HPG: Tendurek’te işgalciler vuruldu, 2 uzman çavuş cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Tendurek alanında operasyon halindeki işgalcilerin hedef alınarak, iki uzman çavuşun cezalandırıldığını bildirdi.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, Tendurek, Avaşin ve Zap alanlarında gerillanın düzenlediği eylemler ve Türk devletinin işgal saldırılarına ilişkin bilgi gerdi

TENDUREK’TE İŞGALCİLER VURULDU

Açıklamada şu detaylar yer aldı:

29 Temmuz günü işgalci TC ordusu, Agirî’nin Bazîd ilçesine bağlı Tendurek alanında bulunan Navrê köyü çevresinde bir işgal operasyonu başlatmıştır. Saat 02:30’da işgalcilere ait bir operasyon birliği güçlerimiz tarafında denetim altına alınarak yakın mesafeden vurulmuştur. Bu eylemde 2 uzman çavuş cezalandırılmıştır. Eylemin ardından zırhlı araçlarla eylem alanına müdahale etmek isteyen işgalcilere ait bir zırhlı araç uçurumdan düşmüş ve 8 işgalci ölmüştür.

Operasyon sırasında büyük bir darbe alan işgalci TC ordusu 1 Ağustos günü alandan geri çekilmiştir.

AVAŞİN’DE İKİ İSABETLİ EYLEM

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

– 1 Eylül günü saat 14:00 ve 17:00’da Avaşîn bölgesine bağlı Girê Silêman’da bulunan işgalciler iki kez ağır silahlar ile vurulmuştur. Gerçekleştirilen her iki eylem sırasında belirlenen hedefler isabetle vurulmuştur.

ZAP’TA ZEHİRLİ GAZLAR KULLANILDI

Zap bölgesindeki Cîloya Biçûk Direniş Alanı’nda;

– 1 Eylül günü 08:00 – 08:10 saatleri arasında işgalci TC ordusu, Cîloya Biçûk Direniş Alanı’nı zehirli gazlar ve patlayıcılar ile bombalamıştır. Gerçekleştirilen saldırıların ardından Direniş Alanı’na doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından iki koldan ağır silahlar ile vurulmuştur. Direnişçilerimizin müdahalesi sonucu işgalciler geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

WERXELÊ’DE ZEHİRLİ GAZLAR VE DRONLARLA SALDIRI

Avaşîn bölgesindeki Werxelê Direniş Alanı’nda;

– 1 Eylül günü 14:00 – 02:30 saatleri arasında işgalci TC ordusu, Werxelê Direniş Alanı’nı yoğun şekilde zehirli gazlar ve 7 kez patlayıcılar ile bombalamıştır.

Direniş Alanları üzerinde yoğun Dron ve keşif uçağı hareketliliği devam etmektedir.

TÜRK ORDUSU ŞIRNAK’TA ORMAN YANGINI ÇIKARDI

28 Ağustos günü işgalci TC ordusu, Şırnak’a bağlı Besta bölgesinde kapsamlı bir işgal operasyonu başlatmıştır. Operasyon sırasında Mewuşkê, Korta Xanê, Besta Blûzerê, Girê Firinê, Şehîd Armanc, Xirbik ve Apê Hıs alanları saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır. Bombardımanlar sonucunda operasyon alanında yangın çıkmıştır. Bu operasyon halen devam etmektedir.

GARÊ BOMBALANDI

– 1 Eylül günü 07:10 – 15:10 saatleri arasında Garê alanında bulunan Şiyê ve Rêdinê köyleri savaş uçakları ile bombalanmıştır.”