HPG: İşgalin ilk aşaması bozguna uğratıldı

Gerilla güçlerinin başlattığı “Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi” ve “Cenga Xabur Devrimci Hamlesi” kapsamında gerçekleştirilen eylemlerde en az 38 işgalci Türk askeri öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk devletinin işgal saldırısı ve gerilla direnişine ilişkin ayrıntıları açıkladı:

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

İşgalci TC devletinin 23 Nisan 2021 tarihinde Medya Savunma Alanları’ndan Metina, Avaşin ve Zap bölgelerine yönelik başlattığı işgal operasyonu devam etmektedir. İşgal saldırıları karşında gerilla güçlerimiz kapsamlı eylemler gerçekleştirerek, işgalcilere ağır darbeler vurmuştur. Avaşin ve Zap alanlarında “Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi” ardından, güçlerimiz tarafından işgalcilere karşı Metina alanında “Cenga Xabur Devrimci Hamlesi” başlatılmıştır. Devrimci hamleler çerçevesinde güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemlerin ayrıntıları elde edildikçe kamuoyuyla paylaşılmaktadır.

“BAZÊN ZAGROSÊ DEVRİMCİ HAMLESİ”;

25 Nisan günü saat 14.20’de Avaşin bölgesine bağlı Mervanos alanına bağlı Şehit Serdar Tepesine yerleşmek isteyen bir grup işgalci TC askeri güçlerimiz tarafından yakın mesafeden hedeflenmiştir. Gerçekleştirilen eylemde 6 işgalci cezalandırılmış ve çok sayıda işgalci ise yaralanmıştır. Eylemin ardından işgalciler mevzilerini bırakarak kaçmışlardır.

25 Nisan günü 09.00-10.00 saatleri arasında Avaşin bölgesine bağlı Mamreşo Tepesinde bulunan savaş tünellerine yoğun şekilde zehirli gazlar atan işgalciler ilerlemek isterken güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle hedeflenmiştir. Geri çekilen işgalciler 12.30’da tekrar ilerlemek istediklerinde güçlerimiz tarafından 2 kez sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemlerde en az 3 işgalci cezalandırılmış ve çok sayıda işgalci ise yaralanmıştır.

25 Nisan günü 10.40- 11.50 saatleri arasında işgalci TC ordusu Avaşin bölgesine bağlı Şehit Serdar Tepesinde bulunan savaş tünellerine 2 kez zehirli gazlar atmış ve ilerlemek istemiştir. Sabotaj taktiğiyle güçlerimiz tarafından etkili bir şekilde vurulan işgalciler çok sayıda kayıp vererek geri çekilmişlerdir.

26 Nisan günü saat 07.40’da savaş tüneline doğru yönelen işgalciler, güçlerimiz tarafından yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemde 3 işgalci cezalandırılmış, çok sayıda işgalci ise yaralanmıştır.

26 Nisan günü saat 09.30’da güçlerimiz Avaşin bölgesinde bulunan Piramit Tepesinde konumlanan işgalcileri hedefleyen bir sızma eylemi gerçekleştirmiştir. Mevzilere giren gerillalarımız işgalcileri bozguna uğratmıştır. Mevzileri kısa sürede ele geçiren güçlerimiz, asker cenazelerinin üzerine gitmiş ve 1 adet MPT-55, 1 adet bomba atar, 1 adet BKC, 1 adet B-7 roket atar silahı, 1 adet termal dürbün, 2 adet silah dürbünü ve 1 adet telsiz cihazına el koymuştur. Gerçekleştirilen eylemde en az 4 işgalci cezalandırılmıştır.

23 Nisan günü Zap bölgesine bağlı Nerwê boğazında hareket halinde olan işgalciler güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle hedeflenmiştir. Gerçekleştirilen eylemde 2 işgalci cezalandırılmıştır. Eylemin ardından işgalciler kayıplarını arkada bırakarak geri çekilmişlerdir.

25 Nisan günü saat 12.10’da YJA-STAR güçlerimiz, Zap bölgesinde bulunan Qela Bedewê alanında konumlanan işgalcileri hedefleyen 2 suikast eylemi gerçekleştirmiştir. Etkili vuruşlar sonucu 2 işgalci cezalandırılmıştır.

Saat 17.20’de Qela Bedewê’de işgalciler ikinci kez güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Gerçekleştirilen eylemde en az 2 işgalci cezalandırılmış, 2 işgalci yaralanmıştır.

Saat 18.00’da Qela Bedewê’de bulunan işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

Gerçekleştirilen etkili eylemlerin ardından işgalci TC ordusu Küçük Cilo alanını bombalamıştır.

25 Nisan günü saat 13.50'de işgalci TC ordusu Zap bölgesinde bulunan Şehit Munzur Tepesine indirme yapmıştır.

25 Nisan saat 22.30'da Zap’a bağlı T Harfi alanına girmek isteyen işgalcilere ait helikopterler güçlerimiz tarafından hedef alınmıştır. Güçlerimizin müdahalesinden sonra bu helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

26 Nisan günü Zap bölgesinde bulunan Şehit Serxwebun Tepesi yamaçlarına konumlanan işgalciler güçlerimiz tarafından denetim altına alınmıştır. Aynı gün saat 07.00’da güçlerimiz tarafından hedeflenen işgalciler yakın mesafeden vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemde en az 8 işgalci cezalandırılmıştır. Eylem sırasında alanda bulunan işgalcilere ait 2 dron güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Darbelenen dronlar alandan uzaklaşmıştır.

“CENGA XABUR DEVRİMCİ HAMLESİ” KAPSAMINDA;

25 Nisan günü saat 16.10’da Metina bölgesine bağlı Zendura Tepesinde konumlanan işgalciler 2 suikast eylemiyle hedeflenmiş ve en az 1 işgalci cezalandırılmıştır.

Aynı gün öğlen saatlerinde işgalciler sabotaj taktiğiyle hedeflenmiş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

26 Nisan günü 05.00-06.00 saatleri arasında Zendura alanına bağlı Banê Şkeftê alanına konumlanan işgalciler, güçlerimiz tarafından denetim altına alınmış ve saat 08.55’de yakın mesafeden, etkili bir şekilde vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemde en az 1 işgalci cezalandırılmıştır.

Aynı gün saat 10.45’te Zendura tepesinde denetim altına alınan işgalciler, yakın mesafeden vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemde 2 işgalci cezalandırılmıştır.

23 Nisan günü Metina bölgesine bağlı Derarê alanı savaş uçakları tarafında yoğun şekilde bombalanmıştır. 20.00-01.00 saatleri arasında Derarê, Zendura Tepesi ve Koordine boğazı alanına indirmeler yapılmıştır. Bu esnada güçlerimiz tarafından 4 kez hedeflenen Skorsky tipi helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

24 Nisan günü öğle saatlerinde işgalci TC ordusu Metina bölgesine bağlı Şehit Dilber Tepesine indirmeler yapmıştır. 25 Nisan günü saat 10.00’da mevzi çalışması yürüten işgalciler YJA-STAR güçlerimiz tarafından suikast silahlarıyla hedeflenmiştir. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmıştır.

Aynı gün saat 12.00’den akşam saatlerine kadar güçlerimiz alanda bulunan işgalcileri sabotaj taktiğiyle 7 kez hedeflemiştir. Bu eylemler sonucunda çok sayıda düşman askeri cezalandırılmıştır. Eylemlerin ardından işgalci TC ordusu Skorsky helikopter ile ölü ve yaralılarını alandan uzaklaştırmışlardır.”