HPG Silopi şehitleri Geli ve Canşer’i andı

HPG BİM, 2 Eylül günü Şırnak’ın Deşta Silopya alanında çıkan çatışmada şehit olan HPG gerillaları Geli Beritan (Kemal Selimi) ile Canşer Fedakar’ı (Osman Salcuk) andı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) 2 Eylül günü Şırnak’a bağlı Deşta Silopya’da şehit düşen 2 HPG gerillasını andı.

HPG BİM açıklamasında şunları belirtti:

“Güçlerimiz 2 Eylül günü Şırnak’a bağlı Deşta Silopya alanında görevleri başında iken işgalci Türk ordusu ile temasa girmiştir. Bu temas sonucunda çatışmalar çıkmış ve çok sayıda işgalci cezalandırılmıştır. Yaşanan bu çatışmalarda Geli ve Canşêr yoldaşlarımız son mermilerine kadar kahramanca savaşarak şehadete ulaşmışlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Geli Beritan
Adı Soyadı: Kemal Selimi
Doğum Yeri: Selmas
Anne - Baba Adı: Şehrat - Şemsettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 02 Eylül 2020 / Sılopi

 

Kod Adı: Canşer Fedakar
Adı Soyadı: Osman Salcuk
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Zehra - Haci
Şehadet Tarihi ve Yeri: 02 Eylül 2020 / Sılopi

 

 

GELİ YOLDAŞ GENÇ YAŞINDAN İTİBAREN AMANSIZ MÜCADELE İÇİNE GİRDİ

Yurtsever değerlere ve kadim Kürdistan kültürüne bağlılığıyla tanınan Rojhilat Kürdistanı’nın Selmas kentinde dünyaya gelen Geli yoldaşımız, genç yaşlardan itibaren faşist ve işgalci güçlere karşı amansız bir mücadele içerisine girmiştir. Dört parça Kürdistan’da nihai zafere ulaşmanın yolunun ancak gerilla mücadelesinden geçtiği geçeğini görerek, 2008 yılında Özgürlük Gerillası saflarına katılmıştır. Direnişçi geçmişi ve karakteriyle bilinen ‘Şikaki’ aşiretine mensup olan Geli yoldaşımız, aynı direnişçi ve devrimci ruhu Önder Apo’nun felsefesiyle pekiştirerek, kısa sürede yetkin bir gerilla komutanı olmayı başarmıştır. Geli yoldaşımız gerilla mücadelesi içerisinde her zaman en zorlu alanlarda kalmayı kendine ilke edinmiştir. Uzun yıllar Zagroslar’da işgalcilere karşı direnişte yer almış ve mücadelesini kazandığı tecrübeyle Kuzey Kürdistan’da devam ettirmek için büyük çaba içerisinde olmuştur.

Geli yoldaşımız, Rojhilat Kürdistanı’ndan başlayarak Zagroslardan Botan’a kadar uzanan devrim yürüyüşü boyunca, kesintisiz bir mücadele yürütmüş ve devraldığı direniş mirasının tarihsel sorumluluğunu yerine getirmeyi başarmıştır. Yakaladığı Apocu militan gerillacılık düzeyini komutanlaşarak ve yeni dönem gerilla çizgisine öncülük yaparak yerine getirme kararlılığında olan Geli yoldaşımız özgürlük savaşımızda önemli rol ve görevler üstlenmiştir. Önder Apo’nun ideolojisi ve özgür yaşam felsefesini kendi şahsında somutlaştırmış ve her zaman kahraman şehitlerimizin mücadelesini esas alarak değer üzerine değer katarak ilerlemesini bilmiştir.

CANŞER YOLDAŞ, SOYKIRIMCI, ASİMİLASYONCU UYGULAMALARA KARŞI MÜCADELE ETTİ

Canşer yoldaşımız yurtseverliği ve direnişiyle bilinen Cizre’de doğmuş ve yurtsever bir ailede şekillenmiştir. Her daim işgalci Türk devletinin asimilasyon ve soykırım uygulamalarının hedefinde olan Botan, aynı zamanda faşizme karşı yurtseverliğin ve halk direnişinin geliştiği bir mekandır. Canşer yoldaşımız genç yaşında faşist devletin ırkçı uygulamalarına şahitlik ederek, faşist Türk devletinin soykırımcı uygulamalarına ve işgaline karşı çetin bir mücadele vermenin gerekliliğini bilince çıkararak gerilla saflarına katılmıştır. Yurtseverlik ve toplumsal sorumluluklarının bilincinde olan Canşer yoldaşımız, Önder Apo’nun felsefesinde derinleşerek yetkin bir dönem gerillası olmaya ve işgalcilerle karşı en amansız alanlarda hesaplaşmak için yoğun çaba sahibi olmuştur.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın bizlere devrettiği görevleri ve uğruna amansızca mücadele ettikleri amaçlarımızı gerçekleştireceğimizin sözünü veriyor, bu temelde başta şehit yoldaşlarımızın ailelerine ve yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.”