HPG'li Botan: Düşman Zap'tan öyle rahat çıkamayacak

Zap direnişine katılan HPG gerillası Ronî Botan, "Düşman 2008 yılında Zap'ta nasıl bozguna uğradıysa 2022 yılında çok daha büyüğünü yaşayacaktır. Zap'tan öyle rahat çıkamayacaklar" dedi.

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırıları devam ediyor. Saldırıların yoğun yaşandığı Zap direniş alanına giden HPG gerillası Ronî Botan, yüreğinden geçenleri ANF'ye anlattı.

Zap bölgesine büyük saldırılar yapıldığını söyleyen Ronî Botan, "HPG ve Rêber Apo'nun fedai gerillaları olarak Zap direnişindeki yerimizi aldık. Kahraman şehitlerimiz gibi biz de düşmana karşı eylemlerimizi gerçekleştireceğiz. Hedeflerimiz ve amaçlarımız var. Düşman buraya geldi ama buradan rahat bir şekilde çıkamayacaktır. Direniş ve mücadele ile düşmanı Kürdistan topraklarından atacağız. Biz de hareketli gerilla timi olarak Zap direnişinde yer alacağız. Zap direnişinde yer almanın heyecanını yaşıyorum" diye konuştu.

Türk devletinin 2008 yılında Zap'ta yaşadığı yenilgiyi hatırlatan gerilla Ronî Botan, şöyle devam etti:  "Düşman 2008 yılında Zap'ta nasıl bir bozgun yaşadıysa 2022 yılında çok  daha büyüğünü yaşayacaktır. Zafer gerillanın olacaktır. Biz de bu direnişe katılmaya geldik. Bunun coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Şehit yoldaşlarımızın kanını yerde bırakmayacağız. Düşmana yönelik eylemlerimizi sürdüreceğiz. Bunun için buradayız, şehit düşene kadar bu direnişimizi sürdüreceğiz."