HPG gerillası Amed: Düşmanı beyninin ortasından vuracağız

Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’nda yenilgiye uğrayacağını belirten HPG gerillası Mazlum Amed, “Düşman gerilladan darbe yiyecek ama nerden geldiğini bilmeyecek. Düşmanı beyninin ortasından vuracağız” dedi.

17 Nisan 2022’de Türk devletinin Zap, Avaşîn ve Metîna’ya dönük başlattığı işgal saldırıları Zagros gerillalarının direnişiyle karşılaşıyor. Bu tarihi direniş gerillanın daha önce yaptığı ve hala da sürdürdüğü askeri-ideolojik hazırlıklara dayanıyor.

HPG gerillası Mazlum Amed, işgal saldırıları karşısında gerillanın hazırlıklarını ANF’ye anlattı.

Büyük bir iddia ile bu savaşın zafer savaşı olacağını, Apocu bir militan olarak düşmanı yenilgiye uğratmadan durmayacaklarını belirten Mazlum Amed, “Gelişen ve gelişmekte olan operasyonlar için söyleyebileceklerim şunlardır: Yürüteceğimiz savaş tarihi bir savaştır; Kürt halkının varlık yokluk savaşıdır, Ortadoğu halklarının varlık yokluk savaşıdır. Apocu bir militan olarak hareketimizin kazandırdığı eğitim bilinci ile ideolojik ve askeri olarak kendini tanımadaki derinleşmelerimden çıkardığım sonuç, sürece cevap olmaktır” diye konuştu.

Mazlum Amed, gerillanın ideolojik hazırlıkları için ise şunları söyledi: “Bu sürece en büyük cevap savaşmaktır. Büyük savaşlar savaşta anlaşılır; bu da ideolojik savaş ve askeri savaş ile yapılır. Savaştır, direnelim diyerek olmaz. Savaş zaferle kazanılır. Önderliğe ve Kürt halkına nasıl cevap olacaksın, diye soruyorum kendime. Bu koşullarda gerillayı katletmek için kullanılan tekniğe karşı kendimizi her yönüyle hazırlamalıyız, psikolojimizi hazırlamalıyız, ta ki düşmanı yenilgiye uğratana kadar.”

‘EN BÜYÜK TEKNİK İNSANDIR’

Türk devletinin gerilla güçleri tarafından yenilmesinin diz çökmesi anlamına geldiğini söyleyen Amed, “Ya düşman diz dökecek ya da diz dökecek, bu bize ahd olmuştur. Düşmanın gerilla yönelik kullandığı uçak ve teknikten gerilla korkmuyor. Gerilla uçağa bakmıyor. Büyük teknik diyorlar, yok öyle bir şey” dedi.

Kürt Halk Önderi’nin “En büyük teknik insandır” sözüne işaret eden Amed, şunları vurguladı “Tekniği yapan insandır, onu boşa çıkaracak olan yine insandır. Biz de bu tekniği boşa çıkaracağız. İşgalci Türk devleti bunu çok iyi bilmeli. Düşman bizim karşımızda hamle geliştiriyorsa biz de hamle geliştireceğiz. Düşman şikeftlerimizi (mağaralarımızı) bombalıyorsa biz de şikeftlerimizde tünel savaşlarını geliştiririz.”

‘İŞGALCİ ORDU YENİLGİYE UĞRAYACAK’

Kürt halkı için zaferi elde edeceklerini belirten Mazlum Amed, “Tünel, zafer savaşıdır; biz de zaferi getireceğiz. Eğer biz zaferi getirmezsek savaşamayız. Biz zaferi getireceğiz. Ezilen halkımız için, Önderliğimiz için hangi zorlukla olursa olsun zaferi getireceğiz. Bu süreç için planlamalarımız var, savaşın ortasında yapacağız bunu” diye konuştu.

Zağroslarda savaşan kahramanların tarih yazacağını ifade eden HGP gerillası Mazlum Amed şöyle devam etti:

“Biz tarihte yerimizi alacağız. Gerilla güçleri Önderlik bilinci ile, Önderlikten, toplumdan aldığı güçle düşmanı bozguna uğratacaktır. İşgalci Türk devleti Medya Savunma Alanlarında yenilgiye uğradıysa her yerde yenilgiye uğrayacaktır. Kürdistan bu düşmana zehir olacak! Dediler ki biz Agirî’de Kürdistan’ın üzerini betonla örttük. Bu betonu Önderlik kırdı. Onlar da Medya Savunma Alanlarında kırılacaktır. Medya Savunma Alanlarımızın buna gücü vardır. Kahraman şehitlerden gelen bir direniş var. Bu hareketin her kadrosunda bu güç var.

Düşman mutlaka yenilgiye uğrayacaktır. Süreç bizden bunu istiyor, düşman bunu istiyorsa biz de buna hazırız. Düşman kendini tekniği ile hazırlıyorsa biz de hazırız. 43 yıllık bir savaş tecrübemiz var. Bu 43 yıllık tecrübe de hareketimizin hizmetindedir. Üzerimize düşen tüm rolleri, hareketimizin bizden istediği her şeyi yerine getireceğiz. Yapmasak desek olmaz, biz yüzde yüz düşmanı yenilgiye uğratacağız. Medya Savunma Alanlarında düşman yenilgiye uğrayacaktır. Düşman darbe yiyecek gerilladan ama nerden geldiğini bilmeyecek. Düşmanı beyninin ortasından vuracağız düşmanı.”

‘DÜŞMAN NE YAPACAĞINI ŞAŞIRACAK’

Mazlum Amed yoğun geçen süreç karşısında gerillanın duruşuna ilişkin ise şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu süreç için biz de yoğunlaşıyoruz ve hazırız. Düşmanımız bunu böyle bilsin. Tekniğim var, gerillayı bitireceğiz deyip duruyorlar, biz de diyoruz ki gerilla bitmez. Hangi tekniği, hangi silahı kullanıyorlarsa kullansınlar biz de bu teknik karşısında hamle geliştireceğiz.”

Başta Zap, Avaşîn, Metîna ve Xakurkê olmak üzere Medya Savunma Alanlarında zaferi elde edeceklerini belirten HPG gerillası Amed, şunları ekledi:

“Bu alanlarda o kadar değerli yoldaşımız şehit düştü, onlara verdiğimiz sözle bu düşmanı bozguna uğratacağız. Düşman ne yapacağını şaşıracak. Düşmanın çığlık sesleri Kürdistan’dan yükselecek. Bu süreç karşısında tutumumu yeniliyorum. Apocu hareketin militan ölçülerinde bir devrimci olarak diyorum ki düşman yenilecek. 43 yıllık mücadeleyi bu yıl zafere ulaştıracağız. Düşman büyük bir darbe yiyerek bir daha Kürt kelimesini bile ağzına alamayacaktır. Halkımız bizden güç almaktadır, düşman bunu biliyor. Bizim silahlı mücadelemiz uzundur, daha da devam edecektir.

Bu süreç için bir militan olarak söylüyorum, üstüme düşen tüm rolleri, hareketimizin bana verdiği tecrübelerle ve yaşadığım tecrübelerle karşılamaya hazırım. Tutumum çok açıktır. Bu düşmanı kırmadan bırakmayacağız. Direnişle değil. Direniş farklı, artık yenilgiye uğrayacak düşman. Kürdistan’da düşman kırılacaktır, bunun için ne gerekirse yapacağım. Düşman hangi açıdan gelirse gelsin biz tüm zorlukları göğüsleyip, düşmanı yenilgiye uğratacağız ve o düşman Önderliğimizin yanına gidecektir.”