HPG ve YJA-Star gerillaları: Zafere çok yaklaştık

15 Ağustos Atılımı’nın yıldönümüne ilişkin konuşan HPG komutanlarından Êrîş Garzan ile YJA-Star gerillası Zîlan Aydın, 15 Ağustos’un Ortadoğu halkları için önemli olduğunu belirtti.

HPG komutanlarından Êrîş Garzan ve YJA-Star gerillası Zîlan Aydın, 15 Ağustos Atılımı’nın yıldönümü dolayısıyla değerlendirmelerde bulundu. Her iki gerilla, bu atılımın başarının ruhu olduğunu belirtti.

HPG komutanlarından Êrîş Garzan, Türk devletine ilk kurşunun sıkıldığı 15 Ağustos 1984 Atılımı’nın yıldönümü dolayısıyla, tüm devrim şehitlerini anarak bu atılımı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Kürt halkına kutladı.



Garzan, “15 Ağustos, işgalcilere karşı sıkılan ilk kurşun olarak biliniyor. Bu mermi zihinde patladı. Ama hangi zihniyet? Kürdistan üzerinde yüzyılların planlarını yapan ve Kürtlerin ‘yok olduğunu’ söyleyenlerin zihniyetinde patladı. Bu mermi, Kürt halkında hakim kılınmaya çalışılan umutsuzluğa sıkıldı” dedi.

15 AĞUSTOS SERHILDAN RUHUNU AÇIĞA ÇIKARDI

YJA-Star gerillası Zîlan Aydın da 15 Ağustos Atılımı’nın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve bu atılımın mimarı gerilla komutanı Mahsum Korkmaz’a (Agit) ile Türk işgal saldırılarına karşı yürütülen Bazên Zagrosê ve Cenga Xabûr hamlesinde yer alan tüm gerillalara kutladı.

Aydın, “15 Ağustos sadece Kürt halkı için değil, tüm Ortadoğu ve özgürlük isteyen dünya halkları için önemli bir anlama sahiptir. Kürt halkının kendi gücüne inanması, toprağına bağlı kalması ve iradesini koruması için önemliydi” dedi.



Gerilla Zîlan Aydın şöyle devam etti: “Agit yoldaş şahsında bu devrimde parlayan Agit yoldaşın ruhunu görmek mümkün. 15 Ağustos sadece işgalciliğe karşı bir eylem değildir.  15 Ağustos Atılımı aynı zamanda demokrasinin yolu ve ahlaki-politik toplumun inşasını gösteriyor. Bununla birlikte komutan Agit sıradan bir kişi değildir. Toplum içerisinde Agit yoldaştan bahsediliyor.  İnsanlara olan doğal sevgisi ve Kürt halkıyla bir olması çok belirleyicidir. Onun durucu toplumda çok etkiliydi. Halk direnişe geçti, ondan cesaret aldı ve bu şekilde mücadeleye başladı. İlk mermi sıkıldığında, mücadelenin gücü ve öfkesi, intikam ve iradenin öfkesiydi. 15 Ağustos Atılımı ve Agit yoldaşın ruhu ile Zilan, Rêşit, Delal, Helmet yoldaşlar ve kahramanların izindeki binlerce devrimci, mücadele ateşini daha da gürleştirdi. 15 Ağustos ruhu, serhildan (başkaldırı) ruhunun ortaya çıkmasını sağladı.”

‘KAYNAĞINI 15 AĞUSTOS’TAN ALIYOR’

HPG komutanlarından Êrîş Garzan, bu atılımın bir kez daha “tüm Kürdistan’ı ateş gibi bir umutla aydınlattığını” belirterek şöyle konuştu:

“Kürt halkının yeniden kendi özüne dönmesi ve başkaldırmasını sağladı. Önder Apo’nun felsefesi ve düşünceleri ve Egîd yoldaşın öncülüğünde bu gerçekleşti. Şu Kürdistan’da, Dersim’den Şaho’ya, Miştenûr’dan Qendil’e uzanan devrim kaynağını, gücünü, enerjisini ve inancını 15 Ağustos Atılımı’ndan alıyor. Yine, Avaşîn, Zap ve Metîna bölgelerinde yürütülen direniş de kaynağını bu ruhtan alıyor.

‘ZAFERE ÇOK YAKLAŞTIK’

15 Ağustos’a ilişkin son sözleri YJA Star gerillası Aydın söyledi: “Egîd yoldaşın ruhu, durmadan, her zaman akan, her zaman sürecin ihtiyaçlarına göre devam eden mücadele, cesaret ve fedakarlık ruhudur. Bu ruh hiçbir zaman karanlıkta kalmayacak ve her zaman yolumuzu aydınlatacak. Bu temelde, bu ruh ile yeniden yaratma ve mücadele gücümüzü daha coşkulu hale getirerek, Önder Apo üzerindeki tecride ortadan kaldırmaya çalışacağız. Biz kendi gücümüzle zafere çok yaklaştık ve bu inançla adım atacağız.”