HPG: Türk ordusu Güney Kürdistan halkını hedef alıyor

HPG BİM, işgalci Türk ordusunun Güney Kürdistan’da sivil halkın yerleşim yerlerini bilinçli bir şekilde hedef aldığını belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) işgalci Türk ordusunun 18 Kasım günü Kani Masi’nin Bîdadê köyüne yönelik düzenlediği saldırıda 2 sivilin yaralandığına dikkat çekti.

HPG BİM açıklamasında şunları belirtti: “Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın sergilediği direniş karşısında tıkanan, yeni dönem gerilla çizgisinin geliştirdiği tarz ve taktiklerle elindeki en gelişkin savaş teknikleri boşa çıkan sömürgeci soykırımcı Türk devleti bu sefer Güney Kürdistan halkımızın yerleşim yerlerini savaş uçaklarıyla bombalamaktadır.

İşgalci Türk devleti halkımızın gözünü korkutup, köylerini terk etmesini sağlamak için bilinçli bir biçimde sivil yerleşim yerlerini bombalamakta, sivil halkımızı hedeflemekte ve açıkça savaş suçu işlemektedir. Halkımızı Türk devletinin bu sinsi planlarına karşı duyarlı olmaları ve karşı çıkmaları çağrısında bulunuyoruz.

İşgalci Türk devletinin bu kirli amaçlar temelinde gerçekleştirdiği saldırılar şu şekildedir:

KÖY BOMBALADILAR, 2 SİVİLİ YARALADILAR

18 Kasım günü saat 12:50’de Metina bölgesinde bulunan Kani Masi nahiyesine bağlı Bîgdadê köyü bombalanmıştır. Bu bombardıman sonucu köy halkından biri ağır olmak üzere iki yurttaşımız yaralanmıştır.

TİYÊ KÖYÜ ÇEVRESİ BOMBALANDI, EV, BAĞ VE BAHÇELER ZARAR GÖRDÜ

18 Kasım günü saat 19:10’da Garê bölgesinde bulunan Bêbadê köyü çevresi ve Şirêlkê Vadisi bombalanmıştır. Yine 18 Kasım günü saat 19:20’de Garê bölgesinde bulunan ve Akrê ilçesine bağlı Tiyê köyü çevresi bombalanmıştır. Bu bombardımanda bölge halkının ev, bağ ve bahçeleri zarar görmüştür.

XAKURKÊ’NİN 3 ALANI BOMBALANDI

3. 19 Kasım günü 12:00 – 13:00 saatleri arasında Xakurkê bölgesine bağlı Sinînê alanı 7 kez, Goşînê alanı 6 kez ve Lolan Suyu çevresi 4 kez bombalanmıştır.”