HPG şehit düşen 2 gerillanın kimliğini açıkladı

Şehit düşen 2 gerillanın kimliğini açıklayan HPG, “yoldaşlarımız, şehit düştükleri son ana kadar da Kürt halkına ve değerlerine son derece bağlı birer özgürlük savaşçısı olmuşladır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Kürdistan, tarih boyunca sömürgeci ve soykırımcı güçlere karşı büyük mücadeleler vermiş ve özgürlük uğruna nice bedeller ödemiştir.  Kürdistan halkı her zaman zorlukların üstesinden gelmeyi başarmış ve mücadele tarihi boyunca en imkansız denilecek koşullarda dahi mücadelesini durmadan devam ettirmiştir. Kürdistan Özgürlük Gerillası bu mücadele mirasını devralmış ve her türlü zorlu koşullarda Kürdistan dağlarında büyük bir direniş destanları yazmaya devam etmiştir. Mücadele içerisinde kimi zaman doğa şartlarına karşı da zorlu alanlarda kayıplarımız da yaşanmıştır. Sudad ve Şoreş yoldaşlarımız da 1 Şubat günü Zagroslar’da görevleri başındayken yakalandıkları tipiden dolayı şehadete ulaşmışlardır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Sudad Tolhıldan
Adı Soyadı: Hasan Ali Ahmed
Doğum Yeri: Rewanser
Anne - Baba Adı: Emine – Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Şubat 2020 / Zagros

 

Kod Adı: Şoreş Amanos
Adı Soyadı: Mahmud Haş Hemo
Doğum Yeri: Efrin
Anne - Baba Adı: Ehlam – Selahattin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Şubat 2020 / Zagros

Sudad ve Şoreş yoldaşlarımız Kürdistan’ın farklı parçalarından dünyaya gelmiş ve daha genç yaşlarda Kürdistan özgürlüğü için sorumluluk hissetmiş ve gerilla mücadelesine katılmışlardır. Sürekli bir gelişim halinde ve çalışkanlıklarıyla arkadaşları içerisinde örnek alınan yoldaşlarımız, her türlü eğitim ve pratik görevlerinde büyük bir başarı elde etmiş ve etrafındaki yoldaşlarına da öncülük etmeyi başarmışlardır. Önder Apo’nun özgürlük felsefesinde kendilerini derinleştiren ve sürekli eğiten bir yapıya sahip olan yoldaşlarımız, şehit düştükleri son ana kadar da Kürt halkına ve değerlerine son derece bağlı birer özgürlük savaşçısı olmuşladır.

Şehadete ulaşan Sudad ve Şoreş yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve şehitlerimizin bugünlere kadar taşıdığı özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz. “