HPG: Kürt halkını katledenlerden hesap soracağız

Türk ordusunun Kanî Masî’ye bağlı Dêşîşê köyüne yönelik saldırısında şehit düşen İbrahim Hesen’in ailesine başsağlığı dileyen HPG, “Bu katliamların hesabının işgalci Türk devletinden mutlaka sorulacağını belirtiyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun saldırısında şehit düşen İbrahim Hesen’e ilişkin açıklama yaptı.

HPG, “13 Ağustos günü Amediye ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Dêşîşê köyünde, kendi bahçesinde çalışan 50 yaşındaki ve 6 çocuk babası İbrahim Hesen isimli yurttaşımız işgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği bir saldırıda şehadete ulaşmıştır. Öncelikle toprağını terk etmeyerek yurtseverlik duruşu sergileyen Dêşîşê halkına ve alçakça şehit edilen İbrahim Hesen’in ailesine başsağlığı diliyoruz.

Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın direnişini kıramayan, tüm imkanlarını seferber etmesine rağmen ilerleyemeyen ve her gün ağır darbeler almaktan kurtulamayan Türk ordusu sivil Kürt halkına pervasızca saldırmaktadır. Sivil ve günahsız Kürt halkını katletmeyi bir gelenek haline getiren ve bunu normalleştirerek kanıksatmaya çalıştıran soykırımcı Türk devleti, özellikle gerilla direnişinin etkili sürdüğü bölgelerde bilinçli olarak yerleşim alanlarını bombalamakta, insanlarımızı katletmektedir. Bu bölgeleri Kürtsüzleştirerek işgal planlarında bir adım daha atmayı amaçlamaktadır. Ancak Başûrê Kürdistanlı yurtsever halkımız tüm bu düşman politikalarına boyun eğmeyerek toprağını terk etmemekte ve soykırımcı Türk devletinin katliamlarını boşa çıkarmaktadır.

Bu katliamların hesabının işgalci Türk devletinden mutlaka sorulacağını belirtiyoruz” dedi.