HPG: 9 işgalci cezalandırıldı, 1 Kirpi imha edildi

Gever’e bağlı Wargenima Karakolu’dan Kendalokê'ye giden 2 Kirpi araç gerillalarca sabotaj tekniği ile vuruldu. Kirpi tümden imha olurken, 9 işgalci Türk askeri de cezalandırıldı. Eylem Başûrê Kurdistanlı İbrahim Hesen’in intikamı için gerçekleştirildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ayrıntılar belirtildi:

“Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Metîna bölgesinde;

16 Ağustos günü saat 12:00’da ve 17:30’da Zendûra bölgesine bağlı Girê Kato alanındaki işgalciler ağır silahlar ile 2 kez vurulmuştur. Her iki eylemde belirlenen hedefler isabetli bir şekilde vurulmuştur.

16 Ağustos günü sabah saatlerinde Girê Azad Boğazı’nda hareket halinde olan işgalciler, güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu eylem sonucunda en az 1 işgalci cezalandırılmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

16 Ağustos günü saat 23:30’da Avaşîn’e bağlı Stûnê alanını bombalamak isteyen 2 saldırı helikopterleri güçlerimiz tarafından vurulmuştur. Darbelenen helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

16 Ağustos günü Colemêrg’in Gever ilçesine bağlı Wargenima Karakolu’dan Kendalokê köyüne doğru ilerleyen 2 Kirpi tipi zırhlı araç güçlerimiz tarafından denetim altına alınmıştır. Saat 06:45’te Kirpi tipi zırhlı araç sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Eylemin sonucunda 1 Kirpi tipi araç tamamen imha edilmiş, net 9 işgalci cezalandırılmıştır.

Güçlerimizin profesyonel gerilla taktiğiyle gerçekleştirdiği bu başarılı eylem, Dêşîşê köyünde işgalci TC devleti tarafından şehit edilen Başûrê Kurdistanlı değerli yurtseverimiz İbrahim Hesen’in intikamı için gerçekleştirilmiştir.

Avaşîn ve Zap Bölgelerinde;

16 Ağustos günü saat 21:10 – 00:30 saatleri arasında Mervanos, Tabûra Ereba, Banista, Girê Sor, Girê Spî ve Girê Silêman alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.  

16 Ağustos günü sabah saatlerinde ve 17 Ağustos günü saat 08:30’da Girê Sor alanında bulunan savaş tünelleri ağır silahlar ve patlayıcılarla bombalanmıştır.

16 Ağustos günü 10:00 – 15:30 saatleri arasında ve 17 Ağustos günü saat 06:00’da Werxelê alanında bulunan savaş tünellerine karşı 2 kez kimyasal gazlar kullanılmıştır.

16 Ağustos günü 21:00 – 23:00 saatleri arasında Werxelê alanındaki savaş tünelleri saldırı helikopterleri ve patlayıcılar ile bombalanmıştır. Alan üzerindeki yoğun Dron faliyeti devam etmektedir.

İşgalci TC ordusunun Stûnê alanını sınır hattında bulunan karakollardan obüs ve havanlar ile bombalaması sonucu alanda çıkan yangın devam etmektedir.

16 Ağustos günü 21:15 – 23:00 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı T Harfi alanı saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

12 Ağustos günü saat 21:00 – 00:00 saatleri arasında Heftanîn alanında bulunan Banîkê köyü çevresi saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

16 Ağustos günü saat 20:00 – 01:00 saatleri arasında Qaşûra alanında helikopter hareketliliği yaşanmış, Amediye ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Kêste ve Hirorê köylerinin çevresi ile Girê Zendûra çevresi saldırı helikopterleri ve obüsler ile bombalanmıştır. Bombardıman sonucunda sivil halkımıza ait bağ ve bahçelerde maddi zarar meydana gelmiştir.

16 Ağustos günü 13:50 – 13:55 saatleri arasında Garê bölgesine bağlı Kafya alanı savaş uçakları ile 2 kez bombalanmıştır.”