HPG'den 2 aylık savaş bilançosu: 985 işgalci cezalandırıldı, 3 helikopter ve 1 tank imha edildi

HPG, 2 aylık savaş bilançosunu açıkladı. Buna göre 744 gerilla eylemi gerçekleştirilirken, 2’si rütbeli 985 işgalci cezalandırıldı. Eylemlerde 3 helikopter, 1 tank ve 2 zırhlı askeri araç olmak üzere çok sayıda araç imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 14 Nisan–14 Haziran tarihleri arasındaki savaş bilançosunu açıkladı. HPG,Zap, Avaşîn ve Metîna alanlarını hedefleyen Başûrê Kurdistan’ı işgal harekatı iki ayını doldurmuştur. Kürdistan Özgürlük Gerillası bu saldırıya karşı işgalcilerin olduğu her yeri direniş alanına çevirerek tarihi bir savaş süreci geliştirmiştir. İşgalci Türk devleti çağın en ileri savaş tekniğini, NATO desteğini ve işbirlikçi ihanetçi Kürtleri arkasına alıp Direniş Alanları’nı binlerce kez obüs, havan, saldırı helikopteri ve savaş uçaklarıyla bombalamasına rağmen sonuç alamamıştır. Zap’ta tıkanan Türk ordusu 25 Mayıs gecesi saldırılarının kapsamını genişletip Zap Suyu’nun batısına taşırmıştır. Ancak Türk ordusunun bu hamlesine de alandaki güçlerimiz Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi temelinde güçlü ve etkili eylemlerle karşılık vermiştir. Türk ordusu Zap’taki tıkanıklığını bu şekilde aşmak isterken hem gerillanın daha fazla hedefi olmuş, hem de amacına ulaşamamıştır” dedi.

KÜRDİSTAN ÖZGÜRLÜK GERİLLASI ZAFERE KİLİTLENDİ

“Devrimci Halk Savaşı stratejisi temelinde demokratik modernite gerillası olarak kendisini yeniden yapılandıran Kürdistan Özgürlük Gerillası, yeni gerilla taktiklerini büyük bir ustalık ve yaratıcılıkla pratikleştirmiştir” denilen açıklamada, şunlar belirtildi:

“Araziye dayalı mevzi ve tünel savaş tarzı ile arazinin her detayını ustalıkla kullanan hareketli ve yarı-hareketli tim tarzı yeni dönemin sonuç alıcı gerilla tarz ve taktiği olarak pratikte rüştünü ispatlamıştır. Askeri açıdan yepyeni bir aşama ve performansı ifade eden 2 aylık savaş süreci, gerillanın inanç, irade, moral, motivasyon, kararlılık ve zafere kilitlenmesi bakımından da çok önemli bir düzeyi ifade etmektedir. Güçlerimiz Apocu ideolojinin yüksek bilincini ve güçlü maneviyatını edinmiş, özgür olmakta kesin karar kılmış, bunun mücadelesini verme uğruna her şeyi göze almış fedai bir güçtür. Fedai gerilla gücü karşısında ne çağın tekniğinin, ne Türk devletinin vahşi saldırılarının ne de onun uşaklarının ayak oyunlarının asla sonuç alamayacağı ortaya konulmuştur. Kürdistan Özgürlük Gerillası en zor koşullar altında Apocu fedai ruhla direnip büyük bedeller ödeyerek mazlum Kürdistan halkı başta olmak üzere tüm ezilen halkların ve sınıfların özgürlük umudu olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.

Güçlerimizin, savaş mevzileri ve tünellerinde geliştirdiği tarihi direniş karşısında çaresiz kalan Türk ordusu, yine kirli savaş yöntemlerini devreye koyarak 779 kez kimyasal silah ve patlayıcı kullanarak savaş suçu işlemiştir. Bütün bu saldırılar karşısında güçlerimiz devrimci hamle ruhuyla çok sayıda kapsamlı ve koordineli gerilla eylemleri gerçekleştirmiştir. Pusu, sızma, suikast, sabotaj, darbeleme baskın taktiklerini iç içe kullanarak işgalcilere ağır bedeller ödetmiştir. Yüksek saldırı ruhuyla Devrimci İntikam Operasyonları gerçekleştiren güçlerimiz bizzat 30’a yakın işgalcinin cenazesinin üzerine giderek rütbeliler de dahil birçok işgalcinin kimlik, silah ve askeri malzemesine el koymuştur. Bütün bu gerçeklere rağmen savaş suçlusu Türk devleti her zaman olduğu gibi kayıplarını gizleme yoluna gitmiş ve özel savaş medyası aracılığıyla sahte zafer hikayeleri anlatmaya devam etmiştir.

BAKURÊ KURDISTAN’DA DA İŞGALCİLERE AĞIR DARBELER VURULDU

Türk devleti Medya Savunma Alanları’nda olduğu gibi Bakurê Kurdistan’daki güçlerimize karşı da yüzlerce kapsamlı operasyon gerçekleştirmesine rağmen sonuç alamamıştır. Bu operasyonların büyük çoğunluğunu boşa çıkaran güçlerimiz, aynı zamanda Botan, Serhed ve Amed’de yaratıcı eylemler geliştirip işgalcilere ağır darbeler vurmuştur.

Apocu fedai ruhla savaşarak şehadete ulaşan kahraman yoldaşlarımız, Kürdistan’ı işgal etmeye çalışan Türk devletine karşı geliştirilen destansı direnişe öncülük etmiş, kapsamlı işgal harekatını durdurmuş ve önemli sonuçlar yaratmıştır. Şehitlerimizin büyük emeği, çabası, fedaice direnişi ve duruşu sayesinde gelişen bu direniş sürecinde 13 yoldaşımız kimyasal silah saldırısında olmak üzere toplamda 58 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehitlerimizin alın teri ve kanlarıyla yarattıkları sonuçlar, özgürlüğümüzün ve onurumuzun güvencesi olduğu gibi, bizler için de zafer talimatıdır.

İKİ AYLIK SAVAŞ BİLANÇOSU

14 Nisan–14 Haziran tarihleri arasındaki savaş bilançosu şu şekildedir:

İşgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırılar;

– Güçlerimizin tespit edebildiği kadarıyla başta Direniş Alanları olmak üzere Medya Savunma Alanları;

– 2065 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

– 1493 kez saldırı helikopteriyle bombalanmıştır.

– Güçlerimizin savaş mevzileri 779 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalanmıştır.

 

Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler;

– 1 Hava Savunma Kuvvetleri Eylemi

– 2 Devrimci Operasyon

– 15 Sızma Eylemi

– 11 Baskın Eylemi

– 41 Koordineli Gerilla Eylemi

– 101 Sabotaj Eylemi

– 132 Suikast Eylemi

– 2 Pusu Eylemi

– 151 Ağır Silah Eylemi

– 288 Çatışma-Darbeleme Eylemi

Toplamda 744 gerilla eylemi gerçekleştirilmiştir.

 

Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler sonucunda;

– 2’si rütbeli 985 İşgalci Cezalandırılmıştır.

– 166 İşgalci Yaralanmıştır.

 

Güçlerimiz tarafından el konulan silah ve askeri malzemeler;

– 7  MPT-55 piyade tüfeği

– 1  MPT-66 piyade tüfeği

– 2  M-16 piyade tüfeği

– 2  Tabanca

– 1  BKC silahı

– 1  B-7 roketatar silahı

– 2  Bombaatar silahı

– 4  Bombaatar Mermisi

– 2  Saldırı (Çelik) Yeleği

– 2  Rext

– 5  Jarjör

– 1  Termal Kamera

– 1  Termal Dürbün

– 6  Gece-Gündüz Dürbünü

– 4  Mayın

– 1  Mayın Patlatma Cihazı

– 848 M-16 ve BKC mermisi

– 4  Cep Telefonu

– 3  Kafa Kamerası

– 1  Noktalayıcı

– 1  Güneş Paneli

– 1  Pusula

– 2  Bıçak (Kasatura)

– 1  Enerji Kaynağı

– 4  Askeri Çanta

– 8  El Feneri

 

Güçlerimiz tarafından imha edilen askeri malzeme ve araçlar;

– 1 Saldırı helikopteri

– 2 Skorsky helikopteri

– 1 Tank

– 2 Zırhlı askeri araç

– 2  BKC silahı

– 2  A4 silahı

– 1  Jammer

– 3  Radar

– 15 Dron

– 1  Termal Kamera 

– 1  Teleskop

– 20  Mobesse kamera sistemi

– 2  Ses dinleme cihazı

– 1  Fotokapan

– 1  Konteynır

– 2  Hareket sensörü

– 1  Kamelya

– 9  Askeri Çadır

– 29  Mevzi

 

 Güçlerimiz tarafından darbelenen askeri araçlar;

– 20  Saldırı helikopteri

– 26  Skorsky helikopteri

– 5  Dron

– 11  Mevzi