HPG’den Kemal Pir anısına 13 eylem: Biri rütbeli 11 işgalci cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Apocu hareketin kurucularından Kemal Pir anısına gerillanın 13 eylem gerçekleştirdiğini, biri rütbeli 11 işgalciyi cezalandırdığını açıkladı.

HPG-BİM yaptığı açıklamada şehadetinin 40’ıncı yıl dönümü dolayısıyla Kemal Pir’in andı.

Açıklamada “Önder Apo’nun ilk yol arkadaşlarından, Apocu hareketin kurucularından, gerilla ordumuzun ilk komutanlarından ve Partimiz PKK’nin direniş tarzını belirleyen enternasyonalist önderlerinden Kemal Pir yoldaşı şehadetinin 40. yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyoruz. Kemal Pir yoldaşın ‘’özgür yaşamı uğruna ölecek kadar sevme’’ düsturu biz ardıllarına direnerek kazanmanın yolunu açmıştır. Kürdistan Özgürlük Gerillası, önder yoldaşlarımızın şehadetleriyle açtıkları onurlu yolu 40 yıldır kesintisiz sürdürmenin, Kemal Pir yoldaşın gerilla ordusu kurma hayalini ve yüce amaçlarını gerçekleştirmenin gururunu yaşamaktadır. Kürdistan Özgürlük Gerillası, Kemal Pir yoldaşın şehadetinin 40. yıl dönümünde anısına etkili eylemler gerçekleştirmiş ve Kemal Pirce direniş tarzının zaferi adım adım yarattığını bir kez daha ortaya koymuştur” denildi.

HPG-BİM, “Güçlerimizin gerçekleştirdiği 13 eylem sonucunda; 1’i rütbeli olmak üzere 10 işgalci ve 1 kontra cezalandırılırken, 1 işgalci de yaralanmıştır. Aynı zamanda 1 askeri araç ve  1 mobesse kamera sistemi imha edilmiştir. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı 3 kez taktik nükleer bomba, kimyasal silah ve zehirli gazlarla, 40 kez saldırı helikopterleri, 3 kez savaş uçakları ve onlarca kez de ağır silahlarla bombalamıştır. Aynı zamanda işgalciler Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzi ve tünellerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmıştır” diye ekledi.

Açıklamada gerillanın gerçekleştirdiği eylemler ve işgal güçlerinin saldırılarına ilişkin şu detaylar verildi:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

– 6 Eylül saat 08:20’de Saca Direniş Alanı’ndaki Şehîd Xursî savaş mevzileri çevresine konumlanan işgalciler hareketli timlerimizce ferdi silahlarla hedeflenmiştir. Bu eylemde, keskin nişancı olan 2 işgalci isabetli bir şekilde vurularak cezalandırılmış ve 1 mobesse kamera sistemi de vurularak imha edilmiştir.

– 6 Eylül saat 10:30’da Çemço’ya bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler hareketli timlerimizce vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı zamanda Direniş Alanı’ndaki işgalciler sabotaj taktiğiyle de vurularak darbelenmiştir.

– 6 Eylül saat 11:00 ve 11:30 saatlerinde Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler sabotaj taktiğiyle 2 kez vurularak darbelenmiştir.

– 6 Eylül saat 16:30’da Karker Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce denetim altına alındıktan sonra suikast taktiğiyle vurulmuştur. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmıştır.

– 7 Eylül saat 06:00 ve 07:30 saatlerinde Sîda’ya bağlı Şehîd Fedakar Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzilerine girmek isteyen işgalciler ferdi silahlarla vurularak darbelenmiştir. Güçlerimizin müdahalesinin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır. Saat 08:30’da tekrar savaş mevzilerine girmek isteyen işgalciler bu kez sabotaj taktiğiyle vurulmuş ve Ömer ismindeki 1 işgalci cezalandırılmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

– 4 Eylül günü sabah saatlerinde Geliyê Reş ile Gerdiya alanları arasında hareket halinde olan işgalcilere ait askeri bir araç güçlerimizce denetim altına alınmıştır. Saat 08:00’da bu araç sabotaj taktiğiyle isabetli bir şekilde vurulmuştur. Bu eylemde 1’i rütbeli olmak üzere 3 işgalci ve 1 kontra cezalandırılırken, 1 askeri araç da imha edilmiştir.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;        

– 6 Eylül saat 08:00’da hareketli timlerimizce Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere karşı bir sızma eylemi gerçekleştirilmiştir. Bu eylemde yakın mesafeden vurulan 1 işgalci cezalandırılırken, 1 işgalci de yaralanmıştır.

– 6 Eylül saat 18:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler güçlerimizce vurularak darbelenmiştir. Güçlerimizin müdahalesinin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

– 6 Eylül saat 23:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci TC ordusunun taktik nükleer bomba, kimyasal silah ve zehirli gazlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

– 6 Eylül’de Girê Amediyê ve Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 3 kez taktik nükleer bomba, kimyasal silah ve zehirli gazlarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

– 5 Eylül’de Saca Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 2 kez bombalanmıştır.

– 6 Eylül’de Şehîd Adil, Girê Amediyê, Girê FM ve Girê Cûdî  Direniş Alanları’nda dron hareketliliği gözlenmiştir.

– 6 Eylül’de işgalci TC ordusu Werxelê Direniş Alanları’ndaki savaş mevzi ve tünellerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmıştır.

– 6 Eylül’de Çemço’ya bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.

– 6 ve 7 Eylül’de Şehîd Adil, Saca, Girê Amediyê, Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları 40 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır."