HPG: Kürdistan Özgürlük Gerillası Avaşin'de tarihi direniş yürütüyor

İşgalci Türk devletinin 7 Haziran günü Avaşîn bölgesine yönelik yeni bir saldırı hamlesi başlattığını belirten HPG, “Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın düşmanın bu işgal hamlesine direnişle verdiği cevap tarihidir” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk devleti 23 – 24 Mayıs tarihlerinde Avaşîn bölgesinin Tabura Ereban, Dola Konferansê ve Dola Maran alanlarına bir saldırı hamlesi başlatmış, ancak güçlerimizin etkili direnişi ve güçlü eylemlerinden dolayı kırılmayı yaşayarak 1 Haziran günü bu alanlardan geri çekilmek zorunda kalmıştır. Güçlerimizin etkili direnişi karşısında sonuç alamayan işgalciler manidar bir şekilde, KDP güçlerinin Metina bölgesinde gerilla alanlarına girip mevzilenmesi ile birlikte 7 Haziran günü Avaşîn bölgesine yönelik yeni bir saldırı hamlesi başlatmıştır.

Avaşîn bölgesine yeni bir taktikle işgal saldırısı başlatan soykırımcı Türk devleti güçlerimizin direnişi ile karşılaşmış, 7 ve 8 Haziran günlerinde yoğun çatışmalar yaşanmış, işgalcilere etkili darbeler vurulmuştur. Alandaki yoğun çatışmalar ve güçlerimizin direnişi halen devam etmektedir. Avaşîn’e yönelik geliştirilen kapsamlı işgal saldırısı farklı bir aşamaya geçmiş olup Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın düşmanın bu işgal hamlesine direnişle verdiği cevap tarihidir.”