HPG: Tehte Reş şehitlerinin hayallerini gerçekleştireceğiz!

Botan’da şehit düşen 6 gerillayı anan HPG, “bu yoldaşlarımızın bizlere bıraktıkları mücadele mirasına sonuna kadar sahip çıkarak, ülkemizi ve Önderliğimizi özgürleştirerek Tehte Reş şehitlerinin hayallerini gerçekleştireceğimize söz veriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, geçen yıl Kato Jirka alanında şehit düşen gerillalara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“24 Eylül 2020 günü Kato Jirka alanına bağlı Tehte Reş bölgesine yönelik işgalci TC ordusu tarafından yoğun bir şekilde bombalanmıştır. Yaşanan bombardıman sonucu Serhildan (Kadir Ertunç), Yıldız (Nurgül Duran), Zilan (Gule Esed), Botan (Ali Rıza Gölcer), Botan (Vurkan Yıldız) ve Rızgar (Ahmet Gök) yoldaşlarımız şehadete ulaşmışlardır.

Botan; yurtsever halkı, coğrafyası ve bölgesel konumuyla Özgürlük Hareketimiz açısından stratejik öneme sahiptir. Botan alanının bu stratejik önemi 43 yıllık Parti ve 37 yıllık silahlı mücadele tarihimiz içerisinde defalarca kanıtlanmıştır. Botan’ın yurtsever halkı hareketimizin silahlı direnişe ilk başladığı 15 Ağustos Şanlı Atılımı ile Kürdistan Özgürlük Gerillasını bağrına basmış ve hareketimizin halklaşma sürecinin öncülüğünü yapmıştır. Yine geliştirdiği tarihi ve bir o kadar yiğitçe serhildanlarla Kürdistan halkı üzerindeki ölü toprağının atılarak özgürlük türkülerinin yeniden dilden dile söylenmesine neden olmuştur. Aynı zamanda Kürdistan gerillası için ana, dost ve yurt anlamına gelen dağları, vadileri, ormanları ve kayalıklarıyla cenneti andıran Botan coğrafyası da 37 yıl boyunca kahraman evlatlarına kucak açmış ve onları korumasını bilmiştir. Kürdistan’ı işgal eden sömürgeci güçler her ne kadar ülkemizi parçalamak için yapay sınırlar belirlemişlerse de Botan’a ayak basan her bir gerilla bu sınırların anlamsızlığını ve halkımız nazarında hiçbir değerinin olmadığını binlerce defa kanıtlamışlardır.

Sömürgeci, soykırımcı Türk devleti halkımızın ve özgürlük gerillasının ulaştığı bu bilinç düzeyini görmüş, bu özgürlük bilinci ve ruhunu ortadan kaldırmak için halkımıza yönelik yoğun saldırılar geliştirmiştir. Bu çerçevede halkımızdan binlerce yurtsever katledilmiş, binlerce köy yakılmış ve sayıları milyonları bulan halkımız ülkelerinden göç etmek zorunda bırakılmıştır. Sömürgeci soykırımcı Türk devleti bu insanlık dışı yöntemlerle Kürdistan Özgürlük Hareketini halktan koparıp etkisizleştireceğini ve böylece tasfiye edebileceğini sanmıştır. Fakat düşmanın tüm bu yönelimlerine rağmen yurtsever Botan halkı mücadelesinden geri adım atmamış ve en değerli evlatları olan özgürlük gerillalarına sahip çıkmış ve tarihin en görkemli direnişlerini geliştirmiştir. Kürdistan gerillası da düşmanın bu faşizan yönelimlerine misliyle cevap verebilmek ve halkımızın özgürlük özlemlerine cevap olabilmek için akın akın Botan Sahası’na yönelmiş, Büyük Komutan Agit (Mahsum Korkmaz)’in ilk kurşunundan şimdiye kadar kesintisiz bir savaş yürütmüştür ve halen de yürütmektedir. Botan sahasında sömürgeci Türk devletine vurulacak her bir darbenin halkımızı ve Önderliğimizi özgürlüğe bir adım daha yaklaştıracağının farkında olan Kürdistan Özgürlük Gerillası büyük bir fedakârlık ve iradeyle mücadele ederek gerilla gerçekliğini Botan’ın her bir dağına, taşına ve kutsal toprağına bir daha silinmemecesine kazımışlardır.

BOTAN ÖZGÜRLÜK GERİLLASININ KIBLEGAHI OLMUŞTUR

Botan Sahası tüm bu sebeplerden dolayı Kürdistan Özgürlük Gerillasının her zaman kıblegahı olmuş, binlerce yiğit yoldaşımız büyük bir özlem, kararlılık ve Önder Apo’nun özgürlüğünü sağlama inancıyla yönünü Botan’a çevirmiştir. Serhildan Agit, Yıldız Gelhat, Zilan Roj, Botan Gabar, Botan Goyi ve Rızgar Colemerg yoldaşlarımız da şehit yoldaşlarından devraldıkları özgürlük bayrağını layıkıyla taşıyabilmek ve daha yükseklerde dalgalandırmak için kutsal Botan topraklarına yüzlerini dönmüş, ayak basmış ve burada gerillacılık yapabilmenin onur ve gururuna ulaşmışlardır.

Serhildan Agit, Yıldız Gelhat, Zilan Roj, Botan Gabar, Botan Goyi ve Rızgar Colemerg yoldaşlarımız işgalci Türk ordusunun özel savaşın tüm unsurlarını kullanarak sonuç almaya çalıştığı Botan alanında büyük bir emek ve özveriyle mücadele etmiş, düşmanın sömürgecilik hayallerine darbe üstüne darbe vurmuşlardır. Bu değerli yoldaşlarımız iradeli ve taviz vermeyen duruşlarıyla, düşmanın tasfiye politikalarına karşı mücadelenin hangi düzeyde ve nasıl bir ruhla yürütülerek zafere gideceğini bize bir kez daha göstermişlerdir. Tehte Reş şehitleri Botan Sahası’nda geliştirilen Şehit Rızgar Gever – Şehit Medya Mawa Devrimci Hamlesi kapsamında Kato Jirka alanında yıl boyunca işgalci Türk ordusuna büyük darbeler vurmuş ve düşmanın 24 saat propagandasını yaptığı ‘’bitti, bitireceğiz’’ yalanlarının ham bir hayalden ibaret olduğunu dost düşman herkese göstermişlerdir.

Her biri Kürdistan’ın farklı bölgesinden olan, Önder Apo’nun ideolojisi etrafında bir araya gelip sömürgeci soykırımcı faşist düşmana karşı amansız bir mücadele yürüten her altı yoldaşımız da yaşam duruşları, yoldaşlık sevgileri ve halkının değerlerine olan bağlılıklarıyla halkımızın en gurur duyulacak evlatları olarak şehitler kervanına katılmışlardır. Ardılları olarak, bu değerli yoldaşlarımızın bizlere bıraktıkları mücadele mirasına sonuna kadar sahip çıkarak, ülkemizi ve Önderliğimizi özgürleştirerek Tehte Reş şehitlerinin hayallerini gerçekleştireceğimize söz veriyoruz.

Bu temelde en başta şehit yoldaşlarımızın değerli yurtsever ailelerine ve Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.”