HPG şehit düşen 2 gerillanın kimliğini açıkladı

Şehit düşen 2 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “yoldaşlarımızın bizlere devrettiği mücadele mirasını mutlaka zaferle taçlandıracağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“30 Temmuz 2021 günü işgalci TC ordusunun Qendîl alanına yönelik gerçekleştirdiği bombardımanlarda halkımızın özgürlüğünü sağlama ve onurlu bir yaşamı elde etme savaşı için her biri Kürdistan’ın bir ucundan gelerek Kürdistan Özgürlük Mücadelesine katılan ve devrimci kişilikleriyle tüm yoldaşlarına örnek olan Argeş ve Cîger yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Argeş Zagros
Adı Soyadı: Peyman Şemşîrî
Doğum Yeri: Kirmaşan
Anne – Baba Adı: Betul – Ferhad
Şehadet Tarihi ve Yeri: 30 Temmuz 2021 / Qendîl

 

Kod Adı: Cîger Efrîn
Adı Soyadı: Mustafa Bekrî
Doğum Yeri: Efrîn
Anne – Baba Adı: Halime – Abdo
Şehadet Tarihi ve Yeri: 30 Temmuz 2021 / Qendîl

 

ARGEŞ ZAGROS

 

Argeş yoldaşımız, Rojhilatê Kurdistan’ın Kirmaşan şehrinde yurtsever ve Yarsan kültürüne bağlı bir ailede doğmuştur. Argeş yoldaşımız ailesinin mensup olduğu Yarsan kültürünün saflık ve doğruluk ilkelerini kişiliğinde temsil etmeyi başarmış, bu yönüyle özlü bir kişilik olmuştur. Yine Yarsan inancının tüm insanları eşit gören ve birliğini esas alan ilkelerine sonuna kadar inanmış ve bunun mücadelesini vermiştir. Aynı zamanda kültürünü ve kimliğini her koşul altında korumayı esas alan Argeş yoldaşımız yaklaşık olarak 2 sene boyunca Yarsan Platformu’nda yer almış ve Yarsan kültürünün korunup yaşatılması için önemli bir emeğin sahibi olmuştur. Argeş yoldaşımız sömürgesi güçlerin yoğun baskısı nedeniyle zorunlu olarak göç ettiği Avrupa’da da kimliğine ve kültürüne sahip çıkmıştır. Avrupa’da bulunduğu süreçte kültürel olarak yabancısı olduğu kapitalist sistemi yakından tanıma fırsatı bulmuş ve bu sistemin insan karşıtı özelliğini kısa sürede fark etmiştir. Bunun üzerine düşünsel anlamda yoğun çelişki ve arayışların içerisine giren Argeş yoldaşımız Önderliğimizi tanımaya başlamıştır. İlk andan itibaren Önderlik felsefesinden etkilenmiştir. Özellikle Önderliğimizin; demokratik, ekolojik ve kadın özgürlüğüne dayalı yaşam paradigması üzerine önemli yoğunlaşmalar yaşamış ve özünü bu paradigmada bulmuştur. Partimizi tanıması ile örgütlü çalışmaların içerisine girmesi aynı anda olan Argeş yoldaşımız anladığını anında pratikleştirme özelliğiyle öne çıkmıştır. Önderliğimizi ve Partimizi tanıdıktan sonra da arayışlarını sürdüren Argeş yoldaşımız, özellikle mücadele yöntemleri üzerinde durmuş; kapitalizm ve özelde de halkımıza soykırımı dayatan düşmana karşı en etkili yolun silahlı mücadele olduğu gerçeğini özümseyerek 2017 yılında yüzünü Kürdistan’a dönmüş ve gerilla saflarına katılmıştır.

Gerilla saflarına ilk katıldığı günden itibaren uzun süre uzak kaldığı Kürdistan’ın özgür dağlarına kavuşmanın verdiği moral ve heyecanla yaşama olağanüstü bir çabayla katılmıştır. Yaşamdaki coşkusu ile tüm yoldaşlarına örnek ve moral kaynağı olan Argeş yoldaşımız askeri sanattaki yetenekleriyle de yetkin bir gerilla olmuştur. Aynı zamanda Önder Apo felsefesinde kendisini derinleştirmiş, birlikte mücadele ettiği yoldaşlarıyla da bu yoğunlaşmalarını paylaşarak gelişimlerine büyük bir katkı sağlamıştır. Yoldaşlığa büyük bir değer biçen Argeş yoldaşımız mütevazi ve emekçi kişiliği ile her zaman yoldaşlarına yardımcı olmaya çalışmış, yoldaşlarının birer öncü militan olarak düşmana karşı mücadele edebilmeleri için elinden geleni yapmıştır. Yaşama kattığı pozitif enerjisiyle bulunduğu her alanda devrimci coşkuyu hakim kılan, yaşam tecrübesini Apocu felsefeyle bütünleştirerek öncülük görevini eksiksiz yerine getiren Argeş yoldaşımız bu eşsiz özellikleriyle her zaman mücadelemizde yaşamaya devam edecektir.

CÎGER EFRÎN

 

Cîger yoldaşımız, Kürdistan Devrimine binlerce yiğit evladını kazandıran ve yurtseverliğiyle örnek olan Efrîn’de Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde büyük bedeller veren bir ailede dünyaya gelmiştir. Cîger yoldaşımız da kendinden önceki binlerce yoldaşı gibi Kürdistan Özgürlük Mücadelesini daha küçük yaşlardan itibaren aile çevresinden duymuş ve tanımıştır. Yaşadığı yerin doğal bir özelliği olarak Kürdistan Devriminin içerisinde yer almaları nedeniyle Partimiz PKK’yi de tanımış ve sempati duymuştur. Özellikle Rojava Devrimi’nin gelişmesiyle sempatizanlıktan aktif devrimciliğe adım atan Cîger yoldaşımız başta gençlik çalışmaları olmak üzere birçok çalışmada yer alarak Kürt gençlerinin Kürdistan Devriminde üstlenmesi gereken rolü açıkça ortaya koymuştur. İşgalci Türk devleti Efrîn’e saldırdığı sırada büyük bedeller verilmesi pahasına onurlu bir şekilde direnen halkımızın yanında yer alan Cîger yoldaşımız, büyük bir cesaret ve fedakarlıkla savaşarak halkımızın katledilmesinin önüne geçmiştir. Bu savaş sürecinde Türk sömürgeciliğinin vahşetine yakından tanıklık eden Cîger yoldaşımız ancak gerilla mücadelesiyle Türk sömürgeciliğinin kırılabileceğine inanarak 2018 yılında gerilla saflarına katılma kararı almıştır.

Gerilla saflarına katıldığından itibaren sürekli kendisini geliştirmeyi esas alan Cîger yoldaşımız, Efrîn savaşı sürecinde edindiği askeri bilgisini ve tecrübelerini daha geliştirmek için yoğun bir çabanın içerisinde olmuştur. Özellikle Demokratik Modernite Gerillacılığının ilkelerini özümsemek istemiş, ancak bu şekilde içerisinde bulunulan sürece cevap olabileceğine inanmıştır. Halkımızın ve Önder Apo’nun özgürlüğünü en temel hedefi haline getiren Cîger yoldaşımız her anını bu yoğunlaşma ile geçirmiş, yaşamını bu temel üzerine oturtmuştur. Sıcakkanlı, doğal ve fedakâr kişiliği ile tüm yoldaşlarının saygı ve sevgisini kazanan Cîger yoldaşımız her zaman mücadelemizde yaşayacaktır.

Özgürlüğe olan inançlarıyla mücadeleye atılan ve her anlarını dolu dolu mücadeleyle geçiren Argeş ve Cîger yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyor, yoldaşlarımızın bizlere devrettiği mücadele mirasını mutlaka zaferle taçlandıracağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz.”