HPG: Çarçella'da Skorsky helikopteri düşürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Zagros bölgesindeki Çarçella alanında 16 Ağustos günü Türk ordusuna ait Skorsky tipi bir helikopterin düşürüldüğünü bildirdi. HPG ayrıca Heftanîn'de şehit düşen bir gerillayı andı.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, Çarçella'daki gerilla eylemine ilişkin şu detayları verdi:

"Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 16 Ağustos günü saat 10.00’da Zagros bölgesinde bulunan Çarçella alanındaki Çarçel Tepesi’nden dönen işgalci TC ordusuna ait Skorsky helikopterlere yönelik eylem düzenlemiştir. Havalanan bir Skorsky helikopter yoğun ateş altına alınmış ve bu helikopter ağır darbeler aldıktan sonra elde edinilen bilgilere göre alandan çok uzaklaşmadan düşmüştür.

Yine güçlerimiz, yaklaşık 10 dakika sonra tepeden kalkan başka bir Skorsky helikopteri hedeflemiştir. Etkili bir şekilde vurulan bu helikopter ağır darbeler almış ve Hakkari’nin Gever (Yüksekova) istikametine doğru uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

IRAKLI KOMUTANLARIN ANISINA...

Gerçekleştirilen bu eylemler işgalci TC devletinin saldırılarında şehadete ulaşan Komutan Agit Garzan yoldaşımız ile beraber şehit düşen 2 Irak ordusu komutanının anısına gerçekleştirilmiştir."

HEFTANÎN'DE BİR GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

HPG-BİM, 23 Temmuz günü Heftanîn'de işgalci Türk devletiyle çatışmalar sırasında Zelal Sidem kod adlı bir gerillanın şehit düştüğünü açıkladı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

"İşgalci Türk devletinin Heftanin bölgesinde başlattığı işgal harekatına karşı, daha ilk günden Kürdistan özgürlük gerillasının destansı direnişiyle karşılaşmıştır. Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında Apocu fedailerin gerçekleştirdiği eylemlerle faşist devletin bütün teknik olanaklarına rağmen ve zafer naralarıyla geldikleri Heftenin’de şaşkına uğratılmışlardır. İşgalci orduyu bozguna uğratan Kürdistan gerillası, her gün yeni bir destan yazarak Apocu fedailiğin çelikten iradesinin sembolü olmuşlardır. İlk günden işgal harekatına karşı direniş mevzilerinde olan ve düşmana ağır darbelerin vurulduğu birçok eylemde yer alarak ismini tarihe yazan kahramanlarımızdan biride komutan Zelal yoldaşımız olmuştur. Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi boyunca düşmana karşı Heftanin’in her alanında yer alıp savaşan Zelal yoldaşımız, 23 Temmuz günü Şeşdara alanındaki direnişte son mermisine kadar fedaice savaşmış ve ölümsüz şehitler kervanına katılmıştır."

Şehit düşen gerillanın kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Zelal Sidem
Adı Soyadı: Rojbin Varlı
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Zeynep – Veysi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Temmuz 2020 / Heftanin

HPG-BİM, gerillaya ilişkin ayrıca şunları ifade etti:

"Zelal yoldaşımız 1992’de Amed’te, yurtsever ve Kürdistani değerlere bağlı bir çevrede doğup büyümüştür. Genç yaşlarda faşist devletin Kürt halkına karşı inkar ve imha politikalarına sessiz kalmayarak 2008 yılında mücadele saflarına katılmıştır. Uzun yıllar Zagroslar’da direniş cephesinde kalmış ve Zagrosların efsane komutanlarından Reşit ve Rojin’lerin komutasında birçok eylemde yerini almıştır. Şehitlere ve onların yarattığı değerlere derin bağlılığıyla her zaman en ön saflarda olmuş, öncüllük misyonunu layıkıyla yerine getirmiştir. Heftanin’de işgal harekatına karşı Zagroslar’ın sarsılmaz iradesini yansıtarak, büyük direnişe öncülük etmiş ve işgalcilere ağır darbeler vurmuştur. Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi’nin öncülerinden olan Zelal yoldaşımız, sarsılmaz iradesiyle ve fedai duruşuyla zafere giden yolumuzu aydınlatan bir meşaleye dönüşmüştür.

Başta değerli şehit yoldaşımızın ailesi olmak üzere bütün yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve kahraman şehit yoldaşlarımızın ideali olan işgale son verip şanlı direnişlerini zaferle taçlandıracağımızın sözünü yineliyoruz."