HPG: Metîna’da 5 işgalci cezalandırıldı, 2 mevzi imha edildi

Gerilla güçlerinin 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi anısına Metina’da gerçekleştirdikleri eylemde 5 işgalci cezalandırıldı, 2 mevzi, 1 A4 silahı, 1 Bombaatar silahı ve 1 mobesse kamera sistemi imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, şu ayrıntıları paylaştı:

“Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Metîna bölgesinde;

15 Temmuz günü saat 06:40’ta Koordîne Tepesi’nde bulunan işgalcilere yönelik iki koldan koordineli sızma eylemi gerçekleştirilmiştir. Birinci eylem kolu; içinde 3 işgalci ve 1 Bombaatar silahının bulunduğu mevziyi hedefleyerek yakın mesafeden vurmuştur. Hedeflenen mevzi ve Bombaatar silahı imha edilmiş, 3 işgalci cezalandırılmıştır. İkinci eylem kolu ise; içinde 2 işgalcinin ve A4 silahının bulunduğu mevziyi hedeflemiştir. Hedeflenen mevzi A4 silahıyla birlikte imha edilmiş, 2 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı zamanda tepede bulunan mobesse kamera sistemi güçlerimiz tarafından hedeflenerek imha edilmiştir.

Gerillalarımız tarafından yeni dönem gerilla taktiğiyle g ‘’14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi’’ anısına gerçekleştirilen bu eylemde toplamda; 5 işgalci cezalandırılmış, 2 mevzi, 1 A4 silahı, 1 Bombaatar silahı ve 1 mobesse kamera sistemi imha edilmiştir.

Avaşîn bölgesinde;

14 Temmuz günü 19:00 – 21:00 saatleri arasında işgalci TC ordusu, Avaşîn’e bağlı Werxelê alanında bulunan savaş tünellerine zehirli gazlarla saldırmıştır.

15 Temmuz günü saat 03:30’da Avaşîn’e bağlı Werxelê alanında bulunan savaş tünellerine patlayıcılar ile saldırmak isteyen işgalcilere güçlerimiz tarafından müdahale edilmiştir. Bu patlayıcılar güçlerimiz tarafından etkisiz hale getirilmiştir.

14 Temmuz günü 21:00 – 00:10 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Mervanos, Tabura Ereban, Mamreşo, Girê Sor ve Girê Spî alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmış ve 21:15 – 23:30 saatleri arasında Werxelê ve Girê Sor alanları saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.”