HPG: Heftanin’de işgalcilere ağır darbeler vuruluyor

TC ordusunun Heftanin’e yönelik başlattığı işgal harekatına karşı gerilla güçleri büyük bir direniş gösteriyor. Gerçekleştirilen eylemlerde 20’den fazla işgalci cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, işgalci TC ordusunun 16 Haziran günü Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesinde başlattığı işgal harekatına yönelik gerillaların Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında gerçekleştirdiği eylemler ve yaşanan çatışmaların ayrıntılarını açıkladı.

HPG açıklaması şöyle:

“18 Haziran günü öğlen saatlerinde Şehit Adar Tepesi’ne girmeye çalışan işgalci TC ordusunun birlikleri güçlerimizin hedefi olmuştur. Etkili bir şekilde vurulan düşman birlikleri geri çekilmek zorunda bırakılmıştır. Darbe yiyen işgalci güçler, Şehit Adar Tepesi ve çevresini gece saatlerinde savaş uçakları ve taarruz helikopterleri ile bombalamıştır.

ETKİLİ SABOTAJ EYLEMLERİ

Güçlerimiz aynı gün Şehit Adar ve Şehit Sipan Tepeleri’ne ilerlemeye çalışan düşman birliklerine yönelik etkili sabotaj eylemleri düzenlemiştir.

Aynı gün saat 22.20’de güçlerimiz, yoğun teknik destek ile Qesrokê Tepesi’ne indirme yapmaya çalışan işgalci TC ordusuna ait helikopterleri yoğun ateş altına almıştır. Etkili bir şekilde vurulan helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda bırakılmıştır. Eş zamanlı olarak Dola Mazi alanına ilerlemeye çalışan işgalcilere ait taarruz helikopterleri güçlerimizce vurularak geri çekilmek zorunda bırakılmıştır.

19 Haziran günü saat 00.00 ile 01.00 arasında güçlerimiz, Bektorya alanına bağlı Kartal Tepesi’ne indirme yapmaya çalışan helikopterleri de hedef almıştır. Etkili vuruşlar sonucunda düşman helikopterleri alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

Aynı gün saat 10.45’te güçlerimiz, Partizan alanına bağlı Şehit Hamza Tepesi’nden Qesrokê alanına doğru ilerlemeye çalışan düşman birliklerini denetim altına alarak etkili bir eylem düzenlemiştir. Bu alandaki çatışmalar ve bombardımanlar halen devam etmekte ve ayrıntılı bilgiler elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.

20’DEN FAZLA DÜŞMAN ASKERİ CEZALANDIRILDI

Gerçekleştirilen tüm bu eylemlerde 20’nin üzerinde düşman askeri cezalandırılmış ve çok sayıda asker ise yaralanmıştır. Operasyon süresi içerisinde Tepê Dupişk alanında düşman birliklerine karşı son mermilerine kadar kahramanca savaşan Agit ve Mazlum arkadaşlarımız şehadete ulaşmışlardır.

Dün akşam saatlerinden beri işgalciler Partizan, Qesrokê, Xantur, Geliyê Pisaxa ve Şehit Canşer Tepesi alanlarını aralıklarla bombalamaktadır.”

GERİLLALAR ÇELÊ’DE DE VURDU

“Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 18 Haziran günü işgalcilere yönelik eylemler düzenlemiştir” denilen açıklamada şu bilgilere de yer verildi;

“Saat 10.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Girê karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman yerleşkesinde bulunan mevzi ve barınaklarının vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Saat 19.10’da güçlerimiz, yine Çelê’ye bağlı Koordine Tepesi’ndeki düşman mevzilerini yoğun ateş altına almıştır. Mevzi ve barınakların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

HAVA SALDIRILARI

HPG, hava saldırılarına ilişkin de şunları belirtti:

“İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şöyledir:

18 Haziran günü saat 11.00 ile 17.00 arasında savaş uçakları Metina bölgesine bağlı Beşiri köyü alanını bombalamıştır.

18 Haziran günü saat 23.00 ile 19 Haziran günü saat 02.30 arasında savaş uçakları Gare bölgesine bağlı Kani Sarkê alanını bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”