HPG: KDP’den açıklama bekliyoruz

Xelîfan’da ilişkilerinin kesildiği grubun Komutan Serwer Serhat’ın grubu olduğunu belirten HPG, “KDP’den açıklama beklediğimizi bir kez daha kamuoyuyla paylaşma gereği duyuyor, önemle bildiriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“26 Temmuz günü Güney Kürdistan’ın Xelîfan ilçesine bağlı Bêxme Köyü civarında bir grup arkadaşımızla ilişkimizin koptuğunu daha önce halkımıza ve kamuoyuna bir açıklama ile duyurmuş, yaşanan olaylar ile ilgili KDP’den açıklama beklediğimizi belirtmiştik.

İlişkimizin kesildiği grup; Xakurkê Eyalet Komutanlığı’mızda görev yürüten Serwer Serhat arkadaşımızın grubudur. Serwer arkadaş yanındaki Dijwar Berxwedan ve Wargeş Çavreş arkadaşlar ile birlikte toplam üç kişilik bir grup olarak arazide yürüyerek yola çıkmıştır. Serwer arkadaş, Bakurê Kurdistan’da çok önemli direniş aşamalarından geçmiş tecrübeli bir komutanımızdır. Eyalet komutanı olarak yeni düzenlenen görev yerine gitmek için Behdînan alanına ulaşmak üzere yoldayken, Xelîfan’a bağlı Bêxme Köyü civarında saldırıya uğradığı tarafımızdan tespit edilmiştir. Ancak olayın sonucu netleştirilememiştir.

Bu arkadaşlarımızın akıbetleri hakkında hala KDP tarafından bize herhangi bir bilgilendirme ulaşmamıştır. Bu konuda KDP’den açıklama beklediğimizi bir kez daha kamuoyuyla paylaşma gereği duyuyor, önemle bildiriyoruz.”