HPG Heftanin’de şehit düşen dört gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), işgalci Türk devletinin 21 Eylül’de Heftanin’e düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybeden dört gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG-BİM, yaptığı yazılı açıklamada “21 Eylül tarihinde Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine yönelik gerçekleştirilen hava saldırıları sonucunda 4 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır” dedi.

Açıklamada dört gerillanın kimlik bilgileri şöyle yer aldı:

Kod Adı: Ali Fırat Gever
Adı Soyadı: Fırat Karasaç
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Hanım – Nurettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 21 Eylül 2019 / Heftanin

Kod Adı: Andok Eriş
Adı Soyadı: Devran Yıldız
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Fatma – Reşat
Şehadet Tarihi ve Yeri: 21 Eylül 2019 / Heftanin

Kod Adı: Dicle Dilbirin
Adı Soyadı: İlnas Nevidi
Doğum Yeri: Urmiye
Anne - Baba Adı: Pervane – Yaver
Şehadet Tarihi ve Yeri: 21 Eylül 2019 / Heftanin

Kod Adı: Şaho Ferzad
Adı Soyadı: Seyit Muradi
Doğum Yeri: Kırmanşah
Anne - Baba Adı: Safiye – Aziz
Şehadet Tarihi ve Yeri: 21 Eylül 2019 / Heftanin

HPG-BİM gerillaların mücadele yaşamına ilişkin de bilgi verirken, şunları belirtti:

“Ali, Andok, Dicle ve Şaho yoldaşlarımız Kürdistan’ın farklı şehirlerinde doğmuş ve Kürt halk gerçekliğini yakından tanıklık ederken, düşmanın Kürtlere yönelik olarak yürüttüğü işgal ve soykırım politikalarına da tanıklık etmişlerdir. Faşist TC devletinin, Kürdistan’da yükselen Kürt Özgürlük Hareketi’ne ve Kürt halkına yönelik başlattığı imha saldırılarına karşı cevap olmak için farklı tarihlerde gerilla saflarına katılan yoldaşlarımız, kendilerini Kürt halkının özgürlüğüne adamışlardır. Her gün işgal saldırılarına maruz kalan Kürdistan topraklarının birer savunucuları olan Ali, Andok, Dicle ve Şaho yoldaşlarımız; Önder Apo’nun yılmaz birer savaşçısı olmuşlardır. Her geçen gün özgürlüğe daha da çok yakınlaştığımız bir dönemde Heftanin bölgesinde başlatılan işgal harekatına karşı en ön saflarda yerlerini alan yoldaşlarımız, büyük bir moral, coşku ve fedakarlıkla fedai militan kişiliğin temsilcileri olmuşlardır. Özverili duruşları, bağlılıkları ve sahip oldukları moral ve coşku biz tüm yoldaşlarına örnek olup, mücadelemize ışık tutacaklardır.”

Açıklama, “Şehadete ulaşan fedai yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehit arkadaşlarımızın idealleri olan özgür Kürdistan’ı yaratana dek savaşacağımızın sözünü veriyoruz” ifadeleriyle son buldu.