HPG: Türk ordusu işgal saldırısını genişletti, gerilla direnişi sürüyor

Türk ordusu Zap Suyu’nun batısındaki Girê Cûdî, Girê FM ile Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkarî'ye indirmeler yaparak işgal saldırısını genişletti. Gerilla direnişi ise kesintisiz sürüyor. Eylemlerde 13 işgalci cezalandırıldı, 1 mevzi imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Zap Suyu’nun doğusunda çakılıp kalan ve istediği sonucu alamayan işgalci Türk ordusu 24 Mayıs günü güçlerimizin gerçekleştirdiği Devrimci İntikam Operasyonları sonucunda ağır darbeler almıştır. Türk ordusu kimyasal silah ve savaş tekniğine dayalı saldırılarını arttırarak, 25 Mayıs gecesi işgal harekatını genişletmiştir. Zap Suyu’nun batısında bulunan Girê Cûdî, Girê FM alanları ile Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkarî alanına helikopterlerle işgalcileri indirmiştir. Böylece ilk aşamasında sonuç alamadığı işgal harekatını yeni bir saldırı dalgasıyla farklı bir aşamaya taşımak istemiştir. Son üç günde; Direniş Alanları’na yönelik binlerce kez obüslerle, 118 kez savaş uçaklarıyla, 52 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla ve saldırı helikopterleriyle saldırılar düzenlenmiştir. Buna karşın güçlerimizin geliştirdiği eylemler sonucunda; 13 işgalci cezalandırılmış, 1 dron ve 1 mevzi imha edilmiş, 1 saldırı helikopteri, 3 Skorsky helikopteri ve 1 mevzi de darbelenmiştir” dedi.

Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyle şöyle;

AVAŞÎN BÖLGESİNDE;

23 Mayıs günü saat 09:30’da Werxelê Direniş Alanı’na bağlı Girê Werxelê savaş mevzileri çevresindeki işgalciler güçlerimiz tarafından hedeflenerek vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemin sonucunda hedeflenen 1 mevzi imha edilmiştir.

24 Mayıs günü saat 14:20’de Werxelê Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzilerini kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalamak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından hedeflenerek vurulmuştur. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır. Aynı gün saat 17:30’da savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, güçlerimiz tarafından yine hedeflenerek vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemlerin ardından işgalci TC ordusu, savaş mevzilerini 4 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalamıştır.

25 Mayıs günü işgalci TC ordusu Werxelê Direniş Alanı’na bağlı Girê Werxelê savaş mevzilerini 11 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalamıştır.

ZAP BÖLGESİNDE;

24 Mayıs günü saat 11:00’da Kurojahro Direniş Alanı’nda bulunan Şehîd Tolhildan savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından önce sabotaj taktiği ardından da ferdi silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda işgalcilerle güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Güçlerimizin etkili müdahalesi sonucunda işgalciler öğlen saatlerinde bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

24 Mayıs günü saat 07:00’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından yakın mesafeden ferdi silahlarla vurulmuştur. Aynı gün saat 07:30’da savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalcilere ait iki mevzi güçlerimiz tarafından vurulmuştur. Bu eylemlerin sonucunda 3 işgalci cezalandırılmış ve 1 mevzi darbelenmiştir.

24 Mayıs günü gece saatlerinde Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda işgalci TC ordusuna ait helikopterler, güçlerimiz tarafından yoğun ateş altına alınmıştır. Güçlerimizi etkili vuruşları sonucunda 1 saldırı helikopteri ve 1 Skorsky tipi helikopter darbelenmiştir. Gerçekleştirilen müdahalenin ardından helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

24 Mayıs günü saat 23:00’da Girê Rûbar alanını bombalamak isteyen saldırı helikopterlerine güçlerimiz tarafından müdahale edilmiştir. Güçlerimizin müdahalesi ardından saldırı helikopterleri alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

24 Mayıs günü Şikefta Birîndara ve Şehîd Berxwedan savaş mevzileri 5 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalanmıştır.

24 Mayıs günü saat 15:30 ve 16:00’da ve 25 Mayıs günü saat 10:00’da Kurojahro Direniş Alanı’na bağlı Şehîd Tolhildan savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur.

25 Mayıs günü saat 17:30’da Şehîd Şahîn Direniş Alanı’na bağlı Girê Berxwedan savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından suikast taktiğiyle hedeflenerek vurulmuş ve A-4 silahı kullanan 1 işgalci cezalandırılmıştır.

25 Mayıs günü saat 09:00’da İşgalci TC ordusu, Kurojahro Direniş Alanı’na bağlı Şehîd Tolhildan savaş mevzilerini 6 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombaladıktan sonra saat 11:30’da ilerlemek istemiştir. İşgalciler, güçlerimiz tarafından önce sabotaj taktiğiyle sonra ferdi silahlar ve el bombalarıyla vurulmuştur. Yaşanan yoğun çalışmalar sırasında 3 işgalci cezalandırılmış ve ilerleyemeyen işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

25 Mayıs günü saat 16:30’da Çiyareş Direniş Alanı’na bağlı Girê Cehennem çevresinde bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle hedeflenerek vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

25 Mayıs günü saat 06:30’da Şikeftan Birîndara Direniş Alanı üzerinde uçurulan patlayıcı yüklü 1 dron güçlerimiz tarafından vurularak imha edilmiştir.

25 Mayıs günü saat 14:00’da Girê Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nı patlayıcılarla bombalamak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

25 Mayıs günü işgalci TC ordusu Şehîd Berxwedan ve Şikefta Birîndara 26 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalamıştır.

25 Mayıs günü saat 20:00’dan 00:00’a kadar Zap bölgesine bağlı Girê Cûdî alanı 14 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır. Saat 22:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’na bağlı Şehîd Leşker alanı ve Girê FM Direniş Alanı’na bağlı Şehîd Sîpan alanı saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır. Saat 23:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nı bombalayan saldırı helikopterleri güçlerimiz tarafından hedeflenip vurulmuştur. İşgalciler saat 23:10’da 13 Skorsky helikopteri ile Girê Cûdî’ye indirme yapmaya çalışırken güçlerimiz müdahale etmiştir. Girê Cûdî’ye helikopterle 11 kez indirme yapılırken, 2 Skorsky helikopteri güçlerimizin müdahalesi sonucunda darbe aldığı için işgalcileri indirememiş ve alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır. 26 Mayıs günü sabah saatlerinde Şehîd Leşker alanındaki işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuştur.

25 Mayıs günü saat 20:00’dan 20:30’a kadar Girê FM Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 5 kez, da saat 21:00’dan 21:30’a kadar Girê Bahar savaş uçaklarıyla 5 kez bombalanmıştır.

26 Mayıs günü saat 03:30’da Girê FM Direniş Alanı’na bağlı Şehîd Sîpan arazisinde iki işgalci grubu denetim altına alınmıştır. Birbiriyle Kürtçe konuşan her iki işgalci grubu güçlerimiz tarafından ferdi silahlarla hedeflenip etkili bir şekilde vurulmuştur. Burada güçlerimiz ile işgalciler arasında çatışmalar yaşanmıştır. Cezalandırılan ve yaralanan işgalciler hakkında daha sonra ayrıntılı bilgiler paylaşılacaktır.

25 Mayıs günü saat 20:00’dan 22:00’a kadar Girê Amediyê savaş uçaklarıyla 10 kez, 26 Mayıs günü saat 02:00’dan 03:00’a kadar 4 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır. Sabah saatlerine kadar Girê Amediye üzerinde dron hareketliliği yaşanmıştır.

METÎNA BÖLGESİNDE;

25 Mayıs günü Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkarî Direniş Alanı saat 17:00’dan 20:00’a kadar sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır. Saat 18:00’dan 23:30’a kadar savaş uçaklarıyla 16 kez bombalanmıştır. Saat 22:00’dan 03:00’a kadar Girê Hakkarî Direniş Alanı saldırı helikopterleriyle rastgele bir şekilde saatlerce bombalanmıştır. Saat 01:50’de Girê Hakkarî Direniş Alanı’na bağlı Şehîd Hêjar’a Skorsky helikopterleriyle 10 kez işgalci indirilmiştir. Şehîd Hêjar savaş mevzileri çevresine yerleşmek isteyen işgalciler 2 kez sabotaj taktiğiyle hedeflenip vurulmuştur. Bu eylemlerde 3 işgalci cezalandırılmıştır.

26 Mayıs günü saat 04:55’te Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlarla hedeflenip vurulmuş ve 1 işgalcinin cezalandırıldığı netleşmiştir. Saat 05:00’da bir grup işgalci ferdi silahlarla hedeflenip vurulmuştur. Güçlerimiz ile işgalciler arasındaki çatışmalar devam etmektedir.

25 Mayıs günü saat 18:00’dan 18:20’ye kadar Metîna bölgesine bağlı Êdinê ve Seraro köylerinin arazisi obüslerle bombalanmıştır. Saat 21:00’dan 23:00’a kadar Şêlazê köyü arazisi ve Girê Şehîd Piling arazisi savaş uçaklarıyla 6 kez bombalanmıştır. Saat 22:00’dan 22:40’a kadar Qaşûra alanında helikopter hareketliliği yaşanmış ve Skorsky helikopterleri ile Koordine arazisine 1 kez işgalci indirilmiştir.

HAVADAN VE KARADAN SALDIRILAR

24 Mayıs günü Çiyareş, Şehîd Şemdîn, Kurojahro, Şehîd Dîdar, Karker, Saca, Girê Cûdî, Girê Bahar, Girê Amediye ve Girê FM alanları saldırı helikopterleri, sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle ve 23 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

24 Mayıs günü Metîna bölgesine bağlı Girê Ortê, Girê Şehîd Agir, Girê Azad ve Girê Hakkarî alanları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle ve 9 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

24 Mayıs günü Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı 7 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

25 Mayıs günü Zap bölgesine bağlı Çemço, Kela Çemço, Sîda, Çiyareş, Karker, Şikefta Birîndara, Girê Rûbar, Şehîd Tolhildan, Şehîd Şahîn ve Şehîd Berxwedan alanları saldırı helikopterleri, sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle ve 19 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

25 Mayıs günü işgalci TC ordusu Xakurkê bölgesine bağlı Girê Şekîf yamaçları ile Geliyê Lolan alanını sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalamıştır.”