HPG’den Xelifan açıklaması: Olay açıklığa kavuşturulmalı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 5 Eylül’de bir grup gerillaya yönelik Balisan Vadisi’nde gerçekleşen saldırıya ilişkin açıklamada bulundu. HPG, yaralı gerillaların KDP güçleri tarafından iadesini istedi.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, beş kişiden oluşan bir gerilla timinin Balisan Vadisi’nde keşif uçaklarının saldırısına uğradığını belirtti. 3 gerillanın şehit düştüğünü ve 2’sinin yaralandığını belirten HPG-BİM, olayın açıklığa kavuşturulması gerektiğini kaydetti.

Açıklama şöyle: “5 Eylül akşam saatlerinde 5 kişiden oluşan bir gerilla timimiz başka bir alana giderken Balisan Vadisi’nde Tarava Köyü yakınlarında arazide yürüdükleri esnada keşif uçakları tarafından saldırıya uğramıştır. Bu grupta Rêzan Botan, Armanc Zilan, Karo Kobanê, Aşikar Colemêrg ve Zanyar Tavê arkadaşlarımız bulunmaktadır. Aldığımız bilgilere gerçekleşen bu saldırıda; 3 yoldaşımız şehit düşmüş, 2 yoldaşımız da yaralanmıştır. Saldırıdan hemen sonra KDP güçleri olay yerine müdahale etmiş ve yaralı arkadaşlarımızı alarak götürdükleri öğrenilmiştir. Bu grubumuzdan hangi arkadaşların şehit, hangilerinin yaralı olduğu ise şu an için tarafımızca bilinmemektedir.

Çok açık ki, sıcak savaş alanı olmayan bu alanda gece saatlerinde keşif uçağının birden gelip arazide yürüyüş halinde olan bir grubu tespit ederek vurması, arkadaşlarımızın çok organizeli bir istihbarat sistemi tarafından takip altına alındıklarını göstermektedir. Ayrıca KDP güçleri alana gelirken çevredeki köy sakinleri tarafından duyulan silah sesleri de dikkat çekici bir durumdur.

Bu olayın, araştırılması ve netleştirilmesi gereken bir olay olduğu açıktır. Bu noktada, yaralı olan arkadaşlarımızın verecekleri bilgilerin de bu olayın nasıl gerçekleştiğinin netleştirilmesinde önemli bir yeri olacaktır.

Bu nedenle KDP güçleri tarafından alınan arkadaşlarımızın bir an önce tarafımıza iade edilmesini beklemekteyiz.”