HPG: Gerilla karşısında ağır darbeler alan TC yalan haberden medet umuyor

Gerillalar karşısında ağır darbeler yiyen İşgalci Türk devletinin yalan haberlerden medet umduğunu belirten HPG, “Zap’taki son başarılı eylemlerde bir tek yoldaşımızın burnu dahi kanamamıştır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Sömürgeci TC devleti hem yeni maden ocakları açma, hem de avcılık adı altında Botan’a bağlı Cûdî bölgesine ajanlarını göndermektedir. Binlerce gücün katılımıyla yüzlerce işgal operasyonu geliştirmesine rağmen gerilla karşısında sonuç alamayan işgalci TC ordusu, kirli savaş yöntemlerini bir kez daha devreye koyarak emellerine ulaşmak istemektedir. Cûdî bölgesinde hem talancılık yapan, hem de ihbarcılığı geliştiren işbirlikçi ajanlara karşı gerekli tedbirleri alabilmemiz için yurtsever halkımızın Cûdî bölgesinde gerillanın askeri alanlarına yaklaşmaması çağrısında bulunuyoruz.

Güçlerimizin, Zap bölgesinde geliştirdiği Devrimci Operasyon ve eylemler sonucunda ağır bir darbe alan işgalci TC ordusu, yaşadığı hezimeti saklamak ve kamuoyunu yanıltmak için Türkiye kamuoyuna her gün aslı astarı olmayan yalan haberler servis etmektedir. Son olarak da TC’nin özel savaş bakanı Hulusi Akar Zap’ta 20 gerillanın şehit edildiği yalanını söyleyerek kendisini faşist yandaşlarına alkışlatmıştır. Ancak söyledikleri tümüyle yalana dayalıdır. Hulusi Akar’ın bu yalan sözlerine AKP-MHP faşist rejiminin özel savaş medyası bile inanmamış ve yer vermemiştir. Bir kez daha bilinmelidir ki; Zap’taki son başarılı eylemlerde bir tek yoldaşımızın burnu dahi kanamamıştır.

11 Aralık günü 09:40 – 11:40 saatleri arasında işgalci TC ordusu, Garê bölgesinin Meyrokê alanında bulunan Sêdarê köyünü 6 kez savaş uçakları ile bombalanmıştır.

11 Aralık günü 18:00 – 00:30 saatleri arasında işgalci TC ordusu, Zap bölgesine bağlı Çemço ve Sîda alanlarını savaş uçakları ve sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalamıştır."