HPG komutanlarından Cengin Welat: Direnişle tecridi kıracağız

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun yıldönümüne ilişkin konuşan HPG komutanlarından Cengin Welat, komplonun tecrit ile devam ettiğini belirterek, "Direniş ile tecridi kıracağız" dedi.

HPG komutanlarından Cengin Welat; Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun 22. yıldönümünü ve devam eden İmralı tecridini değerlendirdi. Kürt Halk Önderi Öcalan'ın Kürtler için varoluş nedeni olduğunu belirten Welat, "Kürt halkının varoluşu Önder Apo ile başladı. PKK hareketinin çıkışı ve Önder Apo’nun Kürt sorununu tespitiyle, ‘Kürdistan sömürgedir’ çıkışıyla uluslararası komplo da devreye girdi. Tüm emperyalist, kapitalist ve işgalci güçler Kürt halkının varlığına karşı harekete geçti.

Uluslararası işgalci ve sömürgeci güçler 1996 yılından bu yana Kürdistan Özgürlük Hareketi ve Önder Apo’ya karşı komplo girişimleri başlamıştır. Önder Apo’nun fiziki esir düşmesi düşüncede rafineleşmeye yol açtı. Bu süreçte sömürgeci anlayışlardan koparak ve özellikle Kürt halkının özgürlüğü, dünyanın ve evrenin özgürlüğü için yeni bir harekete geçerek özgürlüğü kesinleştirdi. Önderliğin İmralı sürecinde yazdığı savunmalar Kürt halkının ve demokrat ve özgürlükçü halkların varoluşu oldu. Önder Apo Bir Halkı Savunma adlı savunmasını HPG güçlerine armağan etti. Yeni Konfederalizm ve KCK sistemleriyle varoluş ve özgürlük zamanı olarak armağan edildi.

Evren ve dünya yok oluşa doğru giderken bu savunmaları, insanlığın ayakta kalma manifestosunu HPG’ye armağan etti. HPG bu savunmanın izinde yürüyerek, hakikatin ve gerçekliğin üzerinden yeniden örgütlenerek devrimci yeni bir hamle içerisine girdi. Günümüze kadar HPG’nin komplocu güçlere karşı vermiş olduğu mücadele ve özgürlük yürüyüşü bu çerçevededir" dedi.

KOMPLO AMACINA ULAŞAMADI

Faşist AKP-MHP iktidarının artan saldırılarına dikkat çeken Welat şunları belirtti: "Neden düşman bu kadar sert saldırılarda bulunuyor? Çünkü PKK’nin gücü HPG öncülüğünde oluşuyor. Örneğin bir kediyi köşeye sıkıştırdığında tüm gücü ile saldırıya geçiyor. Türk devleti şu anda bu duruma gelmiştir. Buna bağlı olarak komplocu devletler ve bu komplo içerisinde yer alan devletler bunda ısrar eden Türk devleti yüzde yüz çökecek. Yüzyıllardır özgürlük güçleri yıkılmamıştır. Tarihin başlangıcından bu yana kadının ve Kürt halkının düşürülmesiyle onlarca devlet yıkılıp yok oldular, ama halk ayakta kaldı. Özgürlükçü, eşitlikçi ve demokratik Kürt halkı hep ayakta kalacak ve önümüzdeki süreçte de Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü sağlanacaktır.

İçine girmiş olduğumuz uluslararası komplonun 23. yıldönümünde zindanlarda arkadaşlar kısıtlı imkanlar içerisinde açlık grevlerine girerek komploya karşı tavırlarını göstermektedirler. Haki Karer, Kemal Pir ve Hayri Durmuşların izinden giderek komployu yıkacaklardır. Komplo ideolojik olarak yok olmuştur ve Önder Apo da komplonun hedefine ulaşmadığını dile getirdi. 2021 yılı Önderliğin fiziki özgürlük yılı olacaktır."