HPG’den beş eylem daha: 7 işgalci cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) Girê Hakkarî Direniş Alanı’nda gerillanın düzenlediği beş eylemde en az 7 işgalcinin cezalandırıldığını ve bir mevzinin imha edildiğini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, “Güçlerimizin gerçekleştirdiği 5 eylem sonucunda; 7 işgalci cezalandırılmış ve 1 mevzi imha edilmiştir. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı 4 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla, 24 kez saldırı helikopterleri, 4 kez savaş uçakları ve onlarca kez de obüslerle bombalamıştır” dedi.

Açıklamada gerillanın gerçekleştirdiği eylemler ile Türk devletinin düzenlediği saldırıların ayrıntıları şöyle verildi:

1. Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;        

– 2 Eylül saat 15:00’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

– 6 Eylül saat 18:10’da hareketli timlerimizce Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere karşı bir eylem düzenlenmiştir. Bir grup işgalcinin ferdi silahlar ve suikast taktiğiyle etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 5 işgalci cezalandırılmıştır.

– 7 Eylül saat 15:00’te Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgalci mevzileri hareketli timlerimizce hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemde 2 işgalci cezalandırılırken, 1 mevzi de imha edilmiştir.

– 7 Eylül saat 16:25’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

– 7 Eylül 17:30 ve 18:00 saatleri arasında Girê Cûdî Direniş Alanı’nda harekete geçmek isteyen işgalciler güçlerimizce vurularak darbelenmiştir.

2. İşgalci TC ordusunun taktik nükleer bomba, kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

– 7 Eylül’de Girê Cûdî ve Girê FM Direniş Alanları’ndaki savaş mevzileri 4 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

3. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

– 7 Eylül’de Metîna’nın Golka alanı savaş uçaklarıyla 4 kez bombalanmıştır.

– 8 Eylül’de Kurojahro, Girê Amediyê, Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları 24 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

– 7 Eylül’de Girê Hakkarî ve Girê FM Direniş Alanları obüslerle onlarca kez bombalanmıştır.