HPG: Gelhat ve Zindan yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz

Gelhat ve Zindan adlı gerillaların 2020’de şehit düştüğünü açıklayan HPG, “bedeli ne olursa olsun bu mücadelesinden taviz vermeyecek, halklarımıza verdiğimiz özgürlüğü sağlama sözümüzü yerine getireceğiz” dedi.

“10-15 Kasım 2020 tarihinde işgalci Türk ordusu Çelê (Çukurca) ve Zap sınır bölgesinde başlattığı operasyon sürecinde, yaşanan çatışma ve hava saldırıları sonucunda Gelhat ve Zindan yoldaşlarımız şehadete ulaşmışlardır.

Tarih boyunca binlerce kahramanlık destanına sahiplik yapan Kürdistan, günümüzde de bağrından destanlar yazan kahramanları çıkarmaya devam etmektedir. Bu kahramanlar sayesinde, Kürdistan’ı işgal etmek ve halkımızı soykırımdan geçirmek isteyen işgalciler bu amaçlarına ulaşamamış ve her geçen gün adım adım kadim Kürdistan coğrafyasından atılmaktadırlar. Bırakalım düşmanı, düşmanın gölgesinin bile ülkemiz Kürdistan’da varlık göstermesine tahammül etmeyen Kürdistan’ın yiğit evlatları bu uğurda en zorlu şartları göze alarak mücadeleye atılmış, adeta iğneyle kuyu kazarcasına sabırla ve kararlılıkla bu mücadelesini sürdürmüştür. Yürütülen bu mücadele sayesinde, halkımız üzerindeki ölü toprağını atarak varlığının ve kimliğinin farkına varmış, bugün ise insanlığın demokratik değerleri için mücadeleye öncülük etmektedir. Önder Apo’nun felsefesi ve kahraman şehitlerimizin değer biçilemez emekleri sayesinde bu düzeye ulaşan Kürdistan Özgürlük Hareketi’miz kuşkusuz bundan sonra da bedeli ne olursa olsun bu mücadelesinden taviz vermeyecek, halklarımıza verdiğimiz özgürlüğü sağlama sözümüzü yerine getireceğiz.

Gelhat ve Zindan yoldaşlarımız da her anı büyük kahramanlıklarla dolu olan bu tarihi özgürlük mücadelemize; bu mücadelenin bir parçası olmak, halkımıza ve şehitlerimize layık olabilmenin sorumluluğuyla katılmışlardır. Her iki yoldaşımız da gerilla saflarına katıldıkları günden itibaren yüklendikleri sorumlulukların bilinciyle hareket etmiş, bu temelde başta Önder Apo’nun felsefesinde derinleşmek olmak üzere Demokratik Modernite Gerillası’nın ilkelerine ulaşmayı öncelikli hedefleri olarak belirlemişlerdir. Bu çerçevede ideolojik ve askeri eğitimlerinde üstün başarılar elde eden Gelhat ve Zindan yoldaşlarımız sömürgecilikle savaşmak üzere Kürdistan’ın önemli direniş mekanlarından biri olan Zap Eyaleti’nde direniş cephesinde yer almışlardır. 2018 yılından 2020 yılına kadar işgalci Türk ordusuna büyük darbelerin vurulduğu birçok eylemde yer alan her iki yoldaşımız askeri duruş ve pratikleriyle örnek birer Apo’cu militan olmayı başarmışlardır. Gelhat ve Zindan yoldaşlarımız yaşama fedakâr, sade ve dürüst katılımlarıyla da tüm yoldaşlarına örnek olmuş ve bu özellikleriyle Apo’cu bir militanın nasıl yaşaması, nasıl savaşması gerektiğinin de sembolü olmayı başarmışlardır.

Bizler de Gelhat ve Zindan yoldaşlarımıza, layık olabilmenin bilinç ve sorumluluğuyla başta her iki yoldaşımızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyor, kahraman şehit yoldaşlarımızın anılarını yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.”