Son Dakika: Stêrtk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

HPG: Serhat şehitlerinin Apocu çizgiye bağlılıkları her zaman örnek olacak

Serhat şehitlerini saygıyla anan HPG, “Şehitlerimizin mücadelelerini, duruşlarını, yoldaşlıklarını ve Apocu çizgiye olan bağlılıklarını her daim örnek alıp amaç ve hayallerini mutlaka gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Serhat’ta şehit düşen 6 gerillaya ilişkin yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Serhat eyalet sınırında bölge devletlerinin komplosu sonucu 31 Aralık 2020 tarihinde şehadete ulaşan Serxwebûn, Lokman, Şîrvan, Akif, Baran ve Aslan yoldaşlarımızı şehadet yıl dönümlerinde saygıyla anıyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Serxwebûn Jêhat
Adı Soyadı: Sinan Serhat
Doğum Yeri: Agirî
Anne – Baba Adı: Cedide – Süleyman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 31 Aralık 2020 / Serhat

 

Kod Adı: Lokman Gilîdax
Adı Soyadı: Erkan Gültekin
Doğum Yeri: Agirî
Anne – Baba Adı: Sitî – Kadir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 31 Aralık 2020 / Serhat

 

Kod Adı: Şîrvan Pepûle
Adı Soyadı: Ubeyt Selamet
Doğum Yeri: Urmiye
Anne – Baba Adı: Gulbeyaz – Tacettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 31 Aralık 2020 / Serhat

 

Kod Adı: Akif Yılmaz
Adı Soyadı: Halil Yılmaz
Doğum Yeri: Erdexan
Anne – Baba Adı: Famile – Nedim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 31 Aralık 2020 / Serhat

 

Kod Adı: Baran Botan
Adı Soyadı: Barış Sayın Yiğit
Doğum Yeri: Wan
Anne – Baba Adı: Bedriye – Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 31 Aralık 2020 / Serhat

 

Kod Adı: Aslan Sîser
Adı Soyadı: Kamuran Karaman
Doğum Yeri: Bedlîs
Anne – Baba Adı: Şükran – Cebrail
Şehadet Tarihi ve Yeri: 31 Aralık 2020 / Serhat


SERXWEBÛN JÊHAT

 

Serxwebûn yoldaşımız Serhat’ın yurtsever Patnos ilçesinde dünyaya gelmiştir. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne bağlılığı ve duruşuyla yurtseverliğin timsali olan bir aile içerisinde büyümüştür. Serhat halkının pak, dürüst kişiliğini ve toplumsal ahlakını kişiliğine işlemiş, Ağrı Dağı’nın doruklarında her daim yanan Kürdistan özgürlük ateşini yüreğine nakşetmiştir. Bu duygularla büyüyen Serxwebûn yoldaşımız Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni erkenden tanımış, bilinçlenmiştir. Türk devlet okullarında fazla okumamış, ancak kendisini son derece eğitip yetkinleştiren aydın bir Kürt genci olmuştur. Bu bilinç ve duygular temelinde, kendisinden önce partimiz PKK’ye katılan iki abisinin izinde o da 2005 yılında gerilla saflarına katılmıştır. PKK yaşamıyla erkenden bütünleşen, çabuk öğrenen, öğrendiklerini kişiliğine yedirebilen, iradeli duruşuyla zorluklarla mücadele etmesini bilen Serxwebûn yoldaşımız, çevresine büyük bir güven vermiş ve öz savunma çalışmalarını yürütmek için şehirlere dönmüştür. Bir süre faaliyet yürüttükten sonra 2006 yılında düşman tarafından zindanda tutsak edilmiş ve 7 yıl zindanda kaldıktan sonra yüreği daha çelikleşmiş, Apocu bilinci derinleşmiş ve düşmana olan öfkesi bilenmiş şekilde 2012 zindandan çıkmıştır. Zindandan çıktığı gibi yine Kürdistan dağlarının yolunu tutmuş, çeşitli görevler üstlendikten sonra 2013 yılında Mazlum Doğan Parti Merkez Okulu’nda eğitim görmüştür. Parti okulundaki duruşu ve katılımıyla örnek bir katılım sergilemiş ve parti yönetimimizin yanında önemli görevler üstlenmiştir. Parti yönetiminin yanında olmayı da kendisi için bir okul olarak görmüş, burada hem örgütsel tecrübesini ve ideolojik duruşunu derinleştirmiş, hem de üstlendiği çalışmaların hakkını vermiştir. DAİŞ gericiliği Başûrê Kurdistan’a soykırım amacıyla yönelip hunharca saldırdığında Serxwebûn yoldaşımız da, Apocu bir militan ve komutan olarak Kerkük cephesine gitmiş ve tarihi rolünü oynamıştır. Hem DAİŞ faşizmine karşı savaşmış, hem yoldaşlarını eğitmiş, hem de tüm Kürt gençlerine örnek olacak bir duruş sergileyerek Kerkük gençlerini etkilemiştir. Eyalet komutanlığı düzeyinde sorumluluk üstlenmiştir. Tarihi görevini layıkıyla yerine getirdikten sonra Medya Savunma Alanları’na geçmiş, burada da çeşitli eğitim faaliyetleri yürüttükten sonra yeni dönem gerillacılığı temelinde yoğunlaştırmasını daha da derinleştirmiştir. Bu yoğunlaşma ve yüksek bir iddia ile Serhat eyaletine gitmek isteyen Serxwebûn yoldaşımız, çok ısrarlı çabaları sonucu bu amacına ulaşmıştır. Ancak çok talihsiz ve zamansız bir biçimde Serhat eyalet sınırında 5 yoldaşıyla birlikte alçakça bir komplo sonucu şehadete ulaşmıştır.

LOKMAN GILÎDAX

 

Lokman yoldaşımız Kürdistan’ın önemli direniş merkezlerinden biri olan Agirî’de yurtsever bir ailede doğmuştur. Agirî İsyanı’nın kahramanlık hikayelerinin kulaktan kulağa aktarıldığı bir çevrede büyüyen Lokman yoldaşımız bu kahramanlık örneklerinden etkilendiği kadar düşmanın halkımıza karşı gerçekleştirdiği katliamlara karşı da derin bir öfke duymuştur. Bunun için Kürtlük değerlerine her zaman bağlı kalmış ve halkımızın özgürlük beklentilerine cevap olabilmenin arayışı içerisinde olmuştur. Bu arayışları neticesinde Önder Apo ve PKK gerçekliğiyle tanışan Lokman yoldaşımız, halkımıza ve Önderliğimize karşı uluslararası komplonun gerçekleştirildiği 1999 yılında gerilla saflarına katılarak komplocu güçlerden hesap sormak istemiştir. Gerilla saflarına katıldıktan kısa bir süre sonra görev için geldiği metropollerde düşman tarafından tutuklanan Lokman yoldaşımız, uzun bir süre zindanda kalmış, mücadelesini zindan koşullarında da kesintisiz olarak sürdürmüştür. Düşmanın teslim alma ve Apoculuk’tan düşürme çabalarına cevap olarak kendisini örgütsel ve ideolojik olarak daha da derinleştiren Lokman yoldaşımız, 2005 yılında zindandan çıktıktan sonra tekrardan yüzünü Kürdistan’ın özgür dağlarına çevirmiş ve gerilla mücadelesine kaldığı yerden devam etmiştir. Zindanda sürekli hayalini kurduğu gerilla yaşamına bir kez daha kavuştuktan sonra büyük bir moral ve heyecanla çalışmalara katılmış, birçok stratejik çalışmada yer almıştır. Yer aldığı her çalışmaya büyük bir ciddiyetle yaklaşmış, başarı dışında herhangi bir ölçüyü kabul etmemiştir. Devrimci Halk Savaşı stratejimize ve bu stratejinin uygulanmasına sonuna kadar inanan Lokman yoldaşımız Demokratik Modernite Gerillacılığı’nda kendisini geliştirerek şehitlerimizin, Önderliğimizin ve halkımızın özgürlük gerillasından olan beklentilerine cevap olabilmek için yoğun bir uğraşın içerisinde olmuştur. Yoldaşlık ilişkilerindeki içtenliği ile tüm yoldaşlarının sevgisini ve saygısını kazanmasını başaran Lokman yoldaşımız, Apocu militanlığın en belirgin örneklerinden biri olmasını başarmıştır.

ŞÎRVAN PEPÛLE


Şîrvan yoldaşımız, Kürdistan tarihine direnişleriyle geçmiş yurtsever Urmiye kentinde dünyaya gelmiştir. Ailesinin ve yaşadığı çevrenin yurtsever olmasından dolayı Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni tanımaya başlayan yoldaşımız, Partimiz PKK’yi tanıdıkça daha çok bağlanmaya başlamıştır. İşgalci devletlerin halkımıza karşı yürüttüğü acımasız inkar ve imha politikalarına şahitlik ederek düşman gerçekliğini somut olarak gören ve buna karşı keskin bir mücadele yürütmeden halkımızın kurtuluşunun sağlanamayacağını bilince çıkaran Şîrvan yoldaşımız 2007 yılında Kürdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılmıştır. Ulusal bilinç düzeyi en üst seviyede olan yoldaşımız, Kürdistan’ın her karışının işgalcilerden temizlenmesi için yoğun bir çaba içerisinde olmuştur. PKK’nin şehitler partisi olduğu gerçeğini hiç unutmayan yoldaşımız, şehitlerimizin emeklerinin zaferle sonuçlanması için dur durak bilmeden bulunduğu her alanda aktif bir katılımın sahibi olmuştur. Fedakar, dürüst ve emekçi kişiliğiyle tanınan Şîrvan yoldaşımız, yoldaşları arasında sevilen ve saygı duyulan bir komutanımız olmuştur. Önderlik çizgisine her zaman ve her koşul altında sarsılmaz bir iradeyle bağlı olmuş, parti çizgisinin hakim olması için sürekli bir çaba içerisinde olmuştur. Askeri alanda ciddi yoğunlaşmaları olan ve bu yoğunlaşmalarını pratiğe aktaran Şîrvan yoldaşımız, her zaman Bakûrê Kurdistan’da, özellikle Dersîm alanında gerillacılık yapmanın hayalini kurmuştur. En son bulunduğu Serhat alanında güçlü bir pratik sergileyen yoldaşımız, işgalcilere karşı yürütülen mücadelede cesur, kararlı ve sonuç alıcı bir tarzın sahibi olmuştur. Emekçi kişiliğini yeni dönemin ruhuna yaraşır komuta tarzıyla bütünleştiren Şîrvan yoldaşımızın yarattığı devrimci miras mücadelemizde her daim yaşamaya devam edecektir.

AKİF YILMAZ

 

Akif yoldaşımız 1987 yılında Erdexan’da, Kürt halkının varlık ve özgürlük davasına büyük bedeller vermiş yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Serhat halkının kadim ve köklü yurtseverlik geleneğinin hakim olduğu köy ortamında büyüyen Akif yoldaşımız sade, özlü, toplumsal ahlaka bağlı ve samimi bir kişilikle şekillenmiştir. Hem toplumsal kimliğine, değerlerine hem de Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne hiç ters düşmeden büyümüştür. 1982 yılında Amed Zindanı Büyük Ölüm Orucu Direnişi’nde şehadete ulaşan Akif Yılmaz yoldaşımızın ailesi olması, daha sonra ölümsüz öncü kahramanımızın izinde yürüyen birçok aile ferdinin Partimiz PKK’ye katılarak şehadete ulaşması ailede güçlü bir yurtseverlik bilinci ve duygusu yaratmıştır. Akif (Halil Yılmaz) yoldaşımız, her ne kadar ekonomik nedenlerden dolayı ailesiyle Türkiye metropollerine göç edip, yıllarca orada yaşamış olsa da, asla özünden uzaklaşmamış ve kökleriyle bağını hiç koparmamıştır. Akif yoldaşımız 2006 yılında yüzünü Kürdistan dağlarına dönerek gerillaya katılmış, büyük şehidimiz olan amcası Akif Yılmaz yoldaşın ismini alıp izinden yürümeyi esas almıştır. Yüreğindeki duyguları ve işgalci düşmana karşı beslediği öfkeyi Kürdistan dağlarında Apocu bilinçle bileyen, kişiliğini bu temelde daha donanımlı hale getiren Akif yoldaşımız önemli bir gelişim düzeyi kazanmıştır. Bu temelde örgütümüzün stratejik çalışmalarında görev üstlenmiş, büyük güven gerektiren birçok önemli çalışmayı başarıyla yerine getirmiş ve bunları devrimci yaşamının temel mihenk taşı haline getirmiştir. Edindiği her tecrübeyi daha etkili bir katılımın gerekçesi haline getiren Akif yoldaşımız, 2013 yılında Mazlum Doğan Parti Merkez Okulu’nda eğitime katılmıştır. Delidolu zapt edilemez bir kişiliğe sahip olan Akif yoldaş, bu heyecan ve coşkusuyla Komalên Ciwan çalışmalarına katılmıştır. 4 yıl boyunca birçok kritik çalışmayı başarıyla yerine getirmiş, duruşu ve katılımıyla öncü Apocu bir genç olarak rolünü oymamış, birçok gencin Apocu harekete katılmasına vesile olmuştur. Kendisini, partimiz PKK’yi hem niteliksel hem de niceliksel olarak büyütüp Devrimci Halk Savaşı’nı başarıyla yerine getirmeye candan adamış bir yoldaşımızdı. Bu amaçları temelinde Mahsum Korkmaz Askeri Akademisi’nde eğitim görüp, yoğunlaşmalarını pekiştirmiş ve iddiasını büyütmüştür. Bakurê Kurdistan’a gidebilmek için yıllarca çok ısrar eden ve bunu dayatan Akif yoldaşımız, 2018 yılında bu hayalini gerçekleştirip yüzünü Bakurê Kurdistan’a dönmüştür. Doğduğu topraklara bir komutan olarak gitmiş ve soykırımcı sömürgeci düşman rejiminden İhsan Nurilerden Akif Yılmazlara tarihi bir intikam almayı hedeflemiştir. Hareketimiz ve halkımız için parlak bir gelecek vaat eden Apocu bir kadro ve komutan olan Akif yoldaşımız, Serhat sınırında 5 yoldaşıyla birlikte alçakça bir komplo sonucu şehadete ulaşmıştır.

BARAN BOTAN

 

Wan’ın Qelqelî ilçesinde dünyaya gelen Baran yoldaşımız, yurtsever bir ortamda büyümüştür. Yaşadığı toplumun hafızasında yer edinen ve Baran yoldaşımızın da hep belleğinde diri tuttuğu; düşmanın gerçekleştirdiği Geliye Zîlan katliamı ve Agirî İsyanı sonrası halkımıza karşı uyguladığı soykırım amaçlı katliamları onu sömürgeci TC devletine karşı mücadele etme arayışına sürükler. Bu arayışları ve içerisinde büyüdüğü Serhat halkının derin yurtseverlik duygusu ve kültürüyle mayalanmış özü, Baran yoldaşımızın Apocu hareketle tanışmasına ve kısa bir süre sonra da gerilla saflarına katılarak halkımızın özgürlük mücadelesinin savaşçısı ve militanı olmasını sağlamıştır. 2013 yılında gerillaya katılan Baran yoldaşımız kısa süre içerisinde yetkin bir gerilla olmuştur. Gerillacılığın tüm anlarına büyük bir coşku, moral, kararlılık ve istekle katılarak sömürgeci soykırımcı düşmanı bozguna uğratmanın arayışı içerisinde olmuştur. Her zaman fedaice bir katılımı esas alan Baran yoldaşımız, Hêzên Taybet örgütlenmesine dahil olarak fedai yaşam tarzını daha örgütlü ve sonuç alıcı kılmak istemiştir. Kendisini ideolojik ve askeri anlamda yetkinleştiren Baran yoldaşımız düşmana karşı daha etkili mücadele etmek ve düşmanın halkımıza reva gördüğü soykırımcı uygulamaların intikamını almak için 2018 yılında Bakurê Kurdistan alanına geçmiştir. Bu alanda birçok stratejik çalışma yürütmenin yanı sıra düşmana karşı geliştirilen ve ağır darbelerin vurulduğu eylemlere katılarak düşmana olan öfkesini en etkili bir şekilde göstermiştir. Katıldığı günden şehit olana kadar her daim mütevazi, olgun kişiliği, hesapsız ve fedakârca katılımıyla her koşul altında Apocu çizgiyi kendisine esas alan Baran yoldaşımız; üzerine düşen tüm sorumlulukları başarıyla yerine getirmiştir. Bu temelde dürüst ve sade katılımı öne çıkan bir yoldaşımız olmuştur. Yoldaşlarına karşı olan sevgisi ve saygısı çok belirgin olan Baran yoldaşımız tüm yoldaşlarına güven veren, moral ve heyecan dolu bir katılıma sahipti. Örgüt ölçülerinde keskin ve radikal bir duruşa sahip olan Baran yoldaşımız; Önderliğe ve şehit yoldaşlara olan bağlılığını her pratiğinde ve paylaşımında yaşatma çabası içerisinde olmuş ve hep öz eleştirel bir katılım sergilemiştir.

ASLAN SÎSER

 

Aslan yoldaşımız Tetwan’da yurtsever bir ailede doğmuştur. Aslan yoldaşımızın aile çevresinin yurtsever ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne yıllarca emek vermiş olmaları dolayısıyla küçük yaşlarından itibaren partimiz PKK’yi tanımıştır. Gerilla mücadelesine büyük bir hayranlık duymuş, her zaman gerilla olabilmenin hayalini kurmuştur. Uzun bir süre Kürdistan’ın başkenti Amed’de yaşayan Aslan yoldaşımız, bu süreç içerisinde düşmanın halkımıza karşı geliştirdiği soykırım amaçlı saldırılarına yakından tanıklık etmiş ve bu durum Aslan yoldaşımızda düşmana karşı muazzam bir öfkenin birikmesine neden olmuştur. Halkımıza soykırımı dayatan düşmana karşı mutlaka mücadele etmeyi kendisi için bir borç olarak bilen Aslan yoldaşımız, bu tutumuyla tüm Kürdistan gençliğine örnek olan bir duruşun sahibi olmuştur. En etkili mücadelenin Kürdistan dağlarında gerillacılık yapmak olduğuna inanmış ve faşizme karşı savaşın en kızgın olduğu 2015 yılında gerilla saflarına katılarak yıllarca kurduğu hayalini gerçekleştirmiştir. Genç yaşta gerilla saflarına katılmış olması ve kapitalist sistemin kirliliğine çok fazla bulaşmamış olması Aslan yoldaşımızın kısa sürede gerilla ve dağ yaşamıyla bütünleşmesini sağlamıştır. Tam bir adanmışlıkla gerilla yaşamına katılan Aslan yoldaşımız dürüst ve hesapsız katılımıyla tüm yoldaşlarının takdirini ve saygısını kazanmıştır. Aslan yoldaşımız kendisini Önder Apo’nun felsefesinde derinleştirmiş ve Apocu militan bir kişiliğe erişmek için yoğun bir emeğin sahibi olmuştur. Aynı zamanda gerillanın savaş taktikleri konusunda da belli bir yoğunlaşma düzeyine ulaşmış ve Demokratik Modernite Gerillacılığı’nın temel ilkelerini kişiliğinde geliştirmek için kendisini sürekli eğiterek uzman bir gerilla olmayı başarmıştır. Başta Zagroslar olmak üzere birçok alanda gerillacılık yapan Aslan yoldaşımız, sömürgeciliğe karşı savaşta büyük tecrübeler edinmiş ve bu tecrübelerini Bakurê Kurdistan’da yoldaşlarıyla paylaşmak ve düşmana tarihinin en büyük yenilgisini yaşatabilmek için Serhat alanına geçmiştir. Bu alanda da güçlü yoldaşlığı ve yaşam coşkusuyla bulunduğu her ortamda moral kaynağı olmuş ve tüm yoldaşları için örnek alınacak Apocu bir militan olmayı başarmıştır.

Her birisi halkımızın en güzide ve değerli evlatları olan, Apocu militanlıkta ve komutanlıkta örnek düzey yakalayan Serhat’ın yiğit kahramanları olan yoldaşlarımızın ailelerine, Serhat halkına ve tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin mücadelelerini, duruşlarını, yoldaşlıklarını ve Apocu çizgiye olan bağlılıklarını her daim örnek alıp amaç ve hayallerini mutlaka gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz.”