HPG: Sidekan’daki patlamayla herhangi bir ilgimiz yok

Sidekan’da bazı bölgelerin mayınlı olduğu bilmelerine rağmen KDP güçlerinin alana girmesi sonucu patlama yaşandığını belirten HPG, “Güçlerimizin bu olayla herhangi bir ilgisi yoktur ve sorumluluğu bulunmamaktadır“ dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Sidekan’da meydana gelen patlamaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“12 Mart günü akşam saatlerinde Sidekan bölgesinde bir patlama meydana gelmiş, bu patlamada KDP peşmergelerinden birisi yaşamını yitirmiş, birisi de yaralanmıştır. Bu olaydan hareketimiz sorumlu tutularak bazı suçlayıcı haberler yapılmıştır.

Bu üzücü olay Xakurkê bölgesinin Sidekan alanına bağlı Sidekan boğazında yaşanmıştır. Söz konusu yer Saddam döneminde çokça mayınlanmış bir alandır. 2019 ve 2020 yıllarında işgalci Türk devletinin Xakurkê bölgesine dönük geliştirdiği saldırılara karşı da bu alandaki bazı yerler mayınlanmıştır. Bu bölgenin mayınlı askeri bir alan olduğu hem bölge halkına ve hem de bölgedeki KDP yetkilisine güçlerimiz tarafından bildirilmiş ve gerekli uyarılar daha önce yapılmıştır. Ancak 12 Mart günü tüm bu hususlar bilinmesine rağmen KDP güçleri mayınlı araziye girmiş ve bunun sonucunda elim olay gerçekleşmiştir.

Güçlerimizin bu olayla herhangi bir ilgisi yoktur ve sorumluluğu bulunmamaktadır."