HPG: İşgalci Türk ordusunun saldırıları devam ediyor
HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), işgalci Türk devletinin saldırılarını devam ettirdiğini ve bu saldırılar sırasında yasaklı silahlar da kullandığını bildirdi.
HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), işgalci Türk devletinin saldırılarını devam ettirdiğini ve bu saldırılar sırasında yasaklı silahlar da kullandığını bildirdi.
Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, Batı Zap ve Xakurkê’deki çok sayıda alanın savaş uçakları, dronlar ve yasaklı patlayıcılarla bombalandığını belirtti.
Açıklamada, işgalci Türk ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar ve gerilla güçlerinin bu saldırılara verdiği karşılığın ayrıntıları şöyle yer aldı:
" İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;
— 29 Nisan ve 1 Mayıs’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediye Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 3 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.
— 2, 3 ve 4 Mayıs’ta işgalci Türk ordusu Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanındaki savaş tünellerimiz 3 kez patlayıcı yüklü bir dronlar ile bombalandı.
İşgalci TC ordusunun savaş uçağı saldırıları;
— 28, 29 ve 30 Nisan’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 5 kez savaş uçakları ile bombalandı.
— 2 Mayıs’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 1 kez savaş uçaklarıyla bombalandı.
İşgalci TC ordusunun ağır silah, top ve obüs saldırıları;
— 1, 2, 3 ve 4 Mayıs’ta Xakurkê bölgesinin Lolan, Şehîd Şerif, Sinînê ve Xinêreya Jor Direniş Alanları 13 kez, Garê bölgesinin Girê Kun, Girê Reşîd, Girê Zengil, Girê Sîser, Girgaşê, Spîndarê, Mijê, Dêreşê alanları 302 kez, Metîna bölgesinin Dergelê, Şêlazê, Bêşîlî, Serê Metîna Direniş Alanları 1278 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê ve Girê Bahar Direniş Alanları 394 kez olmak üzere; toplam 1987 kez ağır silah, top ve obüsler ile bombalandı.
— 1 ve 3 Mayıs tarihileri arasında işgalci TC ordusu, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanı’nda bulunan tünellerimize kırıcı ve delici kepçeler ile saldırdı.
Güçlerimizin saldırılara karşı gerçekleştirdiği müdahaleler;
— 1 Mayıs günü saat 17:35'de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı’nda saldırı konumunda olan işgalcilere ait ve içinde radar sisteminin bulunduğu 1 konteynır Şehîd Axîn Mûş Birliğimiz tarafından kamikaze dron ile vurularak imha edildi.
— 1 Mayıs günü saat 21:55'de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Sergelê Direniş Alanı’ndaki tünellerimize saldırmak amacıyla gönderilen 1 zırhlı kepçe Şehîd Axîn Mûş Birliğimiz tarafından kamikaze dron ile vurularak imha edildi.
— 2 Mayıs günü saat 13:30'da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanı’nda saldırı konumunda olan işgalcilere ait 1 mevzi hedeflenerek darbelendi.
— 2 Mayıs günü saat 20:30'da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Sergelê Direniş Alanı’ndaki tünellerimize ağır silahlarla saldıran işgalciler, Şehîd Axîn Mûş Birliğimiz tarafından kamikaze dron ile vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.
— 3 Mayıs günü saat 14:55'de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki tünellerimize yönelik saldırılarda kullanılan 1 Doçka silahı Şehîd Axîn Mûş Birliğimiz tarafından kamikaze dron ile vurularak imha edildi."