HPG komutanlarından Karasu: 15 Ağustos Atılımı direnişin temelini oluşturdu

Türk devletinin "24 saatte bitireceğiz" dediği özgürlük mücadelesinin 37 yılı geride bıraktığını belirten HPG komutanlarından Davut Karasu, "Heval Agit öncülüğünde gerçekleşen 15 Ağustos Atılımı direnişin temelini oluşturdu" dedi.

HPG komutanlarından Davut Karasu, 15 Ağustos Atılımı'nın yıldönümüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 15 Ağustos Atılımı'nın sıradan bir gün olmadığının altını çizen Karasu, "Öncelikle Rêber Apo'nun, halkımızın, zindandaki ve dağlardaki yoldaşların diriliş bayramını kutluyor, büyük komutan heval Agit şahsında tüm Kürdistan şehitlerini saygı ile anıyorum. 15 Ağustos Atılımı sadece bir askeri eylem değil, ideolojik, kültürel ve tarihi bir eylemdir. Tamamen yok olma ile yüz yüze kalmış Kürt halkının yeniden dirilişidir. Rêber Apo öncülüğünde tekrar ayaklanan Kürt halkı adım adım başarıya yürüdü.

Düşman 12 Eylül faşist darbe ile Kürt halkını bir kez daha yok etmek istedi. Türk devleti ve NATO Gladyosu'nun amacı buydu. Buna karşı ise zindanlarda tarihi bir direniş ortaya çıktı. 15 Ağustos Atılımı Kürt halkının her alanda ayağa kalkmasına ve düşmana karşı durmasına vesile oldu. 15 Ağustos Atılımı korkuyu öldürmek demektir. Ölümden yaşamı inşa eden yeni bir kişilik ortaya çıktı. Heval Agit öncülüğünde Rêber Apo çizgisinde gerçekleşen 15 Ağustos Atılımı direnişin temelini oluşturdu. Bu direniş mutlaka başarılı olacaktır. Apo'nun fedai kişiliği dünyanın her yerinde insanlığa örnek olacaktır. Düşmanın, "24 saatte bitireceğiz" dediği mücadelemiz 37 yılı geride bıraktı, 38. yılına girdi.

Gerillaya karşı iradesi kırılan Türk devleti NATO'nun ve emperyalist güçlerin yardımıyla ayakta duruyor. Başarı şanları yok. Bizler Rêber Apo'nun felsefesi ile heval Agit'in izinden başarıya yürüyoruz. Bugün Heftanin'den Xakurkê'ye, Dersim'den Serhat'a, Amed'den, Botan'a ve Zagros'a kadar gerillanın direnişi devam ediyor. Düşmanın, "PKK bitti" yalanlarına karşı PKK dünyada özgürlüğe öncülük ediyor. Bu direnişin tohumu 15 Ağustos Atılımı ile atıldı. Bir kez daha dağlarda direnen tüm gerillaların ve halkların diriliş bayramını kutluyorum" diye konuştu.