HPG: Çukurca’da bir asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 19 Aralık günü gerillanın düzenlediği eylem sonucunda bir askerin öldürüldüğünü bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, “19 Aralık günü işgalci TC ordusu Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Geliyê Zap vadisinde bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz aynı gün operasyon birliklerine yönelik bir sabotaj eylemi düzenlemiştir” dedi.

HPG-BİM, bu eyleme ilişkin şu detayları ekledi: “Gerçekleştirilen bu eylemde 1 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır. Alandaki operasyon kısmi olarak devam etmektedir.”

Türk devletinin gerillanın denetimindeki alanlara yönelik hava saldırılarında da bulunduğunu belirten HPG-BİM, şu bilgileri verdi:

“İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda:

19 Aralık günü saat 13.30 ile 15.30 arasında savaş uçakları Kandil bölgesine bağlı Kalatuka, Tepê Roj, Tepê Zergelê, Bereşê ve Şêxan köyleri alanlarını bombalamıştır.

20 Aralık günü saat 14.00’da savaş uçakları, Zap bölgesine Küçük Cilo alanını bombalamıştır.

21 Aralık günü öğlen saatlerinde savaş uçakları, Heftanin bölgesine bağlı Perax köyü alanı ile Zap bölgesine bağlı Sida köyü alanını bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”