ardından işgalciler alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

20 Mayıs günü işgalci TC ordusu Şikefta Birîndara, Girê Cehennem, Şehîd Tolhildan, Şehîd Berxwedan ve Şehîd Şahîn savaş mevzilerini 16 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalamıştır.

HEFTANÎN BÖLGESİNDE;

18 Mayıs günü saat 08:00’da Keşan alanına bağlı Girê Dûpişk’ta bulunan işgalcilere ait kamelya, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemin sonucunda 1 kamelya imha edilmiş, cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı netleştirilememiştir.

SÎRÊ KARAKOLU VURULDU

18 Mayıs günü saat 15:30’da Amediye’nin Şêladizê nahiyesinde bulunan işgalci TC ordusuna ait Sîrê karakolu, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda belirlenen hedefler isabetle vurulmuştur.

SALDIRILAR SÜRÜYOR

İşgalci TC ordusu, Medya Savunma Alanları’nı savaş uçakları, saldırı helikopterleri ve obüslerle onlarca kez bombalamıştır.

Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

20 Mayıs günü Zap’a bağlı Girê Cûdî, Girê FM, Girê Amediye, Karker, Girê Ortê, Girê Şehîd Cûdî, Çiyareş, Kela Çemço, Şehîd Şahîn, Girê Mamreş, Şehîd Şemdîn, Şehîd Dîdar, Kurojahro, Girê Cehennem alanları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüsler, saldırı helikopterleri ve 23 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

20 Mayıs günü Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkarî sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle ve 7 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

20 Mayıs günü Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı yamaçları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüsler ve 3 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.”