HPG: Hareketli gerilla timleri 16 işgalciyi cezalandırdı

Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın hareketli timleri İşgalcilere ağır darbeler vuruyor. Gerçekleştirilen eylemlerde 16 işgalci cezalandırıldı, 1 helikopter darbelendi. Ağır kayıplar veren işgalciler savaş suçu işleyerek kimyasal silah kullanıyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “İşgalci TC ordusu sonbahardan bu yana Botan genelinde kapsamlı işgal operasyonları başlatmıştır. Bu operasyonların büyük kısmı güçlerimiz tarafından ustalıkla boşa çıkarılmıştır. İşgalcilerin en son Cûdî alanında başlattığı operasyon karşısında güçlerimiz, hareketli gerilla timleriyle etkili cevaplar vermiş ve işgalcilere ağır darbeler vuran eylemler dizisi gerçekleştirmiştir.

Avaşîn ve Zap alanlarında güçlerimizin hareketli gerilla tim savaş tarzıyla yürüttüğü eylemler de kesintisiz devam etmektedir. Avaşîn ve Zap’ın her bir yerini direniş alanına çeviren hareketli gerilla timleri birçok taktikle işgalcilere ağır darbeler vurmaktadır. Aynı zamanda savaş mevzilerindeki güçlerimizin direnişi de yüksek Apocu fedai ruhla devam etmektedir. Hem hareketli gerilla timlerinden darbe alan, hem de savaş mevzileri karşısında sonuç alamayan işgalci Türk ordusu gerillanın savaş mevzilerine karşı yine alçakça kimyasal silahlarla saldırmaktadır.

Güçlerimizin Bakur’dan Başûr’a hareketli gerilla timleriyle gerçekleştirdiği eylemlerde toplam 16 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmış ve 1 helikopter darbelenmiştir” dedi.

Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyle;

 

BOTAN BÖLGESİNDE;

Cûdî alanında YJA Star öncülüğünde yapılan eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

29 Nisan günü Girê Hendek’te bulunan işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından denetim altına alındıktan sonra saat 15:00’da koordineli gerilla eylemiyle iki koldan vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemin sonucunda en az 3 işgalci cezalandırılmıştır. Eylemin ardından alanı bombalayan işgalciler helikopterler ile kayıplarını alandan uzaklaştırmışlardır.

29 Nisan günü Teyrê Baz alanına konumlanan işgalciler, güçlerimiz tarafından takibe alınmıştır. Denetim altına alınan işgalciler saat 18:00’da hareketli gerilla timlerimiz tarafından sızma taktiğiyle hedeflenerek el bombaları ve ferdi silahlarla vurulmuştur. Etkili vuruşlar sonucunda en az 2 işgalcinin cezalandırıldığı bu eylemin ardından, işgalciler panik içinde etraflarını taramışlardır. İşgalciler, kayıplarını akşam saatlerinde helikopterler ile alandan uzaklaştırabilmişlerdir.

30 Nisan günü saat 10:30’da Teyrê Baz sırtlarında bulunan işgalciler tekrardan güçlerimiz tarafından iki koldan eş zamanlı suikast taktiğiyle hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda 2 işgalci cezalandırılmıştır. Eylemin ardından işgalci TC ordusu, saldırı helikopterlerinin desteğiyle kayıplarını alandan çıkarabilmiştir. Güçlerimizin eylemleri sonucunda ağır darbe alan işgalci Türk ordusu saldırı helikopterleri, havan ve obüslerle alanı yoğun bir şekilde bombaladıktan sonra 30 Nisan günü akşam saatlerinde işgal operasyonunu geri çekmek zorunda kalmıştır.

7 işgalcinin cezalandırıldığı bu etkili eylemler, Botan alanındaki hareketli gerilla timlerimiz tarafından Avaşin ve Zap'ta şehadete ulaşan ölümsüz yoldaşlarımızın intikamı için gerçekleştirilmiştir.

 

AVAŞÎN BÖLGESİNDE;

1 Mayıs günü saat 00:00’da Werxelê Direniş Alanı’ndaki işgalciler, güçlerimiz tarafından iki koldan eş zamanlı suikast taktiğiyle hedeflenerek vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır. Eylemin ardından direniş alanı obüslerle bombalanmıştır.

1 Mayıs günü saat 13:20’de Werxelê Direniş Alanı çevresinde bulunan işgalcilere ait 3 mevzi güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Gerçekleştirilen eylemin sonucunda 3 mevzi darbelenmiştir.

1 Mayıs günü saat 15:35’te Werxelê Direniş Alanı’na mevzilenmek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından hedeflenerek vurulmuştur. Güçlerimizin gerçekleştirdiği bu eylemin ardından bir kademe geri çekilmek zorunda kalan işgalciler, alanı yoğun bir şekilde bombalamıştır.

 

ZAP BÖLGESİNDE;

30 Nisan günü gece saatlerinde KDP denetimindeki Duhok’un Amediye ilçesi üzerinden uçarak Kurojahro Direniş Alanı’na geçmek isteyen helikopterler güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Güçlerimizin etkili vuruşları sonucunda 1 Skorsky helikopter darbelenmiş ve alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

30 Nisan günü işgalci TC ordusu, Karker Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Cûdî savaş mevzilerini ve 2 Mayıs günü sabah saatlerinde de Şehîd Şahîn Direniş Alanı’na bağlı Girê Berxwedan savaş mevzilerini kimyasal silahlarla bombalamıştır. Burada beyaz renkte acı bir tadı olan kimyasal gaz kullanmaktadır.

1 Mayıs günü saat 10:50’de Kurojahro Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Harûn savaş mevzileri çevresinde konumlanmak isteyen işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından iki koldan hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda 1 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci ise yaralanmıştır.

1 Mayıs günü 07:15 – 11:00 saatleri arasında Kurojahro Direniş Alanı’na bağlı Kevirêkun savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından üç kez suikast taktiğiyle hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemlerin sonucunda 3 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı gün saat 14:00’da işgalciler tekrardan güçlerimiz tarafından hedeflenerek vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

1 Mayıs günü saat 11:15’te Karker Direniş Alanı’nda bulunan Girê Ortê savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemin sonucunda 1 işgalci cezalandırılmıştır.

1 Mayıs günü saat 12:20’de Werxelê Direniş Alanı’ndaki işgalciler, güçlerimiz tarafından hedeflenerek vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

 

1 Mayıs günü Zap bölgesine bağlı Girê Cûdî, Çemço ve Saca alanları sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle onlarca kez ve savaş uçaklarıyla da 11 kez bombalanmıştır. Aynı gün sabah saatlerinde Werxelê Direniş Alanı sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.

1 Mayıs günü 18:00 – 00:00 saatleri arasında Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkarî savaş uçakları ve sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.”