HPG: Türk devleti Garê’ye Güney'den işgal saldırısı başlattı

HPG, Türk devletinin Gare alanına yönelik hava destekli işgal saldırısı başlattığını ve çatışmaların sürdüğünü açıkladı. HPG, “Kobra ve Skorskyler Kuzey Kürdistan tarafından değil, Güney hattı tarafından alana gelmişlerdir” dedi.

HPG, bu gece Gare alanına yönelik başta olmak üzere işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi.

GARE’YE HAVADAN YOĞUN BOMBARDIMAN

“İşgalci Türk ordusu 10 Şubat günü saat 03:00’da Garê bölgesine yönelik kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. Gece saat 03:00’dan sabah saat 06:00’a kadar Garê bölgesine bağlı Gundê Guzê, Meyrokê, Siyanê, Çemşerîtkê, Yekmalê ve Kanîsarkê köylerine ait arazileri ve Deşta Kafya ile Deşta Nehlê alanlarını keşif ve savaş uçaklarıyla onlarca kez bombalamıştır.

Çemrobotkî köyü çevresi saat 04:30’da iki kez, sabah saatlerinde bir kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

Eş zamanlı olarak Kobra helikopterleri ile Yekmalê ve Siyanê köylerinin etrafı ile bombalanmıştır.

SİYANÊ KÖYÜNE İNDİRMELER YAPILDI, ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

Savaş uçakları ve Kobra helikopterlerin bombardımanı ile birlikte işgalciler Siyanê köyüne indirme yapmıştır. Burada güçlerimiz ile işgalciler arasında çatışma çıkmış, yaşanan çatışmalar halen devam etmektedir. İşgalcilere ait kobra ve skorskyler güçlerimiz tarafından hedeflenmiş, sonrasında alandan uzaklaşmışlardır.

Garê bölgesini işgal etmeye dönük başlatılan bu operasyona katılan işgalciler, Kobra ve Skorskyler Kuzey Kürdistan tarafından değil, Güney hattı tarafından alana gelmişlerdir.”

HAVA SALDIRILARI

Diğer alanlara yönelik hava saldırılarına ilişkin de bilgi veren HPG,  “30 Ocak günü saat 12:10’da Avaşin bölgesine bağlı Aris Faris alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

30 Ocak günü saat 12:00’da Zap bölgesine bağlı Küçük Cilo ve Karker alanları savaş uçakları ile bombalanmıştır.

2 Şubat günü 10:30 – 12:30 saatleri arasında Avaşîn bölgesinde bulunan Mamentiyê dağına bağlı Şînê köyü çevresi savaş uçakları ile bombalanmıştır. Bu bombardıman sonucunda köy halkına ait bağ ve bahçeler zarar görmüştür” dedi.

ŞEHİT DELAL HAVA SAVUNMA KUVVETLERİ’NDEN MÊRGANİŞ TEPESİNE EYLEM

HPG, Hava Savunma Kuvvetleri’nin eylemine ilişkin de şu bilgiyi verdi:

“Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri’miz “Dem Dema Azadiyê Ye” hamlesi çerçevesinde 9 Şubat günü saat 07:30’da Colemerg’in Çelê ilçesi sınırında bulunan Mêrganîş tepesine konumlanan işgalcileri hava araçları ile hedefleyerek bombalamıştır. Belirlenen hedefler isabetle vurulmuş, eylem başarıyla gerçekleştirilmiştir.”