HPG, Botan şehitlerinin kimliklerini açıkladı

Botan’da şehit düşen 3 gerillanın kimliğini açıklayan HPG, “yoldaşlarımız şehitlerimizin öncülük ettiği tarihi direnişi devralarak aynı fedai ruh ve inançla mücadele etmiş, direnişleriyle mücadelemizi bir adım daha zafere yaklaştırmışlarıdır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“18 Eylül 2020 tarihli açıklamamızda 15 Eylül günü işgalci TC ordusu Hakkari merkeze bağlı Beytanê yaylası alanında bir işgal operasyonu başlattığını ve Numan, Eylem ve Dilan yoldaşlarımız yaşanan yoğun çatışmalar ve hava saldırıları sonucunda şehadete ulaştıkları bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın ayrıntılı kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Eylem Rojen
Adı Soyadı: Leyla Acar
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Hayal - Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Eylül 2020 / Botan

 

 

Kod Adı: Dilan Koçer
Adı Soyadı: Foza Badır
Doğum Yeri: Derik
Anne - Baba Adı: Berivan - Muhammed
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Eylül 2020 / Botan

 

Kod Adı: Numan Amed
Adı Soyadı: Hamit Kartal
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Azize - Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Eylül 2020 / Botan

Eylem, Dilan ve Numan yoldaşlarımız ülkemiz Kürdistan’da ulusal dirilişin yaşandığı, halkımızın serhıldan halkı haline geldiği yurtseverlik ortamında dünyaya gelmiş ve mücadelemizin direniş kültürüyle büyümüşlerdir. İşgalci devletlerin Kürt halkına uyguladığı soykırım politikalarına karşı direnmenin bir var olma mücadelesi ve en temel ulusal görev olduğunun bilinciyle farklı tarihlerde özgürlük saflarına katılmışlardır. Önder Apo’nun engin felsefesinde derinleşerek, Apocu militan kişiliğe ulaşmak, dönemin profesyonel gerillası olmak, tarz ve taktik zenginlikle gerekli donanımı gerçekleştirmek için büyük emek ve çaba sarf etmişlerdir. Güzel yoldaşlığın, yiğit militanlığın ve kararlı duruşun timsali olan yoldaşlarımız işgalci TC devletinin tüm imkanlarına ve işbirlikçi çetelerin desteğiyle yürüttüğü savaşa Kuzey Kürdistan’da darbe vurmak için yönlerini Botan’a vermişlerdir. Botan’da yeni dönem gerilla çizgisini en iyi şekilde pratikleştirmenin çabası içerisinde olan yoldaşlarımız başarılı pratiklerin sahibi olmuşlardır. Eylem ve Dilan yoldaşlarımız Kürt kadının, Apocu özgür kadın hareketinin ve çizgisinin Kürdistan’ın her yerinde yürüttüğü kahramanca direnişin yiğit temsilcileri olmuşlardır.

Sömürgeci soykırımcı TC devleti, gerillanın direnişi karşısında çaresiz kalmış ve Kürt halkına karşı soykırım uygulamalarını daha da hızlandırmıştır. Faşist TC devletinin her türden saldırısına karşı yegâne mücadele ve var olma yöntemi, kahraman şehitlerimizin mücadelesini yükselterek zafere ulaştırmaktır. Eylem, Dilan ve Numan yoldaşlarımız şehitlerimizin öncülük ettiği tarihi direnişi devralarak aynı fedai ruh ve inançla mücadele etmiş, direniş ve kahramanlıklarıyla mücadelemizi bir adım daha zafere yaklaştırmışlarıdır. Yoldaşlarımızın büyük bir emek ve kararlılıkla bize bıraktıkları mücadele mirası biz geride kalan yoldaşları için zafere ulaşma talimatıdır. Kahraman şehit yoldaşlarımızın uğrunda kendilerini feda ettikleri soylu mücadelemizi başarıya ulaştırmak her an için en temel perspektifimiz olacaktır.

Başta Eylem, Dilan ve Numan yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve şehit yoldaşlarımızın ideallerini zaferle taçlandıracağımızın sözünü yineliyoruz.”