HPG, Amanos fedailerini andı

HPG BİM, 26 Ekim günü İskenderun’da gerçekleştirdikleri fedai eylemde şehit düşen Harun Fırat kod adlı Doğan Demir ile Zınar Tatvan kod adlı İdris İnce’yi andı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) şunları belirtti: “29 Ekim 2020 tarihli açıklamamızda 26 Ekim günü iki kişilik profesyonel gerilla timimizin Hatay’ın İskenderun ilçesinde hedeflemiş oldukları bir eylemi gerçekleştirdiklerini, bu eyleme dair ayrıntılı bilgilerin daha sonra kamuoyu ile paylaşılacağını belirtmiştik. Bu eylemlerde Hatay’a bağlı Payas ve İskenderun’da sömürgeci düşmanla yiğitçe çarpışarak fedai eylem gerçekleştiren Harun ve Zınar yoldaşlarımız şehadete ulaşmışlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Harun Fırat
Adı Soyadı: Doğan Demir
Doğum Yeri: Özalp
Anne – Baba Adı: Aklime – Arslan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Ekim 2020 / İskenderun

 

Kod Adı: Zınar Tatvan
Adı Soyadı: İdris İnce
Doğum Yeri: Bitlis
Anne – Baba Adı: Gülten – Rıski
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Ekim 2020 / İskenderun

 

Profesyonel bir gerilla birimimiz 2020 yılının Ekim ayında, yeni dönem gerillasının zengin tarzını yaratıcı bir biçimde pratikleştirmiş ve hava araçları ile Amanoslar’a geçmişlerdir. Sürekli bir biçimde Amanoslar’da gerillayı tasfiye ettiğini propaganda eden sömürgeci Türk devleti Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın bu yaratıcılığı karşısında hayrete düşmüştür. Soykırımcı düşman Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın Amanoslar’dan tasfiyesinin sadece sömürgeci bir hayalden ibaret olduğunu görmüştür. Gerillanın bu yaratıcılığına gölge düşürmek için Rojava Kürdistan’ı üzerinden geçtiğini belirterek kriminalize etmeye çalışmıştır. Ancak Türk devletinin yalana dayalı kara propagandası doğru değildir, profesyonel gerilla birimimiz temel üs alanlarından hareket ederek düşmanın her türden hava ve kara tedbirini alt etmiş ve hedefine ulaşmıştır. Hedefine ulaşan gerilla birimimiz burada kendisini örgütleyerek düşman hedeflerinin üzerine gitmeyi planlamış ve bu planlamasını pratikleştirmek için harekete geçmiştir.

FEDAİ EYLEM TEMELİNDE YENİ BİR PLANLAMA GELİŞTİRME KARARLILIĞINI GÖSTERDİLER

Profesyonel gerilla birimimizdeki Harun ve Zınar yoldaşlar harekete geçtikten sonra içinde bulundukları imkân ve koşulları değerlendirip inisiyatif kullanarak fedai eylem temelinde yeni bir planlamayı geliştirme kararlılığını ve maharetini göstermişlerdir. Amanos kırsalından ustalıklı bir biçimde yerleşim yerine geçerek burada bir araca el koymuşlardır. Hatay’ın Payas ilçesinde kendilerini durdurmaya çalışan düşman kontrol noktasını büyük bir cesaretle çatışa çatışa aşmış ve düşmana ağır kayıplar verdirmişlerdir. İşgalci Türk ordusu her zaman yaptığı gibi burada da cezalandırılan işgalcilerini kamuoyundan gizlemiş ve sadece bir astsubayını yaralı olarak vermiştir. Ancak Harun ve Zınar yoldaşlarımız buradaki işgalcileri cezalandırdıktan sonra yollarına devam etmişlerdir. Yoldaşlarımızın bindikleri araç arızalanınca başka bir araca el koyarak hiçbir tereddüde düşmeden tekrardan kararlı bir biçimde yollarına devam etmişlerdir.

ŞEHİRDEKİ İNİSİYATİFİ ELLERİNDE TUTTULAR

Fedai eylem gerçekleştirme amacıyla İskenderun’a yönelen yoldaşlarımız buraya ulaştıktan sonra polis ve özel harekatlarla saatlerce çatışmış, 2 kişilik korkusuz ve yılmaz bir gerilla birimi olarak şehirdeki inisiyatifi ellerinde tutmuşlardır. Harun yoldaşımız uzun bir süre çatıştıktan sonra kendisini düşmanda patlatarak birçoğunu cezalandırmış, Zınar yoldaşımız da son mermisine kadar kahramanca çatışarak şehadete ulaşmıştır. Türk devletinin birçok polisi cezalandırılmış olmasına rağmen hiçbirini kamuoyuna açıklamamış, yalnızca İskenderun İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı’nın yaralandığını açıklamışlardır.

Sömürgeci soykırımcı Türk devletinin yalana dayalı dezenformasyonlarla sürekli olarak ‘gerillanın bittiğini’ propaganda ettiği bir süreçte, fedai Harun ve Zınar yoldaşlarımızın yeni dönem gerillasının yaratıcı taktiklerini kullanarak Amanoslar’a ulaşması, buradan harekete geçerek Türk devletinin her türden faşist polis ve askerinin olduğu şehirlerin üzerine yürümesi, büyük bir cesaret ile saatlerce çatışması ve düşmanın üstüne kabus gibi çökmesi Apocu militan irade ve kararlılığın ne kadar güçlü olduğunu herkese göstermiştir. Profesyonelleşmiş modern bir gerilla biriminin dönem tarz ve taktiği ile kuşandığında soykırımcı faşist düşmanın her türlü tedbirini nasıl alt ettiği bir kez daha kanıtlanmıştır.

Kürdistan’daki işgal ve faşizme son verip, Önder Apo üzerindeki tecridi kırarak fiziki özgürlüğünü sağlamak amacıyla başlatılan ‘Dem dema azadiyê ye’ hamlesine Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın fedai eylem çizgisini yükselterek öncülük eden Harun ve Zınar yoldaşlarımız dönem görevlerine sahip çıkmanın ve devrimci sorumluluğu yerine getirmenin adı olmuşlardır.

HARUN FIRAT YOLDAŞ, BÜYÜK BEDELLER VERMİŞ YURTSEVER BİR AİLENDEN GELİYORDU

Harun Fırat yoldaşımız; Van’ın Özalp ilçesinde büyük bedeller ödemiş yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Serhat halkının derin yurtseverlik duygusu ve kültürü ile büyüyen Harun yoldaşımız Devrimci Halk Savaşı hamlemizin yükseldiği 2012 yılında gerillaya katılmıştır. Katıldığı günden şehit olana kadar her daim mütevazi ve olgun kişiliğiyle, hesapsız fedakârca katılımıyla Kürdistan fedaileri içerisindeki yerini alarak iradesini çelikleştirmiştir. Yaşamın tüm anlarına büyük bir coşku, moral, kararlılık ve istekle katılarak sömürgeci soykırımcı düşmanı bozguna uğratmanın arayışı içerisinde olmuş, bir çizgi haline gelen fedai eylemi ile sürece cevap olmuştur.

ZINAR TATVAN YOLDAŞ BİRÇOK ALANDA FARKLI ÇALIŞMADA YER ALDI

Zınar Tatvan yoldaşımız; Bitlis’te, yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Çocukluğundan itibaren Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni tanıyan Zınar yoldaşımız ailesi ile birlikte metropollere göç etmek zorunda kalmıştır. Türkiye metropollerinde öz bilincini ve kimliğini yitirmeden yurtseverlik duygularıyla büyümüş, genç yaşında gençlik çalışmalarına katılmıştır. Gerillaya katılarak mücadelesini dağlarda sürdürme kararı alan Zınar yoldaşımız birçok alanda ve farklı çalışmalarda üzerine düşen tüm sorumlulukları başarıyla yerine getirmiştir. Demokratik Modernite gerillasının profesyonelleşmesi ve branşlarda uzmanlaşması çalışmalarında derin bir arayış, birikim ve yoğunlaşmaya sahip olan Zınar yoldaşımız, akademilerde birçok yoldaşını eğiten, yetiştiren öncü ve örnek bir komutan olmuştur. Örnek ve öncü olmayı Bakur Kürdistan’ı ve Türkiye metropollerine taşıdığı gerillacılığı ile bir kez daha kanıtlayarak düşmana ağır darbeler vurmuş, kahramanca çarpışarak fedaice şehadete ulaşmıştır.

Harun ve Zınar yoldaşlarımızın şehit olana kadar kesintisiz sürdürdükleri kararlı militanlıkları, fedai çizgideki duruşları, büyük bir azim ve intikam hırsıyla düşman üzerine yürümeleri, her türlü olanağı değerlendirip bir imkân haline getirerek düşmana karşı silah olarak kullanmaları, Amanoslar’da ve şehirlerde düşmanın üstüne kâbus gibi çökerek yüreğine korku salması ve kahramanca şehadete yürümeleri biz yoldaşları için yeni dönemin emredici fedai militanlık örneğidir. Şehit yoldaşlarımızın izinde yürüyerek, amaçlarını başararak, Özgür Kürdistan’da Özgür Önderlik ile anılarını yaşatarak fedai duruşlarına layık olacağımızın sözünü veriyoruz.

Bu temelde başta şehit yoldaşlarımızın değerli yurtsever ailelerine ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.”