HPG: Heftanîn şehitlerini saygıyla anıyoruz

Heftanin’de şehit düşen gerillaları saygıyla anan HPG, “Fedai militan tarzlarıyla efsaneler yaratan kahraman şehit yoldaşlarımızın mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü yineliyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Heftanin’de şehit düşen gerillaların kimliklerini açıkladı. HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“14 Haziran 2020 günü Heftanîn alanına bağlı Bektorya bölgesine işgalci TC devleti tarafından yapılan bombardıman sonucu Delila yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Delila Asmin
Adı Soyadı: Mukaddes Yılmaz
Doğum Yeri: Muş
Anne – Baba Adı: Aysel – Ömer
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Haziran 2020 / Heftanin

 

Delila yoldaşımız yurtsever bir ailede dünyaya gelmiş ve direniş kültürü olan bir çevrede şekillenmiştir. Faşist TC devletinin inkar, asimilasyon ve özgür kadın kimliğini yok etme uygulamalarına yakından tanıklık eden Delila yoldaşımız, daha küçük yaşlarda mücadele arayışı içerisine girmiştir. Önder Apo’nun felsefesi ve ideolojisini tanıdıktan sonra yönünü özgür dağlara vererek mücadele saflarına katılmıştır. Gerilla alanlarında birçok faklı görevler üstlenen ve üstlendiği tüm görev ve sorumlulukları büyük bir başarıyla yerine getiren Delila yoldaşımız, her zaman direniş cephesinde ve en önde olmak için yoğun çaba içerisinde olmuştur.

Mütevazı, yüzünde hiç eksik etmediği güler yüzü, yoldaşları arasındaki moral ve motivasyonuyla bilinen Delila yoldaşımız, aynı coşku ve Apocu irade ile Cenga Heftanîn’deki yerini alarak işgalcilere ağır darbeler vurmuştur. Birçok eylemde yer alarak yeni dönem gerillasının tarz ve taktiğinin uygulanmasının öncü militanlarından olmuştur. Delila yoldaşımız, edindiği Apocu fedai tarz ve yılmaz özgür kadın iradesi sayesinde işgalcilere karşı büyük bir duruş sergilemiştir. Direnişiyle işgalcileri ve işbirlikçilerini bir kez daha çaresiz bırakarak zafere giden yolumuzda hiç kimsenin bize engel olamayacağı mesajını en güçlü şekilde vermiştir.

BAZ VE DENİZ YOLDAŞLAR ÖLÜMSÜZLÜK KERVANINA KATILDILAR

25 Eylül 2020 günü Heftanîn alanına bağlı Şehit Kendal bölgesinde yaşanan çatışma ve gerçekleşen bombardımanlar sonucu Baz ve Deniz yoldaşlarımız ölümsüzler kervanına katılmışlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Baz Amed
Adı Soyadı: Diyar Öncel
Doğum Yeri: Amed
Anne-Baba Adı: Hüsnügül – Hamdullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Eylül 2020 / Heftanîn

 

Kod Adı: Deniz Fırat
Adı Soyadı: Musibet Acet
Doğum Yeri: Şırnak
Anne – Baba Adı: Nafya – Bahattin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Eylül 2020 / Heftanîn

 

İşgalci Türk Devleti talancı siyasetini tüm Ortadoğu’da yürütebilmek ve hayalini kurduğu Yeni Osmanlıcılık hedefine ulaşmak için önündeki en büyük engel olan Özgürlük Hareketimizi tasfiye etmeyi amaçlamaktadır. Bunun için yerel işbirlikçilerin de desteğini alarak Heftanîn alanından başlayarak tüm Güney Kürdistan’ı işgal etme girişiminde bulunmuştur. Sömürgeci Türk Devleti bu işgali gerçekleştirebilmek için çağın tüm ileri tekniğini kullanarak sonuca gitmeyi düşünmüş ve bunu sonuna kadar kullanmaktan da geri durmamıştır. Fakat işgalci Türk Devleti, Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın Apocu ruhla bilenmiş çelikten iradesini hesaba katmamış ve büyük bir bozgunla yüz yüze kalmıştır.

İşgalci Türk Devleti ve onun işbirlikçilerini büyük hayal kırıklığına uğratan bu tarihi direnişin öncülüğünü yapanlar ve bu direnişi çizgisini bir miras olarak geleceğe aktaranlar kuşkusuz kahraman şehitlerimizdir. Bu tarihi direnişte şehadete ulaşan her bir yoldaşımız ardından bir direniş destanı ve bu direniş destanını zaferle taçlandıracak özgürlük ruhunu geride bırakmışlardır. Baz ve Deniz yoldaşlarımız da Heftanîn’de geliştirilen tarihi direnişe öncülük ederek işgalcilere ve işbirlikçilere karşı mücadele çizgisinin nasıl olması gerektiğini bir kez daha dost düşman herkese göstermişlerdir.

Baz yoldaşımız, özgürlük mücadelemizin merkezi konumunda olan Amed’de yurtsever ve özgürlük mücadelemiz için bedel vermiş bir ailede dünyaya gelmiştir. Baz yoldaşımız, bu değerli ailemizin bir ferdi olarak, özgürlük hareketini tanımış ve gerilla saflarına katılmıştır. Türk devletinin sömürgeci, soykırımcı politikalarına karşı onurlu bir Kürt genci olarak mücadele saflarımıza katılan Baz yoldaşımız, edindiği aile terbiyesi ve kültürünü PKK ahlak ve kültürü ile de sentezleyerek Apocu olgun bir militan olarak Cenga Heftanîn Direnişi’nin öncü komutanlarından biri olmayı başarmıştır. Baz yoldaşımız gerilla saflarına katıldığı gibi büyük bir özveri ve fedakarlıkla mücadeleye atılmış ve yaşamın her alanında kendisini eğitmesini bilmiştir. Aldığı bu eğitimler sonucunda yetkin bir gerilla olan Baz yoldaşımız, görev aldığı her çalışmada başarı dışında herhangi bir seçeneği kabul etmeyerek, zafer gerillacılığının yılmaz bir savaşçısı olmuştur. Bu eşsiz özellikleriyle yer aldığı Cenga Heftanîn Direnişi’nde yeteneği, sadeliği ve dürüstlüğüyle öncülük rolünü oynamış ve işgalci Türk ordusuna büyük darbeler vurmuştur.

Heftanîn’de geliştirilen tarihi direnişte kadın yoldaşlarımız büyük bir rol oynamış ve bu direnişin öncülüğünü yapmışlardır. Bu öncü kadın yoldaşlarımızdan biri olan Deniz yoldaşımız, Şırnak’ta yurtsever bir ailede dünyaya gelmiş ve Kürdistan Özgürlük Hareketi’ni yakından tanımıştır. Sömürgeci soykırımcı faşist Türk devletinin halkımıza ve hareketimize diz çöktürmek için 2015 yılında geliştirdiği saldırılarda Türk devletinin soykırımcı yüzünü daha yakından gören ve buna şahit olan Deniz yoldaşımız Şırnak’ta gelişen Özyönetim Direnişi’nde yerini almıştır. Şırnak’ta Zeryan ve Salarların öncülüğünde büyüyen Şırnak Özyönetim Direnişi düşmana büyük darbeler vurmuş, Botan’ın kahramanlıklarla dolu geleneğini bir kez daha sergilemiştir. Bu direniş sürecinde Önder Apo’nun felsefesinin somutlaşmış hali olan PKK yoldaşlığını şehadete ulaşan yoldaşlarımızın şahsında görme fırsatı bulan Deniz yoldaşımız, şehitlere bağlılığın gereği olarak gerilla saflarına katılmıştır. Deniz yoldaşımız gerilla yaşamı boyunca şehit yoldaşlarına layık olabilmenin sorumluluğuyla mücadele etmiş ve bunun için büyük bir çabanın sahibi olmuştur. Özellikle askeri ve ideolojik anlamda kendisini sürekli eğiten Deniz yoldaşımız büyük bir gelişme kaydederek profesyonel bir gerillanın özelliklerini edinmeyi başarmıştır. Profesyonelleşen gerillanın düşmanın korkulu rüyası olduğunun en somut ifadesi olan Cenga Heftanîn Direnişi’nde büyük bir rol üstlenen Deniz yoldaşımız, aynı zamanda yaşamdaki duruşu, morali ve fedakarlığıyla da Apocu militanlığın ve özgür Kürt kadınının sergilediği öncülük misyonunun en somut örneklerinden biri olmuştur.

Başta kahraman şehit yoldaşlarımızın değerli aileleri, Muş, Amed ve Şırnak halkımız olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Fedai militan tarzlarıyla efsaneler yaratan kahraman şehit yoldaşlarımızın mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü yineliyoruz.”