HPG: Hezex şehitlerimizi saygıyla anıyoruz

Hezex'te 16 Haziran 2019'da şehit düşen 5 gerillayı anan HPG, "Ulusal bir bilinçle Kürdistan’ın her karış toprağında işgalcilere karşı mücadele azmi ve fedakarlıklarıyla her zaman Kürt halkın ulusal mücadelesinde yolumuzu aydınlatacaktır" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Hezex'te şehit düşen gerillalara ilişkin yazılı açıklama yaptı. HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

"Kürdistan Özgürlük Mücadelesi, ölümsüz kahramanların büyük bedeller ödeyerek yarattığı destanlar tarihidir. Önder APO’nun fedaileri, Kürdistan halkının fedakâr evlatları en zor koşullarda direnerek Kürt halkının varlığının garantisi olmuşlardır. Özgürlük Gerillası’nın varlığını karanlık hedefleri önünde en büyük tehdit olarak gören faşist, işgalci TC devleti Kürdistan gerillasını tasfiye ederek amaçlarına ulaşmak istemektedir. Var olan bütün gücünü savaşa yatıran ancak gerillanın direnişi karşısında sonuçsuz kalan ve büyük darbeler yiyen faşist TC ordusu, yoğun teknik kullanarak kaybettiği savaşı teknik üstünlükle devam ettirmek istemektedir. Yoğun ve sınırsız teknik kullanan sömürgeci devlet buna rağmen Kürdistan özgürlük gerillası karşısında tutunamamaktadır. Bu kutsal direniş içerinde düşmana ağır darbeler vurarak şehadete ulaşan arkadaşlarımız, yiğitlikleri, fedai ruhları ve Özgürlük Mücadelesi’ne bağlılıkları ile Kürdistan gerillasının yenilmezliğini bir kez daha ortaya koymuşlardır.

Özgürlük gerillası, direnişi yükselterek devam ettirmekte ve halkımızın beklentilerine cevap olmak için gözünü bile kırpmadan şahadet yolunda yürümektedir. Şehitlerimiz, ortaya koydukları Apocu ruhla halkımıza ve biz yoldaşlarına bilinç, cesaret ve davada ısrarlı olma kararlılığını geliştirip derinleştirmektedirler. Bu temelde 16 Haziran 2019 tarihinde Şırnak’ın Hezex ilçesine bağlı Cehennem Deresi alanında işgalci TC ordusuna karşı girdikleri çatışmada kahramanca savaşarak şehadete ulaşan Baran, Rubar, Sarya, Serbest ve Şerko yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Baran Berat
Adı Soyadı: Yılmaz Begiç
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Nuriye - Hasan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Haziran 2019 / Hezex

 

Kod Adı: Rubar Sosın
Adı Soyadı: Fehmi Yiğit
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Hatice – Yusuf
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Haziran 2019 / Hezex

 

Kod Adı: Sarya Ruken
Adı Soyadı: Emine Toy
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Hediye – Hamo
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Haziran 2019 / Hezex

 

Kod Adı: Serbest Caf
Adı Soyadı: Danyar Kamil
Doğum Yeri: Halepçe
Anne - Baba Adı: Saadiye – Kamil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Haziran 2019 / Hezex

 

Kod Adı: Şerko Kobani
Adı Soyadı: Ahmet Muhammed
Doğum Yeri: Kobani
Anne - Baba Adı: Ayşe – Xelil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Haziran 2019 / Hezex

Baran, Rubar, Sarya, Serbest ve Şerko yoldaşlarımız her biri Kürdistan’ın farklı bir parçasından olup aynı amaç uğruna mücadele zemininde buluşmuşlardır ve canları pahasına bu halkın özgürlüğü için sonuna kadar işgalcilere karşı savaşmışlardır. Kürt özgürlük hareketi kahraman şehitlerin mirasıdır ve her bir gerilla bu miras karşısında kendini sorumlu hissederek bu direniş bayrağını zafere ulaştırmak için tüm enerjisi ile mücadele etmektedir. Baran, Rubar, Sarya, Serbest ve Şerko yoldaşlarımız bu sorumlulukların bilincinde olarak ve şehitlerin mirası olan bu mücadelede kanlarının son damlasına kadar işgalcilere karşı savaşmış ve Kürt halkın özgülüğü için her türlü fedakarlığı yapmaktan geri durmamışlardır. Ulusal bir bilinçle Kürdistan’ın her karış toprağında işgalcilere karşı mücadele azmi ve fedakarlıklarıyla her zaman Kürt halkın ulusal mücadelesinde yolumuzu aydınlatacaktır.

Şehadete ulaşan Baran, Rubar, Sarya, Serbest ve Şerko yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor, şehitlerimizin anılarını mücadelemizi zafere taşıyarak yaşatacağımızın sözünü veriyoruz."