HPG: Son nefesine kadar direndi

Van’da şehit düşen Halil Kaygusuz(Herekol Arteş)’un kimlik bilgilerini açıklayan HPG, “son anına, son nefesine kadar düşmanı vurarak onurlu şahadet mertebesine ulaşmıştır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 24 Temmuz tarihinde Van’da şehit düşen gerillaya ilişkin açıklama yaptı.

HPG açıklaması şöyle:

24 Temmuz tarihinde Van’ın Erciş ilçesine bağlı Geliyê Zilan alanında güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasında çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda düşman birliklerine karşı kahramanca savaşan Herekol arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Herekol Arteş
Adı Soyadı: Halil Kaygusuz
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Zeynep – Hamit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Temmuz 2019 / Van

1987 yılında Siirt’in Eruh ilçesinde dünyaya gelen Herekol yoldaş, düşmanın baskı gerçekliği ile küçük yaşta tanışmış ve ailesiyle birlikte 1996 yılında Antep’e göç etmiştir. Burada yurtseverlik duyguları Herekol yoldaşı özgür ve adil bir yaşam arayışına sürüklerken Özgürlük Hareketi ile tanışmıştır. Bu yolda tanıştığı herkes ondan bir parça olurken özünü, kimliğini koruma savaşımları güçlenmiştir. Devrimin birçok alanında yer alan Herekol yoldaş, halkını özgürleştirme umudu ve aşkı ile, çalınmış özgür zamanların öfkesini taşıyarak yönünü özgür dağlara vermiş ve 2007’de gerilla saflarına katılmıştır.

SON NEFESİNE KADAR

Zamanı ve mekanı özgürlük hayallerinin sonsuz güzelliğinde var eden Herekol yoldaş, bütün zaman ve mekanları da bu yolda anlama kavuşturmak ister ve bu inançla PKK saflarında kendini fedai militan çizgisinde büyütür. İşgalci TC devletinin Önderliğimiz ve halkımız üzerindeki baskısı, her an bir başka gerçeğimizi yok etme girişimi karşısında öfkesini her zaman bileyerek, bu uğurda adanan her yoldaşının da intikamını alma sözü ile yaşamıştır. Bu iddia ve kararlılık ile 2014 yılında savaş merkezlerimizden olan Serhat alanına geçmiştir ve beş yıl boyunca burada gerillacılık yapmıştır. Yoldaşlık sevgisi ve bağlılığı, emekçiliği ve mütevaziliği, sade ve duruluğu ile güzelleştirdiği yaşama her zaman sahip çıkmış, disiplini ve askeri kişiliği ile her an düşmanını vurma ve intikam alma duygusu ile yaşamın her alanına katılmıştır. Sorumluluk bilinci ile üstlendiği her görevde emeği ile başarının sahibi olmuştur.

Herekol arkadaş Erciş’in Geliye Zilan alanında düşman askerleri ile girdikleri çatışmada her mermisini bir başka intikam duygusunun haykırışı kılarak, son anına, son nefesine kadar düşmanı vurarak onurlu şahadet mertebesine ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan Herekol yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diyor ve tüm devrim şehitlerimizin idealleri olan Özgür Kürdistan ve Özgür Önderlik hedeflerimizi geçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz.”