HPG’den bir aylık savaş bilançosu

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 24 Ağustos ile 23 Eylül arasındaki bir aylık savaşın bilançosunu açıkladı. Bilançoya göre bir ayda 95 gerilla eylemi gerçekleşti, 71 asker cezalandırıldı.

HPG-BİM tarafından hazırlanan aylık savaş bilançosunda, gerillanın gerçekleştirdiği eylemler, sonuçları, şehit düşen gerillalar ve Türk devletinin saldırılarına ilişkin bilgiler yer aldı.

Bilançoda şu ifadeler kullanıldı: “Kürdistan Özgürlük Gerillası bir aylık süreç boyunca Bakurê Kurdistan’dan Medya Savunma Alanları’na kadar savaş performansını kesintisiz bir biçimde sürdürmüştür. Özellikle 23 Nisan gecesi başlatılan işgal harekâtına karşı güçlerimizin sergilediği destansı direniş beş ayını doldurarak altıncı ayına girmektedir.

Gerilla güçlerimiz özgürlük mücadelesi tarihine altın harflerle geçen bir direniş sergileyerek hem işgalci faşist Türk ordusunu durdurmuş, ilerlemesine izin vermemiş, hem de amaçlarına ulaşmasını engellemiştir. Ciddi bir tıkanma yaşayan işgalci Türk ordusu çok yoğun bir şekilde kimyasal silah kullanmış, savaş kanunlarını ve uluslararası yasaları ayaklar altına almıştır. Girê Sor Direniş Alanı’ndaki 6 yoldaşımız kimyasal silah saldırıları sonucunda şehadete ulaşmıştır. Vahşi ve faşist Türk ordusu, sadece bir ay içinde 157 kez kimyasal silah kullanarak sonuç almaya çalışsa da başarılı olamamıştır. Faşist Türk devleti kamuoyunun, uluslararası kurum ve kuruluşlarının sessizliğinden cesaret alarak pervasızca kimyasal silah kullanmaya devam etmektedir.

Zendûra, Girê Sor ve Werxelê Direniş Alanları’nda savaşan yoldaşlarımız her anlarını emsalsiz bir irade, büyük bir Apocu inanç, karalılık ve cesaret temelinde direnerek Apocu fedai kahramanlık çizgisini yükseltmişlerdir. Apocu ruh, bilinç, inanç ve özgürlüğe duyulan yüksek bağlılık olmadan insanlık tarihinin en orantısız zorlu koşullarında ve düşmanın vahşi yönelimleri karşısında cevap olunamayacağı açık bir hakikattir. Kürdistan Özgürlük Gerillası bu hakikat temelinde ortaya koyduğu savaş performansıyla zafer gücü olduğunu da bir kez daha ispatlamıştır.”

HPG-BİM, “Bakurê Kurdistan ve Medya Savunma Alanları’ndaki eyaletlerinde bir aylık savaşın bilançosu”nu şöyle verdi:

“Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler;

– 1 Saldırı Eylemi

– 2 Sızma Eylemi

– 7 Koordineli Gerilla Eylemi

– 8 Darbeleme Eylemi

– 11 Sabotaj Eylemi

– 13 Ağır Silah Eylemi

– Savaş mevzilerine ve tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler güçlerimiz tarafından 53 kez vurularak durdurulmuştur.

– Toplamda 95 gerilla eylemi gerçekleştirilmiştir.

Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler sonucunda;

– 4’ü Kontra, 67’si İşgalci olmak üzere 71 düşman askeri cezalandırılmıştır.

– 13 İşgalci de yaralanmıştır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımız;

– 28 yoldaşımız çatışma ve bombardımanlarda şehadete ulaşmıştır.

– 6 yoldaşımız kimyasal silah sonucu şehadete ulaşmıştır.

– 7 yoldaşımız da KDP tarafından Xelifan’da haince pusuya düşürülerek saldırıya uğramıştır. Bu yoldaşlarımızın akıbeti netleştirilememiştir.

İşgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırılar;

– Savaş mevzilerine ve tünellerine yönelik faşist Türk ordusu 157 kez kimyasal silahlar kullanmıştır

– Türk ordusuna mensup Sezai Güngör adlı sözleşmeli piyade, Türk askerleri tarafından vurularak öldürülmüştür.

Güçlerimiz tarafından darbelenen düşman araçları;

– 1 Büyük kepçe

– 1 Askeri araç

– 3 Saldırı helikopteri

Güçlerimiz tarafından imha edilen askeri malzemeler;

– 1 Bombaatar silahı ve mevzisi

– 1 Mobesse Kamerası

– 1 Dron

– 1 Büyük Kepçe

– 1 Kirpi tipi zırhlı askeri araç

– 2 Reo tipi askeri araç

Güçlerimiz tarafından düşman üzerinden kaldırılan askeri malzemeler;

– Yüksek miktarda patlayıcı.”