HPG: Avaşin’de en az iki işgalci cezalandırıldı

HPG Basın ve İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Avaşîn’de düzenlediği sabotaj eyleminde en az iki işgalcinin cezalandırıldığını bildirdi.

HPG-BİM, Avaşîn, Metîna ve Zap bölgelerindeki son gelişmelere ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu.

Açıklamaya göre Avaşîn’de işgalcilere karşı sabotaj taktiği ile düzenlenen eylemde en az iki işgalci cezalandırıldı, Werxelê’de şiddetli çatışmalar yaşandı.

Açıklama şöyle:

"Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

– Avaşîn bölgesine bağlı Şehîd Rahîme alanı ile Girê Şehîd Afad arasında işgal amaçlı yapılan yolun güvenliğini sağlamaya çalışan işgalciler, güçlerimiz tarafından denetim altına alınmıştır. 12 Eylül günü saat 17:00’da denetim altında tutulan işgalciler sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemin sonucunda en az 2 işgalci cezalandırılmıştır. Eylemin ardından işgalciler kayıplarını helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı’nda;

– 20 Eylül günü işgalci TC ordusu Werxelê Direniş Alanı’na patlayıcılar yerleştirmek istemiştir. Werxelê Direnişçilerimiz, işgalcilere müdahale ederek patlayıcılara el koymuş ve profesyonel bir tarzda etkisiz hale getirmiştir.

– 21 Eylül günü saat 18:30’da işgalci TC ordusu Werxelê Direniş Alanı’nı ağır silahlarla bombaladıktan sonra ilerlemek istemiştir. Werxelê Direnişçilerimizin müdahalesi sonucu yoğun çatışmalar yaşanmış, işgalciler ilerleyememiştir.

3. 22 Eylül günü saat 09:40’da Zap bölgesine bağlı Çemço alanı ağır silahlar ve savaş uçakları ile bombalanmıştır.

– 20 Eylül günü 18:40 – 19:30 saatleri arasında Metîna bölgesine bağlı Qaşûra hattında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. 21 Eylül günü 16:00 – 22 Eylül günü 05:30 saatleri arasında Amediye ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı, Êdinê, Dêşîşê, Serarû, Hirorê köylerinin çevresi ile Kela Qûmriyê, Girê Şehîd Çiya ve Koordîne alanları obüs, havan ve saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

 Bombardımanlar sonucunda arazide çıkan yangınlar devam etmektedir.”