HPG: Arjîn ve Zinar yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz

Çelê ve Herekol'da şehit düşen 2 gerillayı saygıyla anan HPG, “kahraman şehit yoldaşlarımızın mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü yineliyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Çelê ve Herekol’da şehit düşen 2 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Ağustos ayı 2019 tarihinde Çelê (Çukurca) bağlı Aşutê köyü kırsalında güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasında çatışma yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmada Arjîn yoldaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Arjin Kurdistan
Adı Soyadı: Şükran Kızılaslan
Doğum Yeri: Siirt
Anne – Baba Adı: Zeliha – Reşit
Şehadet Tarihi ve Yeri: Ağustos 2019 / Çelê

 

Arjin yoldaşımız, Siirt’te yurtsever bir ailede dünyaya gelmiş, kahraman şehitlerimizin direniş ve yiğitlik destanlarıyla büyümüştür. Rindexanlardan Arjin Garzanlara uzanan Garzan yöresinin soylu ve direnişçi özgür Kürt kadın geleneği ile yetişen Arjin Kurdistan yoldaşımızda güçlü bir kadın kişiliği şekillenmiştir. Kürt halkının özgürlük mücadelesine katılarak öncülük görevlerine sahip çıkmak ve Apocu özgür kadın hareketinde öncü bir kadın olmak için Kuzey Kürdistan’ın Garzan alanında gerilla saflarına katılmıştır. Katıldığında büyük kadın komutanlarımızdan Arjin Garzan arkadaşın adını alarak, Garzan’da şehitler çizgisinde yürümeyi kendisine esas almıştır. Kuzey gerillacılığının tüm zorluklarının üstesinden büyük bir irade ile gelen Arjin yoldaşımız daha sonra Medya Savunma Alanları’na geçmiştir. Gerilla yürüyüşünü büyük bir coşku ve moralle yürüten Arjin yoldaşımız, her zaman ilk katıldığı alan olan Garzan’a tekrar dönüp direnişe öncülük etmek için yoğun çaba ve ısrarı içerisinde olmuştur. Bunun için geçtiği eğitimlerde Önder Apo’nun ideolojisinde derinleşmiş, özgür kadın çizgisinde yetkinleşmiş ve dönemin gerilla tarz ve taktiğinde profesyonelleşerek kendisini her yönden hazırlamıştır. Kaldığı tüm alanlarda coşkulu, güler yüzlü ve samimi yoldaşlığıyla yaşama renk katmış, fedai militan görevlerini tereddütsüzce yerine getirmiştir. Arjin yoldaşımızın sergilediği Apocu fedai militan katılımı ve Rındexanlardan Arjin Garzanlara teslim alınamayan yüksek ruhlu özgür Kürt kadın duruşu biz yoldaşlarına, tüm Kürt kadınlarına ve Kürdistan halkına mücadelede ilham olacak ve zafere giden yolda yolumuzu aydınlatacaktır.

ZINAR YOLDAŞ DİRENİŞİN ÖNCÜLERİNDEN OLMUŞTUR

2 Aralık 2020 tarihli açıklamamızda 28 Eylül 2020 günü işgalci Türk ordusunun Siirt’in Herekol Dağı alanına bağlı Deriyê Doxana bölgesini savaş uçaklarıyla yoğun bir şekilde bombaladıktan sonra alanda operasyon başlattığını ve burada 5 yoldaşımızın şehit düştüğünü belirtmiştik. Açıklamamızda Zınar yoldaşımızın ayrıntılı kimlik bilgilerinin daha sonra kamuoyuyla paylaşacağımızı belirtmiştik.

Şehadete ulaşan yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Zınar Rengin
Adı Soyadı: Yusuf Esmer
Doğum Yeri: Mardin
Anne Adı: Saliha – Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Eylül 2020 / Herekol


Zınar yoldaşımız Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin ilk kitleselleşmeye başladığı ve sömürgeciliğe karşı ilk serhildanların yapıldığı Mardin’in yurtsever bir ailesinde doğmuştur. Zınar yoldaşımız içerisinde bulunduğu aile ve sosyal çevrenin de etkisiyle Kürdistan Özgürlük Hareketi’ni yakından tanımış ve birçok faaliyette bulunmuştur.

Zınar yoldaşımız, sömürgeci, soykırımcı Türk devletinin faşist karakterini çok iyi çözümlemiş, TC’nin kendi iradesiyle Kürt sorununu çözmeyeceğini ve ancak büyük bir mücadele ile bu faşist zihniyetin çözüme gelebileceğini öngörmüştür.  “Çözüm” adı altında yürütülen politikaların bir aldatmacadan ibaret olduğunu erkenden fark eden Zınar yoldaşımız ve beraberindeki bir grup arkadaş 2013 yılında gerilla saflarımıza katılarak, Kürt gençlerine asıl mücadele alanının Kürdistan dağları olduğunu göstermişlerdir.

Gerillacılık yaşamı boyunca büyük bir moral ve heyecanla çalışmalara katılan Zınar yoldaşımız, mücadelenin en yoğun olduğu anlarda bile tereddütsüz ve fedakar duruşuyla dönemin mücadele ruhunu en iyi pratikleştiren yoldaşlarımızdan olmayı başarmıştır. Aynı zamanda Önder Apo’nun ideolojisini anlama noktasında büyük bir çabanın sahibi olmuş ve ancak bu ideolojiyle kendini donatarak büyük bir çıkış yapabileceğinin farkında olmuştur. Bundan dolayı ideolojik ve askeri eğitimlere çok önem veren Zınar yoldaşımız, profesyonel bir gerilla olarak özlemini çektiği Botan sahasına geçmiş ve orada işgalci Türk ordusuna karşı geliştirilen direnişin öncülerinden olmuştur.

Başta kahraman yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, kahraman şehit yoldaşlarımızın mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü yineliyoruz.”