HPG Avaşin’de şehit düşen altı gerillanın kimliklerini açıkladı

Halk Savunma Güçleri (HPG), Medya Savunma Alanlarına bağlı Avaşin bölgesinde Türk ordusunun hava saldırısı sonucunda şehit düşen altı gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezinden yapılan açıklamaya göre 28 Aralık 2020 tarihinde Avaşin bölgesinde hava saldırısında Hatin Sayit Beto (Botan Çiya), Rojin Muhammed (Didar Öcalan), Mustafa Oğraş (Felat Amed), Evin Acar (Nujiyan Herekol), Cemal Aktay (Soreş Mardin) ve Berivan Araz (Tekoşin Piling Cudi) adlı gerillalar şehit düştü.

HPG tarafından yapılan açıklamada şunlar belirtildi: “Özgürlük mücadelemizin içerisinden geçtiği zorlu ama bir o kadar da zafere yakın olduğu bu önemli dönemde halkımız ve kahraman evlatları destanlar yazmaktadır. Hem insanlık düşmanı çetelere, hem de çetelerin sponsoru ve akıl hocası olan AKP – MHP faşizmine karşı muazzam bir direniş sergilemektedir. Türk sömürgeciliğinin genlerine kodlanmış ırkçı, soykırımcı ve faşist zihniyeti hiçbir zaman Kürt halkının varlığını kabul etmemiştir. Faşist devletin yanında duran, işgalciliğin fedailiğine soyunan Kürt işbirlikçilerini bile işleri bittikten sonra katliamdan geçirerek yaşam hakkı tanımadıkları bir gerçektir. Kürt halkının makus tarihi bu örneklerle doludur. İşgalci Türk devletinin ‘’en iyi Kürt ölü Kürt’tür’’ söylemi aynı zamanda soykırımcı düşmanın esas aldığı bir düstur olduğu kadar Kürt halkına karşı duyulan tarihsel düşmanlığın utanç vesikasıdır. Bu yüzden hiçbir Kürt bireyi düşmanların sahte söylemlerine kanmamalı ve işgalci devletin imkanlarından yararlanmak için halkına karşı uğursuz bir duruma girme hatasına düşmemelidir. Tüm bu gerçeklere rağmen işbirlikçilikte ısrar etmek, halkına ihanet ederek en onursuz durumu kabullenmek ve kendi sonunu hazırlamak anlamına gelecektir.

Ülkemiz Kürdistan’da ihanet ve işbirlikçiliğe dayalı işgalcilik kendini zorbalıkla dayatırken, bunun karşısına dikilen, direnen ve işgalciliği her gün alt ederek işbirlikçi ihanetçi çizgiyi kahreden özgürlük mücadelemiz de zafere doğru adım adım ilerlemektedir. Kuşkusuz onurlu mücadelemiz halkımızın verdiği büyük bedeller ve kahraman şehitlerimizin sonsuz çabası ve kanları pahasına nefes nefese yürütülmektedir. Tarihi direnişimize ve zafer yürüyüşüne öncülük eden şehitlerimiz Apocu fedai tarzın, PKK militanlığının ve hakiki yurtseverliğin gerçekleşmesi olarak bizlere mücadele perspektifini sunmakta, dönem görevlerini emretmektedir. Şehitler partisi olan PKK, ölümsüz şehitler ordusunun komutasında halkımızın özgürlük tutkusunu gerçekleştirerek zaferi kesinleştirecektir.

Botan, Didar, Felat, Nujiyan, Şoreş ve Tekoşin yoldaşlarımız büyük bir emekle gerilla direnişinde önemli görevler üstlenip, istenilen her yerde işgalcilere karşı büyük bir cesaretle sergiledikleri yüksek tempo ve keskin vuruş tarzıyla dönemin zafer ruhunu temsil etmişlerdir. Kahraman şehit yoldaşlarımız Şemzinan’dan Gever’e kadar yapılan birçok etkili eylemde aktif yer almış ve işgalcilere ağır darbeler vurmuşlardır. Avaşin eyaletinde gösterdikleri fedakârlık, sergiledikleri yoldaşlık, verdikleri emek, düşman üzerine yürümede ortaya koydukları cesaret ve şehitlerin intikamını alma kararlılıkları onları örnek Apocu militanalar haline getirmiştir.  Üstlendikleri her türlü görev ve sorumluluğu sarsılmaz bir irade ve derin bilinçle her zaman yerine getirmiş olan yoldaşlarımız, Apocu fedai duruşu son nefeslerine kadar da yiğitçe temsil etmişlerdir. İşgalci ve soykırımcı Türk devletinin her türlü insanlık dışı saldırısına onur savaşına büyüterek cevap vermişlerdir. Botan, Didar, Felat, Nujiyan, Şoreş ve Tekoşin yoldaşlarımız, gerilla mücadelesi içerisinde tarihsel ve toplumsal öncülük misyonlarını layıkıyla yerine getirerek Kürt halkının onur kaynağı olmuşlardır. Kürt halkı bu korkusuz yiğit evlatlarının yazdığı kahramanlık destanlarını her zaman şerefle anacak, sonsuz bağlılıkla yüceltecektir.

Şehit yoldaşlarımızın duruşları, yaşamları ve mücadeleleri her daim bizi onurlandıracak, intikam hırsımızı bileyecek, kararlılığımızı güçlendirecek, savaşımızı büyütecek ve zafer yolunda yürümede daha azimli hale getirecektir. İnsanlıktan nasibini almamış soykırımcı düşman karşısında her alanda büyük mücadele ederek şehit yoldaşlarımızın ve halkımızın en büyük özlemi olan Özgür Önderlik ile Özgür Kürdistan’da zaferi yaratma umudunu gerçekleştirerek demokratik özgür yaşamı mutlaka inşa edeceğiz. Bu inanç ve kararlılıkla mücadelemiz büyüyecek, 2021 yılındaki savaşımız daha fazla sonuç alıcı olacaktır.

Bu temelde başta kahraman şehit yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere, tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve şehitlere verdiğimiz zafer sözünü yineliyoruz.”

 

Kod Adı: Botan Çiya
Adı Soyadı: Hatim Sayir Beto
Doğum Yeri: Tirbespiye
Anne – Baba Adı: Hesina – Sayir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Aralık 2020 / Avaşin