HPG, ilişkisinin koptuğu 3 gerillanın kimliklerini açıkladı

HPG, 26 Temmuz günü Güney Kürdistan’ın Xelîfan ilçesine bağlı Bêxme Köyü civarında ilişkisinin koptuğu gerillaların kimliklerini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

26 Temmuz günü Güney Kürdistan’ın Xelîfan ilçesine bağlı Bêxme Köyü civarında bir grup arkadaşımızla ilişkimizin koptuğunu, daha önce halkımıza ve kamuoyuna bir açıklama ile duyurmuştuk. Yaptığımız çağrılara ve bu yoldaşlarımızın ailelerinin Güney Kürdistan Hükümeti’ne ve KDP’ye yaptığı başvurulara şimdiye kadar herhangi bir cevap verilmemiştir.

Xelîfan’ın Bêxme Köyü’nde ilişkimizin koptuğu yoldaşlarımızın açık kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Serwer Serhat
Adı Soyadı: Erdal Aslan
Doğum Yeri: Erzirom
Anne – Baba Adı: Zahide – Seyitxan

 

 

Kod Adı: Wargeş Çavreş
Adı Soyadı: Ayhan Tatlı
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Heyiç – Süleyman

 

 

Kod Adı: Dijwar Berxwedan
Adı Soyadı: Mahmut Xelef
Doğum Yeri: Hesekê
Anne – Baba Adı: Ros Xelîl – Hesen Xelef

 

 

Serwer Serhat yoldaşımız, Erzirom’un Karaçoban ilçesinde, yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Çocukluğundan itibaren Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni tanıyan ve yurtsever duygularla büyüyen Serwer yoldaşımız genç yaşında mücadele arayışına girmiştir. 2005 yılında Kürdistan gençliğinin Canlı Kalkanlar olarak gerilla saflarına akın ettiği bir dönemde gerilla saflarına katılmıştır. Xakurkê’den Kandil’e, Xinêre’den Zap’a kadar Medya Savunma Alanları’nın birçok bölgesinde gerillacılık yapmıştır. Pratikte pişerek tecrübe kazanmış, derin yurtseverlik duygularıyla Kürdistan’ın her bölgesinde başarıya kilitlenerek ve her türden zorluğu aşarak mücadele etmeyi esas almıştır. Parti okullarında eğitim görerek Apocu çizginin tereddütsüz bir militanı olmayı ilke edinmiştir.

2010 yılında Bakurê Kurdistan’ın Garzan bölgesine geçmiş, burada 8 yıl boyunca soluksuz bir mücadele yürütmüştür. Garzan eyaletinin her bölgesinde yüksek mücadele ruhuyla gerillacılık yapmış, her düzeyde öncü komutanlık görevleri üstlenmiştir. Garzan’da birçok kez düşmanla göğüs göğüse çarpışmış, her defasında işgalcilere darbeler vurarak başarıyla sonuç almasını bilmiştir. Garzan’da geliştirilen birçok eyleme öncülük etmiştir. Karşılaştığı hiçbir engel ve zorluk Serwer yoldaşımızın özgürlük yürüyüşünü durduramamış, en çetin anlarda bile Apocu iradeden asla taviz vermemiştir. Kış ortasında günlerce karda ve soğukta kalmış, ayakları yanmış ama yine de yılmamış, iradesini daha da keskinleştirerek mücadelesine devam etmiştir. Büyük tecrübelerle dolu Garzan pratiğinden döndükten sonra bu tecrübelerini parti eğitimiyle daha sonuç alıcı derslere dönüştürmek ve yoldaşlarıyla paylaşmak için askeri akademide eğitim görmüştür. Eğitimden sonra Xakurkê Eyalet Komutanlığı’nda görev üstlenmiş, burada da öncü Apocu komutanlık görevini başarıyla yerine getirmiş ve işgalcilere ağır darbeler vuran birçok eylemin örgütleyicisi olmuştur. Eyalet komutanı olarak atandığı yeni görev yerine doğru giderken ve Behdinan’a ulaşmak üzereyken 26 Temmuz 2021 günü Xelîfan’ın Bêxme köyü civarında KDP güçlerinin saldırısına uğramış ve o tarihten sonra bağlantımız kopmuştur.

Wargeş Çavreş yoldaşımız, Kürdistan’ın yurtsever aşiretlerinden biri olan Sorî aşiretinin bir ferdi olarak, Şirnex’te dünyaya gelmiştir. Yurtsever ve şehitleri olan koçer bir değer ailesinde büyümüş, kişiliği yurtseverlik duygularıyla şekillenmiştir. Aile olarak düşman baskısına ve zulmüne tanık olmuş, çocuk yaşta TC’nin zindan kapılarında aile fertlerini görebilmek için beklemiştir. Bu anılar ve duygular Wargeş yoldaşımızın zihninde silinmez anılar olarak yer etmiş, aynı zamanda yüreği faşist TC rejimine karşı öfke ve intikam hırsıyla dolmuştur. 2012 yılında Kürdistan’da yükselen Devrimci Halk Savaşı’ndan ve etkili devrimci operasyonlardan etkilenerek Botan’ın Besta alanında gerilla saflarına katılma kararı almıştır. Koçerlik yaşamının dağlarla iç içe doğal bir yaşam olmasının getirdiği avantajlarla erkenden gerilla yaşamıyla bütünleşmiş, hiçbir zorluk yaşamamıştır. Besta alanında yeni savaşçı eğitimini görmüş ve gerilla pratiğine başlamıştır. PKK yoldaşlığından ve gerilla yaşamından çok etkilenen Wargeş yoldaşımız, bu yaşama layık olmanın çabası içerisinde olmuştur. 2013 yılındaki geri çekilme süreci temelinde Medya Savunma Alanları’na geçmiştir. Askeri akademide eğitim görerek yeni dönem gerillacılığına hazırlanan Wargeş yoldaşımız, gittiği yeni alanda ve görevinde fedakarca bir katılımın sahibi olmuştur. Farklı bir görev alanına doğru giderken Serwer yoldaşımızla birlikte KDP saldırısına uğradıktan sonra bağlantımız kopmuştur.

Dijwar Berxwedan yoldaşımız Rojavayê Kurdistan’ın Hesekê kentinde dünyaya gelmiştir. Çocukluğundan itibaren gerici BAAS rejiminin Kürt halkını yok sayan politikalarına tanıklık etmiştir. Rojava Özgürlük Devrimi sürecinde yurtseverlik duygularıyla hareket etmiş ve onurlu bir Kürt genci olarak Suriye halkları için mücadele etmenin gerekliliğine inanarak Rojava Özgürlük Savaşçıları’na katılmıştır. Kuzey-Doğu Suriye’de DAİŞ faşizminin bitirilmesinde ve birçok alanın özgürleştirilmesinde aktif rol oynayan Dijwar yoldaşımız, her zaman hayalini kurduğu Kürdistan dağlarına ulaşmak istemiştir. Bu hayali temelinde 2017 yılında Kürdistan’ın özgür dağlarına ulaşmış, yepyeni bir yaşamla tanışmıştır. Kapitalist modernite sisteminin tümden dışına çıkmanın heyecan ve mutluluğunu yaşamış, doğayla ve PKK’nin doğal yaşamıyla kendisini daha fazla tanımıştır. Askeri akademide eğitim görerek DAİŞ gericiliği karşısında zafer kazanan askeri tecrübeleri yoldaşlarına aktarmış, aynı zamanda PKK’nin onlarca yıllık gerilla tecrübesini özümseyen yetkin bir militan olmuştur. Büyük bir iddia ve kararlılıkla görevini yürüten Dijwar yoldaşımız, 26 Temmuz 2021 günü Xelîfan’ın Bêxme köyü civarında yoldaşlarıyla birlikte KDP saldırısına uğramış, o tarihten sonra kendisinden ve diğer yoldaşlarımızdan haber alınamamıştır."