HPG: Werxelê’de 2 işgalci cezalandırıldı

HPG/YJA Star gerillaları Avaşin’in Werxelê alanında işgalcilere yönelik gerçekleştirdiği eylemde 2 Türk askeri cezalandırıldı, darbe alan işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

 “Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Heftanîn bölgesinde;

11 Temmuz günü saat 11:00’de Xantur alanına bağlı Şehîd Berxwedan Tepesi’nde bulunan işgalcilere ait mevziler güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Gerçekleştirilen eylemde belirlenen hedefler tam isabetle vurulmuş, cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı tespit edilememiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

10 Temmuz günü işgalci TC ordusu Werxelê alanında bulunan savaş tünellerinin çevresine patlayıcı ve kamera yerleştirmek istemiştir. Güçlerimizin müdahalesi sonucu patlayıcılar etkisiz hale getirilmiş, kameraya el konulmuştur.

11 Temmuz günü saat 08:00’da Werxelê’de bulunan savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler güçlerimiz tarafında denetim altına alındıktan sonra ferdi silahlarla yakın mesafeden vurulmuştur. Burada 2 işgalci cezalandırılmıştır. Darbe alan işgalciler bir kademe geri çekilmişlerdir.

11 Temmuz günü saat 09:30’da işgalci TC ordusu Girê Sor’da bulunan savaş tünellerine patlayıcılarla saldırmış ve yoğun bir şekilde kimyasal gaz kullanmıştır.

11 Temmuz günü 21:00 – 23:30 saatleri arasında Mamreşo, Tabura Ereban, Banista ve Mervanos alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

11 Temmuz günü 22:00 – 00:00 saatleri arasında Metîna bölgesine bağlı Derarê hattında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Aynı zamanda Derarê, Hirorê, Êdinê, Deşîşê, Seraru köylerinin çevresi ile Kela Qûmriyê alanı bombalanmıştır.

11 Temmuz günü saat 16:55’de Garê bölgesine bağlı Deşta Kafya alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

11 Temmuz günü saat 09:40’da Zap bölgesine bağlı Kurojehro alanı ve 12 Temmuz günü saat 05:45’te de Kunîşka alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu saldırıda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır."