HPG, Bitlis şehitlerini andı

HPG BİM, 12 Ağustos günü Bitlis’te şehit düşen Amara Serhat kod adlı Şevin Roşna Hocaoğlu, Asmin Cilo kod adlı Medya Sönmez ve Kendal Baz kod adlı Sefa Kızılkaya’yı andı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG BİM, 12 Ağustos günü Bitlis’in Şehit Mizgin alanında şehit düşen üç gerillayı andı.

HPG BİM açıklamasında şunları belirtti: “22 Ağustos 2020 günkü açıklamamızda, Bitlis’in Şehit Mizgin alanında işgalci TC ordusunun bir operasyon başlattığını ve iki gün boyunca devam eden çatışmalar sonucunda güçlerimiz karşısında ağır darbeler alan işgalci TC ordusunun alanı savaş uçaklarıyla yoğun bir şekilde bombaladığı, yaşanan çatışma ve hava saldırıları sonucunda Amara, Asmin ve Kendal yoldaşlarımızın kahramanca savaşarak ölümsüzler kervanına katıldığı bilgisini kamuoyuyla paylaşmıştık.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Amara Serhat
Adı Soyadı: Şevin Roşna Hocaoğlu
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Filiz – Mesut
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Ağustos 2020 / Bitlis

 

Kod Adı: Asmin Cilo
Adı Soyadı: Medya Sönmez
Doğum Yeri: Muş
Anne Adı: Kıymet - Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Ağustos 2020 / Bitlis

 

Kod Adı: Kendal Baz
Adı Soyadı: Sefa Kızılkaya
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Nurten – Nevzat
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Ağustos 2020 / Bitlis

İşgalci Türk devleti hiçbir zaman Kürt halkının varlığını kabul etmemiş ve Kürt halkının her hak talebine katliamlarla yanıt vermiştir. Kürt halkının varlık ve özgürlük mücadelesi ilk defa PKK ile zafere bu kadar yakınlaşmıştır. Yıllardır tüm isyanları ve meşru hak taleplerini türlü oyunlarla tasfiye etmeyi başaran işgalci Türk devleti, Önder Apo’nun dehası, mücadele tarzı ve iradesi karşısında çaresiz kalmıştır. Önder Apo’nun tarih yorumu, iktidar, devlet ve kapitalist sistem çözümlemeleri Türk devlet zihniyetini iliklerine kadar çözümlemiş ve buna karşı tarihi, yenilmez ve kesin zafere ulaşacak bir mücadele ve yaşam tarzı geliştirmiştir.

Kürt halkı da Önder Apo etrafında kenetlenmiş, ruh ve bilinç kazanarak serhildan halkı haline gelmiştir. Kürt halkının kutsal varlık ve özgürlük mücadelesini zaferle taçlandıracak olan hiç kuşkusuz Önder Apo’nun kadın özgürlükçü demokratik toplum paradigmasıdır. Bu paradigmanın ezilen tüm halklar için tek kurtuluş ve mutlak özgürlüğe ulaşmanın yolu olduğu bugün bölge ve dünya gerçekliğinde net bir şekilde kanıtlanmıştır. Kürt halkı ve kahraman evlatları özgürlük yolunda amansızca mücadele etmekte, ilerlemekte ve kararlı duruşlarıyla zafere her zamankinden daha yakındırlar.

Bu kutsal mücadelenin öncü ve fedai gücü olan özgürlük gerillası her an ve her saniye destansı bir direniş ile işgalcilere karşı çetin bir mücadele vermektedir. Destansı direnişleri ve Apocu fedai duruşlarıyla Garzan Eyaleti’nde işgalcilere ağır darbeler vuran ve her koşul altında emsalsiz bir mücadele sahibi olan Amara, Asmin ve Kendal yoldaşlarımız şehadete ulaşarak özgülük mücadelesinin sembolü olmuşlardır. Uzun süre Kuzey Kürdistan’da mücadele yürütmüş ve büyük emek sahibi olan Amara, Asmin ve Kendal yoldaşlarımız, Garzan Eyaleti’nde gerçekleşen birçok eylemde yer alarak işgalci Türk devletine ağır darbeler vurmuşlarıdır. Önder Apo’nun birer fedaileri olarak, her zaman en ön cephede yer alarak kahraman şehitlerimizin mücadelesini devr almış, müthiş bir irade ve fedai duruş sergileyerek mücadelelerini taçlandırmışlardır. Amara, Asmin ve Kendal yoldaşlarımız, direnişleri ve yılmaz iradeleriyle kutlu davamızın birer kahramanı olmuş ve yolumuzu aydınlatan birer meşaleye dönüşmüşlerdir.

Başta kahraman şehit yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, kahraman şehitlerimizin anılarını mücadelemizde yaşatacağımızın sözünü yineliyoruz.”