HPG: Demhat ve Rojhat’ı saygıyla anıyoruz

Xakurkê alanında 28 mayıs 2019’da şehit düşen 2 gerillanın kimliğini açıklayan HPG, “şehitlerimize Kürt Özgürlük Mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü yineliyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi:

“İşgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine yönelik olarak başlattığı işgal operasyonunda 28 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirilen hava saldırısı sonucunda 2 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Demhat Botan
Adı Soyadı: İdris Babayiğit
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Sidiye – Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Mayıs 2019 / Xakurkê

 

Kod Adı: Rojhat Serhat
Adı Soyadı: Taner Derin
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Güzel – Mustafa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Mayıs 2019 / Xakurkê

Faşist TC devletinin Kürdistan topraklarını işgal etme girişimlerine karşı Kürdistan gerillasının büyük direnişi ile karşı karşıya gelmektedir. Düşmanın Xakurkê bölgesine yönelik başlattığı işgal saldırısında tarihi direnişte yerlerini alana Demhat ve Rojhat yoldaşlarımız bu süreçte düşmana en ağır darbelerin vurulduğu eylemlerde öncülük yapmış ve kahramanca savaşan yoldaşlarımız olmuşlardır.

Demhat ve Rojhat yoldaşlarımız yurtsever bir ortamda şekillenmiş ve faşist Türk devletin asimilasyon uygulamalarına bizzat tanıklık etmişlerdir. Önder Apo’nun yaşam felsefesi büyük bir ilham kaynağı olmuş ve faşizmin yenilmesinin tek yolu Gerilla mücadelesinin olduğunu anlayan Demhat ve Rojhat yoldaşlarımız saflardaki yerlerini alarak en üst düzeyde bir katılım sağlamışlardır. Yoldaşlarımız üstlendiği görevleri şehit oldukları ana kadar büyük bir azim ve coşkuyla başarıyla yerine getirmişlerdir.

Şehadete ulaşan yoldaşımızın değerli aileleri olmak üzere, tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı dilerken, şehadete ulaşan yoldaşlarımızın şahsında tüm devrim şehitlerimize Kürt Özgürlük Mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü yineliyor, bir kez daha şehitlerimizi saygıyla anıyoruz."